Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Νομίζω με βάση αυτά που αναφέρεις η άδεια έχει λήξει για τα κτίρια που δεν κατασκευάστηκαν, διότι για να ήταν σε ισχύ γι αυτά θα έπρεπε να υπήρχε αναθεώρηση επ αόριστο (αφότου είχε περατωθεί ο σκελετός). Τακτοποιείς τα 100 τ.μ. αυθαίρετης δόμησης κατά τα γνωστά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας σε 1 περίπτωση που δεν είμαι σίγουρος πως να τη χειριστώ. Λοιπόν σε οικόπεδο 4,5 στρεμ. εκτός σχεδίου (κόρη Ψ.Κ. & μάνα επικαρπία) υπάρχει κατοικία 150 τ.μ. & στην άλλη άκρη του οικοπέδου ισόγεια ημιτελής αποθήκη 120 τ.μ.(όλα αυθαίρετα <83) και θέλουν να πουλήσουν την αποθήκη μαζί με 1 στρέμμα γης. Άρχικά τους είπα ότι θα τακτοποιήσουμε τα πάντα και έπειτα θα γίνει κατάτμηση η αποθήκη και προχωράμε για συμβόλαιο(με αυτόν τον τρόπο, δεν βρίσκω κάτι να με κολλάει...συμφωνείτε?) Τώρα σκέφτομαι αν μπορώ να τακτοποιήσω μόνο την αποθήκη και μετα να κάνω κατάτμηση αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση...τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορείς να κάνεις το δεύτερο. Απαιτείται να τακτοποιηθούν όλα για να δώσεις την βεβαίωση της παρ. 23... άσε που κατάτμηση δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις εκτός και αν υπάρχουν ειδικές διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν κοιτάξουμε όμως στο έγγραφο 1129737/23-3-2012 της Κτηματολόγιο ΑΕ παρ. 22 σελ. 17, αναφέρει για βεβαίωση μόνο στο κατατμηθέν μεταβιβαζόμενο τμήμα στη περίπτωση εγγραπτέας πράξης μεταβίβασης.

 

Sirter : H οικονομική απαξίωση της περιουσίας τους λόγω απώλειας αρτιότητας μετά την κατάτμηση του ακινήτου δεν ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες; Πως το βλέπουν;

post-3447-0-21456400-1362648506_thumb.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@nzerman δεν απαγορευεται η κατάτμηση γιατί δεν υπάρχει ΖΟΕ στην περιοχή

 

@pavlos33 ενημέρωσα σχετικά τους ιδιοκτήτες και δεν τους απασχολεί η απαξίωση, όσο για το έγγραφο που παραθέτεις δεν μου λύνει την απορία μου, γιατί ούτως ή άλλως το μεταβιβαζόμενο τμήμα απαιτεί βεβαίωση....το θέμα είναι αν ο 4014 μου επιτρέπει να κάνω μερική τακτοποίηση στο ακίνητο

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η άποψη πως μπορείς να κάνεις τμηματική τακτοποίηση αλλά προσθέτω πως στο διάγραμμα κάλυψης και στο τοπογραφικό που θα καταθέσεις, οφείλεις να αποτυπώσεις όλα τα κτίσματα δηλαδή και αυτό που δεν θα τακτοποιήσεις. Στο δε διάγραμμα κάλυψης αναφέρεις τι ακριβώς τακτοποιείς.

Οπότε στην ουσία ο ιδιοκτήτης, μέσω του μηχανικού, δηλώνει ότι έχει αυθαίρετο που δεν το τακτοποιεί........

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται ή διαφωνώ τουλάχιστον με τα του Κτηματολογίου. Η βεβαίωση προηγείται της κατάτμησης και αφορά το ακίνητο. Το ακίνητο πριν την κατάτμηση είναι ένα και έχει αυτοτέλεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Τετραόροφη οικοδομή , χωρίς οικοδομική άδεια, με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, ανήκει ο β' όροφος σε ένα ιδιοκτήτη και οι υπόλοιποι 3 όροφοι σε άλλο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να γίνει μία δήλωση για κάθε όροφο ή μήπως μπορούσε να γίνουν δύο δηλώσεις όσοι δηλαδή είναι και οι ιδιοκτήτες της οικοδομής?Μήπως δηλαδή μπορούσα να "γλιτώσω" τον ιδιοκτήτη με τους 3 ορόφους από τα επιπλέον έξοδα των ξεχωριστών δηλώσεων(άν χρειαστεί δηλ. να κάνει δήλωση/όροφο). Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.