Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

Συνάδελφοι εγώ έχω την εξής περίπτωση: πολυκατοικία με άδεια του ΄83 με υπόγειο, ισόγειο κ 4 ορόφους έχει εξαντλήσει Σ.Δ. & μέγιστο ύψος περιοχής.

Στην άδεια προβλεπόταν απόληξη κλιμακοστασίου σε κοινόχρηστη ταράτσα όπου υπήρχε και 10 τ.μ. πλυσταριό που άνηκε σε 2 ιδιοκτήτες (και δε μετρούσε στο Σ.Δ.).

Λοιπόν, η αυθαιρεσία είναι ότι κλείσανε όλη την ταράτσα την κάνανε διαμέρισμα με σκεπή και αυτό το κάνανε όλοι μαζί οι ιδιοκτήτες διότι είναι αδέρφια.

Απορίες:

1) Θα θεωρήσω Υ.Δ. και Υ.Υ. για όλα τα τ.μ. της σοφίτας και για το κλιμακοστάσιο και για το πλυσταριό (που ανήκει στο διαμέρισμα της σοφίτας πλέον)? Και όλα αυτά θα τα θεωρήσω βοηθητικούς χώρους με 0,5?

2) Πρέπει να κάνω 2 δηλώσεις, μία για το πλυσταριό που πλέον μετράει στο Σ,Δ. και μία για τα κοινόχρηστα? Και αν ναι τότε στη δήλωση του πλυσταριού ελέγχω και τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες των 2 ιδιοκτητών που το έχουν στην πολυκατοικία?

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον δεν έχεις την περίπτωση σοφίτας.

Βάζεις όλα τα τετραγωνικά ως Υπέρβαση Δόμησης Κύριου Χώρου και ταυτοχρόνως σε όλα Υπέρβαση Ύψους.

Δύο δηλώσεις αν υπάρχει και άλλος ιδιοκτήτης στο ακίνητο εκτός από τα δύο αδέλφια.

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα είναι συνολικά 4 αδέρφια οπότε 2 δηλώσεις. Τώρα όσον αφορά τη σοφίτα γιατί να μη βάλω βοηθητικό χώρο αφού δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι σοφίτα. Και το κλιμακοστάσιο βοηθητικός δεν είναι? Συγγνώμη που επιμένω απλά μιλάμε για 11.000 Ευρώ έναντι 22.000 Ευρώ πρόστιμο. Πρέπει να το σκεφτώ πολύ καλά....

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ό,τι είναι πάνω από 2,40 ύψος ως κύριο χώρο (και πιστεύω πως με αυτά που έγραψες χωρίς βεβαίως να το αναφέρεις ότι, και το δικό σου έτσι είναι. Τελικά οι "αδελφοί" έκαναν ένα ωραίο όροφο!!!! Ε, ας τον πληρώσουν!

Link to comment
Share on other sites

Ιάσωνα, διευκρινίζεται αυτό κάπου; ΟΚ καταλαβαίνω πως είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για χαρακτηρισμό κύριου χώρου αυτό το ύψος στον κτιριοδομικό. Αλλά π.χ. αν το υπόγειο έχει πάνω από 2,40 (και μάλιστα δείχνεται έτσι και στην άδεια) και είναι στη σωστη σταθμη - είτε υπάρχει ξεμπάζωμα είτε όχι - νομίζω είναι σαφές πως πάει με ΥΔ ΒΧ.

Δε σημαίνει πως θεωρώ δεδομένο η περίπτωση παραπάνω ότι πάει με ΥΔ ΒΧ, ίσα ίσα. Απλά κριτήριο για αυτό δε ξέρω αν θα έπρεπε να είναι αυτό.

 

Αυτό που θα με προβλημάτιζε είναι ότι χώροι Β.Χ. δε μπορούν να έχουν αυτοτελή λειτουργία όπως είναι η περίπτωσή σου, που είναι ένα ολόκληρο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι κύριος και τι βοηθητικός χώρος σύμφωνα με το ΓΟΚ. Ωστόσο αυτό το μπέρδεμα με το μειωτικό συντελεστή για σοφίτες υπόγεια κλπ θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει ότι το έκαναν επίτηδες γιατί τα περισσότερα αυθαίρετα είναι ξεμπαζωμένα υπόγεια και σοφίτες που έγιναν κατοικίες κανονικές και τους δίνουν ένα κίνητρο να τα τακτοποιήσουν οι πολίτες και να βγάλει γρήγορα το κράτος λεφτά. Σκεφτείτε λίγο την απάντηση Β 27 ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΙ 0,5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. Και ίσως δεν το ξεκαθαρίζουν και τελείως διότι σου λέει όσοι φοβηθούν και το πληρώσουν ως κύριο χώρο πάλι καλά , πεισσότερα τα έσοδα. Λοιπόν θα ήταν πολύ απλά να το ξεκαθαρίσουν αλλά για κάποιο λόγο δεν το κάνουν. Πως να είμαστε εμείς σοβαροί όταν αυτοί δεν είναι? Όσο για τους πελάτες μου προτιμούν να το γκρεμίσουν διότι δε μπορούν να διαθέσουν 22.000.

Link to comment
Share on other sites

...τα περισσότερα αυθαίρετα είναι ξεμπαζωμένα υπόγεια και σοφίτες που έγιναν κατοικίες κανονικές ......Β 27 ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΙ 0,5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

Συμφωνώ μαζί σου!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ήμαρτον, είναι ολόκληρος όροφος, με σκεπή (που δεν προϋπήρχε στην άδεια), με δική του είσοδο από το κοινό κλιμακοστάσιο του ακινήτου, που έχει "φάει" και την απόληξη του κλιμακοστασίου και το "δώμα", με ύψος μάλλον κοντά στα 3 μέτρα και θα το βάλει βοηθητικό χώρο; Είναι δυνατόν;

Eγώ επιμένω ΥΔΚΧ και ΥΥ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά στόχος μας είναι όχι να δείξουμε ότι ξέρουμε το ΓΟΚ και να "τιμωρήσουμε" τους πελάτες μας αλλά να δούμε τι είδους τιμωρία θέλει το κράτος να επιβάλλει. Σκέφτομαι την Επόμενη εβδομάδα να πάω από το ΥΠΕΚΑ και πραγματικά ότι απάντηση μου δώσουν για το συγκεκριμένο θα τη δεχτώ και θα τη βροντοφωνάξω γιατί έλεος πια με αυτόν το μειωτικό συντελεστή. Ας ξεκαθαριστεί να τελειώνουμε. Αν μου πουν ότι η σοφίτα μπαίνει ως κύριος χώρος χάνω τον πελάτη αλλά τουλάχιστον θα κερδίσει η λογική.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.