Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφική αποτύπωση διαμερίσματος για πιστοποιητικό νομιμότητας


Recommended Posts

Ο gp1 ,άκρως εριστικός και ανενημέρωτος , να κοιτάξει την αμοιβή της δικής του δουλειάς και να μην μπαίνει σε ξένα χωράφια , που δε γνωρίζει. Να ανακαλέσει για φράσεις όπως "το γνωστό 300άρι" , "νόμιμη αμοιβή 100 ευρώ", "έστω και αν διαρκεί κανά δυό ώρες" και άλλες τέτοιες βρεφονηπιακές κουβέντες λες και αναφέρεται σε μία γκετοποιημένη μειοψηφία που προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο.

Ξαφνικά , αφού όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι επιτέλους πρέπει και οι Τοπογράφοι να πληρώνονται άρχισαν να ενοχλούνται.

Τέλος να ενημερώσω τον gp1 (μιας και δεν είμαστε "φαταούλες") ότι οι Τοπογράφοι δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν βεβαίωση για ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο π.χ. γιατί πολύ απλά , δεν το επιτρέπουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Τοπογράφοι γειά σας. Θα ήθελα να αναφέρω ότι κανονικά εσείς θα έπρεπε να εμπλέκεστε άμεσα στη σύνταξη πιστοποιητικών νομιμότητας. Διότι πώς μπορεί κάποιος να βεβαιώσει αποκλίσεις μαξ 2% (!!) που προβλέπει το πιστοποιητικό, χωρίς τοπογραφική αποτύπωση; Πιστεύω λοιπόν ότι θα έπρεπε για την έκδοση πιστοποιητικού νομιμότητας να γίνει υποχρεωτική από τον νόμο η ακριβής τοπογραφική αποτύπωση του εξωτερικού περιγράμματος του διαμερίσματος εν προκειμένω, για να ξέρουμε σαφώς αν έχουν γίνει παραβάσεις...

@nikosp: Ανακαλώ ειλικρινά όποιες εκφράσεις μπορεί να έθιξαν τους φίλους και συναδέλφους τοπογράφους, και ζητώ συγγνώμη. Όμως, αν διαβάσεις ξανά το post μου (τμήμα του οποίου επισυνάπτω ανωτέρω), θα δεις ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θίξω τους τοπογράφους. Το αντίθετο μάλιστα, προσπάθησα (έστω και από ένα φόρουμ) να εξάρω το σημαντικότατο ρόλο των τοπογράφων και να "ζητήσω" τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής τους στην έκδοση Βεβαιώσεων Νομιμότητας. Όμως, για ένα διαμέρισμα που η νόμιμη αμοιβή είναι 1000.λ, ήτοι €233, θεωρώ ότι ο Τοπογράφος δεν μπορεί να πάρει πάνω από €100. (Εναλλακτικά, ας αυξηθεί η αμοιβή από τα 1000.λ).

 

 

Θεωρείτε δηλαδή πως η τοπογραφική αποτύπωση ενος σπιτιού είναι απλή; 1000 φορες μετροταινία

pseirak, ναι αλλά με μετροταινία μπορείς να "πιάσεις" ακρίβεια 2%; Επίσης, αν είναι έτσι, μήπως μπορεί και ένας μη-τοπογράφος να κάνει τη δουλειά;

 

 

gp1 μια ερώτηση .. Εσύ πόσα λεφτά θα ζητήσεις για να δώδεις την βεβαίωση στον ιδιοκτήτη μετά τα αποτελέσματα της αποτύπωσης του τοπογράφου?

dboris, χωρίς τοπογράφο (ο οποίος μού ζήτησε €300, οπότε δεν "έπαιξε"), ζήτησα τα 1000.λ που προτείνει το ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας (Λάρισα). Δηλαδή €233. Μέτρησα μόνος μου με αποστασιόμετρο laser, και για τις εξωτερικές διαστάσεις με βοήθησε ο Ιδιοκτήτης που κράταγε μια επιφάνεια για να φωτίσω με το αποστασιόμετρο.

Edited by gp1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για την επιβεβαίωση διαστάσεων υπάρχοντος κτιρίου (ακόμη περισσότερο ενός διαμερίσματος) και σύγκριση με τα υπαρχοντα σχέδια, δεν χρειάζομαι όργανο και στάσεις, συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρωτοτυπείς συνάδελφε... κι άλλοι δε χρειάζονται όργανα και στάσεις και εξαρτούν διαγράμματα σε ΕΓΣΑ87 περικαλώ...

 

Πέραν πάσης αμφιβολίας, όλες οι μετρήσεις μπορούν να είναι κατά πολύ ακριβέστερες του 2% με κορδέλα ή αποστασιόμετρο, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Μόνο που υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να σου εκτοξεύσουν το χρόνο αποτύπωσης και (αργότερα) το χρόνο σχεδίασης. Να σε δω σε διαμέρισμα 200+ μ2 του '70 με φουλ μπαρόκ ντεκόρ και αλλαγές στη διαρρύθμιση... Εκεί δε θα πας για 1000λ, έτσι έεε;

Edited by agior
Link to comment
Share on other sites

OK, αν χρειαστεί να δώσω βεβαίωση για τις ... Βερσαλλίες θα βάλω τοπογράφο. Προς το παρόν τα τριαράκια των 100τμ τα βόλεψα μόνη μου.

Link to comment
Share on other sites

Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές . Τοπογραφικό όργανο και όδευση , σε διαμέρισμα για αποτύπωση !!!! Θα σκιαχτεί ο κόσμος .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όμως, για ένα διαμέρισμα που η νόμιμη αμοιβή είναι 1000.λ, ήτοι €233, θεωρώ ότι ο Τοπογράφος δεν μπορεί να πάρει πάνω από €100. (Εναλλακτικά, ας αυξηθεί η αμοιβή από τα 1000.λ).

 

Δεν έχει οριστεί νόμιμη αμοιβή για αυτά τα πράγματα αδερφέ. Δεν ξέρω τι σας λένε τα τοπικά σας ΤΕΕ, αλλά αν ήταν έτσι, θα σφράγιζε επισήμως έγγραφο το ΤΕΕ και θα αναβάθμιζε το σύστημα αμοιβών ώστε να συμπεριλάβει τέτοια εργασία. Στην τελική και έτσι να ήταν, ξεχνάς ότι η "νόμιμη" δεν είναι "ταβάνι". Αν γίνει κάτι τέτοιο, αναγκαστικά θα ζητάς παραπάνω. Έχω ξαναπεί ότι ακόμα και αν ισχύσει ποτέ αυτό το "1000λ" που διαρρέεται, είναι foul του ΤΕΕ, γιατί είναι πραγματικά πολύ χαμηλή αμοιβή για βεβαίωση. Ακόμα και ως "νόμιμη".

 

 

Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές . Τοπογραφικό όργανο και όδευση , σε διαμέρισμα για αποτύπωση !!!! Θα σκιαχτεί ο κόσμος .

 

Χαχαχα!! "Κάνε λίγο στην άκρη το δοχείο με τα άπλυτα να ρίξω μια τυφλή στο WC!".

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ούτε έχει καθοριστεί, ούτε πρόκειται να καθοριστεί νόμιμη αμοιβή από το ΤΕΕ για τις βεβαιώσεις των μηχανικών.

Η "ταρίφα" του 1.000λ είναι αυθαίρετη.

Η αγορά θα διαμορφώσει την αμοιβή αυτή.

 

Τώρα:

Με την προϋπόθεση ότι θα ξυπνήσουν στο ΤΕΕ, η μόνη περίπτωση να οριστεί νόμιμη αμοιβή είναι αυτή να συσχετισθεί ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (π.χ. 0,5% έως 50.000 ευρώ, 0,4% από 50.000 έως 100.000 ευρώ κ.λπ.).

Όπως ακριβώς γίνεται και με τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι, ας μη γράφουμε ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ (για όσους το αναφέρουν συχνά) !!! ΔΕΝ υπάρχει πουθενά ΕΠΙΣΗΜΑ το 1000λ. ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

gp1 πολύ θα ήθελα να ήσουν στα μέρη μου και να σου έδινα 100 € να μου κάνεις την δουλειά - καφεδάκι, τοστάκι και ο βοηθός δικός μου.........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.