Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη χρησης.Ποτε μπαινει και ποτε οχι?


Recommended Posts

Στην PILOTI μιας διωρόφου, το κλιμακοστάσιο βάση αδείας είχε επιφάνεια 29,00τμ <30τμ, ωπότε δεν είχε περιληφθεί στο σ.δ. Σήμερα, τμήμα του κλιμακοστασίου έχει μετατραπεί σε κατοικία. Παίρνει αλλαγή χρήσης εκτός από ΣΔ? Βάση ΓΟΚ, από Β.Χ. μετατράπηκε σε Κ.Χ. .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι απλώς ΥΔΚΧ κι απαιτεί συναίνεση συνιδιοκτητών για τη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση-express!!!

Συμφωνα με την Εγκυκλιο 7/28.5.12, αν καποιο ακινητο ενταχθει απο τον 3843 στον 4014, πλεον μπορει να κανει "περαιτερω αλλαγη χρησης".

Το "περαιτερω" σημαινει 1 ή απειρες φορες?

 

Π.χ.

- Απο αποθηκη (αδεια), το κανω Καταστημα με 3843

- Απο 3843 μπαινω στον 4014 (ακριβως οπως στον 3843, αποθηκη--->καταστημα

- Μετα μπορω να κανω απο ΚΑταστημα σε Καταστημα Υγειονομικου ενδιαφεροντος? (με κανονικη αδεια αλλαγη χρησης στην πολεοδομια)

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση express:

 

Ναι (εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις για ΚΥΕ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να εκθεσω μια πολυσυνθετη περιπτωσης τακτοποιησης αυθαιρετης αλλαγης χρησης αυθαιρετου....

Τι θελω να πω...

Αυθαιρετη κατασκευη δεκαετιας 60 τακτοποιηθηκε με το Ν.1337/1983, εχοντας ολοκληρωσει και τις 3 φασεις, οντας εντος σχεδιου πολεως (Πολιχνη Θεσσαλονικης, για οσους γνωριζουν)

Το 1983 οταν δηλωθηκε εξ αρχης, ειχε χρηση βιοτεχνικου εργαστηριου και αλλαξε χρηση εν ετει 1988, οταν και μετετραπη σε ισογειο καταστημα...

 

Αλλαζει η ρυμοτομια εν τω μεταξυ και ενα τμημα του απο την προσπψη μεχρι και 3μ βαθος ειναι ρυμοτομουμενο και αρα δεν εξαιρειται απο την κατεδαφιση, βασει του Ν.1337/1983

Βεβαιωνει ο Δημος Πολιχνης οτι δεν προκειται να κατεδαφιστει ουδεποτε το τμημα αυτο λογω του οτι δεν επηρεαζει την κυκλοφορια και την κινηση (δε θυμαμαι ακριβως το δικαιολογητικο, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια εξαλλου)

Και το 2009 παιρνουμε την ολοκληρωση της 3ης φασης οτι ο ισογειος βιοτεχνικος χωρος εργαστηριου εξαιρειται νομιμως απο κατεδαφιση, πλην του τμηματος εκεινου.

 

Θελει, τωρα, ο ιδιοκτητης με το Ν.4014/2011 να ρυθμισουμε αλλαγη χρησης, στο τμημα πισω απο τη ρυμοτομικη γραμμη, που εξαιρεθηκε απο κατεδαφιση

α. Δεδομενο οτι εχει Ο.Α. λογω ολοκληρωσης της 3ης φασης του τριτση, σωστα?

β. Κλικαρω το 1,4 στην αλλαγη χρησης?

γ. Μπορω να ισχυριστω οτι η αλλαγη χρησης εγινε κατα το χρονο που μεσολαβησε αναμεσα στη 2η και την 3η φαση αλλα δε δεχοντουσαν να αλλαξουν τις ΥΔ των ιδιοκτητων για την 3η φαση και ετσι βγηκε το 2009 η αποφαση για εξαιρεση απο κατεδαφιση βιοτεχνικου εργαστηριου ή ειναι απαραιτητο να θεωρησω την αλλαγη χρησης μετα το 2009 πως εγινε?

δ. Ειναι λογικο για τον ιδιοκτητη να εχει πληρωσει τοσα χρηματα για τη διατηρηση του αυθαιρετου, για την τοτε τακτοποιηση του και τωρα να πρεπει να πληρωσει αλλα 20.000€ για την αλλαγη χρησης? Πηδηξε μολις ακουσε το νουμερο αυτο.... Ειναι παρανοικο...

ε. Προβλεπει αλλαγη χρησης ο Ν.4014/2011 απο τριτογενη τομεα σε τριτογενη τομεα? Να αλλαξω απο βιοτεχνικο εργαστηριο σε καταστημα ή απαραιτητο ειναι να αλλαξει τελειως η χρηση πχ απο τριτογενη σε κατοικια?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν κουρασα αλλα ειναι ιδιαζουσα περιπτωση και θα χρειαζομουν βοηθεια!

Link to comment
Share on other sites

''Βεβαιωνει ο Δημος Πολιχνης οτι δεν προκειται να κατεδαφιστει ουδεποτε το τμημα αυτο λογω του οτι δεν επηρεαζει την κυκλοφορια και την κινηση (δε θυμαμαι ακριβως το δικαιολογητικο, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια εξαλλου"" κάτι σαν βεβαίωση Αδυνάτου τακτοποίησης"

α. Εχει άδεια, σωστά

β. & ε. Νομίζω ότι δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης

γ. & δ. Αφού η αλλαγή από βιοτεχνικό σε κατάστημα έγινε το 1988 άρα είσαι στο διάστημα ως 2004 (Σ.Ε. 0,85). Το πρόστιμο θα βγαίνει περίπου 17.000,00 € ??? Πάλι είναι μεγάλο.

Απαιτείται να βγάλει ''άδεια λειτουργίας'' και θέλει να προβεί σε αλλαγή χρήσης??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακριβως... Ο ανθρωπος θελει να το νοικιασει ως υγειονομικου ενδιαφεροντος χωρο και θα χρειαστει αδεια λειτουργιας...

Ετσι εχει χασει πολυ κοσμο και ειναι αδειο εδω και χρονια.

Λογω του ρυμοτομουμενου τμηματος δεν μπορεσε το 2010 να βγει κανονικη πολεοδομικη αδεια αλλαγης χρησης και ειπαμε να το κανουμε τωρα με το 4014

Ομως οταν εχω χαρτι του 2009 απο την πολεοδομια που το χαρακτηριζει ως βιοτεχνικο εργαστηριο, πως μπορω να ισχυριστω οτι αλλαξε χρηση νωριτερα για να παρω το 20% της εκπτωσης?

 

Πως προτεινετε να το δηλωσω τελικα, αν δε βαλω αλλαγη χρησης με 1,4 συντελεστη?

 

Υ.Γ. Με 1300€ ΤΖ και 145τ.μ. βγαζει προστιμο 17.000€ χωρις αλλαγη χρησης....

Με αλλαγη χρησης παει 24.000€...

 

Και, εν τω μεταξυ, αν το ξαναδηπωσω το ακινητο χωρος Ο.Α. με την παλαιοτητα του, μπορω να του δωσω τη χρηση που χρειαζεται και να πληρωσει ψιχουλα...

 

Γαμωτο...

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Επειδή από από Σ.Ε.=1,00 αν πέσεις στον Σ.Ε.=0,85 πάλι το πρόστιμο θα είναι μεγάλο και θεωρώντας ότι καλύπτονται οι όρους για Κ.Υ.Ε., μήπως είναι σκόπιμο να ρωτήσεις στην Υπηρεσία που θα σου χορηγήσει την ''άδεια λειτουργίας'' αν ''απαιτείται'' η αλλαγή χρήσης??

Επίσης επειδή στο #45 ανέλυσες διεξοδικά την περίπτωση, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε υπάλληλος θα αντιληφθεί το θέμα.

Μήπως, η από 1988 αλλαγή σε κατάστημα, πιστοποιείται με επίσημα έγγραφα?? (π.χ. πυροσβεστική ή μεταβολή εργασιών σε Δ.Ο.Υ. κ.λ.π.??)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το εκανα επεξεργασια για να προσθεσω κατι εξτρα στοιχεια, να μην κανω νεο Post

Απαιτειται αλλαγη χρησης σε καταστημα για να νοικιαστει ο χωρος ως χωρος υγειονομικου ενδιαφεροντος...

Φαρμακειο ηταν να γινει, δεν....

Σουπερ μαρκετ ηταν να γινει, δεν...

Ταβερνα ηταν να γινει, παλι δεν....

Και εχει ετοιμη προταση απο τον ιδιοκτητη της διπλα ταβερνας να το νοικιασει αυτος...

Αλλα ως βιοτεχνικο εργαστηριο δε γινεται...

Το προστιμο ειναι υπερογκο ενω αδεια αλλαγης χρησης δε δυναται να βγει λογω του τμηματος εκτος ΡΓ...

 

Υπαρχει περιπτωση να το ξαναδηλωσω ως μη εχον ΟΑ και με την αναλογη παλαιοτητα του ως κτισμα (προ 1983) για να λαβει εκ νεου τη χρηση που εχει τωρα, αγνοωντας την προηγουμενη τακτοποιηση και τα προστιμα που τοτε πληρωσε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.