Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτιμητής ακινήτων


nk

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 161
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να οργανωθουμε........ Αν εισαι μηχανικος και θες να παρεχεις σε πελατες σου υπηρεσια εκτιμησης ακινητων θα πρεπει να πιστοποιηθεις?

 

Θα πρεπει να προσθεσεις καποιον ΚΑΔ?.....τον 68.31.16.00   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Ή ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ?

 

Θα πρεπει να μπεις στο μητρωο του ΥΠΟΙΚ οπου σαν προϋποθεση εχει να εχεις βεβαιωση εργοδοτη οτι εργαστηκες 2 ετη σε εκτιμησεις?

Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι καλή ερώτηση. γνωρίζει κανείς να την απαντήσει, ειδικά για τους ΚΑΔ. εγώ π.χ έχω ΚΑΔ 'δραστηριότητες αρχιτεκτόνων' μπορώ? πάντως στις αμοιβές του τεε εμφανίζει και εργασία 'εκτίμηση'...

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Γενικά τί αμοιβές 'παίζουν' στις εκιμήσεις ακινήτων? π. χ. αν κάποιος είναι πιστοποιημένος εκτιμητής και διενεργεί εκτίμηση ενός μεγάλου ακινήτου πχ ξενoδοχείο 10.000τ.μ. μέχρι ποιο ποσό φθάνει η αμοιβή?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Στα ξενοδοχεία μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο αριθμός των κλινών. Ανάλογα για ποιον και για ποιο σκοπό κάνεις την εκτίμηση, οι τιμές μπορεί να διαγέρουν αρκετά. Για εκτιμήσεις τραπεζών, οι αμοιβές εκτίμησης ξενοδοχείου μέχρι 400 κλίνες, είναι παρόμοιες με αυτές των ακινήτων μεγάλης αγοραίας αξίας. Από 400 κλίνες κι απάνω οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, αν μιλάμε για μεγάλα ακίνητα ή πολλά μαζί ακίνητα (πχ συγκρότημα κτηρίων) η αμοιβή δηλαδή μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Μιλάω συγκριτικά με την τρέχουσα κατάσταση στην οικοδομική δραστηριότητα αλλά και ως προς το χρόνο που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης σε σχέση π.χ με τη μελέτη-επίβλεψη ενός οικοδομικού έργου. Το θέμα είναι κατά πόσο ένας πιστοποιημένος εκτιμητής μπορεί να λαμβάνει δουλειές από ιδιώτες, πελάτες του γενικά κάθε είδους και όχι μόνο από Τράπεζες, ώστε να μπορεί να συμφωνεί τις δικές του αμοιβές. Τι θεσμικό/νομικό πλαίσιο υπάρχει δηλαδή που να τις καθιστά περισσότερο αναγκαία υπηρεσία για τον πολίτη. Δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει προς αυτόν τον τομέα το επάγγελμα ή αν αυτό είναι κάτι που θα συμβεί στο μέλλον. Επίσης ένα θέμα είναι πότε θα κατοχυρωθεί το επάγγελμα μόνο για τον πιστοποιημένο εκτιμητή-μηχανικό ή άλλο επαγγελματία.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα, 

 

επαναφέρω το θέμα, γιατί θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος εκτιμητής ακινήτων και να ξεκινήσει συνεργασία με κάποια τράπεζα.

Χρειάζεται κάποια σεμινάρια ή κάποια επιπλέον μόρφωση πέραν του πτυχίου?

 

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Πτυχίο, βιογραφικό και γνωριμία με τον τοπικό διευθυντή του εκάστοτε υποκαταστήματος για να σε προτείνει.

 

Βέβαια τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες που απορροφήθηκαν διέκοψαν συνεργασία με τους μηχανικούς τους γιατί έμειναν αυτοί των "μεγάλων" τραπεζών.

Πχ οι της Πειραιώς συνέχισαν αλλά σταμάτησαν οι της Αγροτικής, Κύπρου, κλπ, συνέχισαν οι της Eurobank και σταμάτησαν οι της TT, συνέχισαν οι της Alpha και σταμάτησαν οι της Εμπορικής, κλπ

Αυτό δεν είναι απόλυτο βέβαια (δεν τηρήθηκε παντού 100%), αλλά υπάρχουν αρκετοί "πρώην" εκεί έξω...

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.