Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο δομικής τρωτότητας ή μελέτη στατικής επάρκειας ?


Recommended Posts

Για ολόκληρο το κτίριο ή μόνο για το τμήμα που έχει την χρήση η οποία υποχρεώνεις σε μελέτη στατικής επάρκειας;

Εκεί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.

Διότι η μελέτη θα πρέπει να γίνει και η αμοιβή της δεν μπορεί να τυγχάνει των εκπτώσεων του ν4014, διότι πλέον είναι μελέτη και όχι 4014......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 351
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφοι καλο φθινοπωρο...

 

Διαβαζοντας τις οδηγιες του ΔΕΔΟΤΑ αδυνατω να καταλαβω σε ποια κατηγορια θα ενταξουμε τις αυθαιρετες κατοικιες εκτος σχεδιου και χωρις οικ. αδεια...

Μου φαινεται πλησιεστερη η κατηγορια 3, επιλεγοντας υπαγωγη (αα) στο πεδιο 8 του αντιστοιχου δελτιου...(η κατηγορια 2 απαιτει Ο.Α.)...

Παρολα αυτα δεν υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξουμε οτι δεν υπαρχει Ο.Α. (μηπως δεν συμπληρωνουμε τιποτα στο πεδιο 5;)...

Προκυπτει ελεγχος στατικης επαρκειας, σε αντίθετα με τα οσα οριζει ο 4014 στο αρ. 24 παρ. 2, εδαφιο β;

Link to comment
Share on other sites

Τριπλή καταχώρηση του ίδιου ερωτήματος.Λυπήσου μας.Μία και καλή να γίνεται και λίγο υπομονή για τις απαντήσεις.(θα σου το γράψω και εγώ τρις)

Link to comment
Share on other sites

Επέκταση παταριου καταστήματος απο μπετον κατα τον χρόνο κατασκευής του κτιρίου,σε κτιριο κατοικιων και ισόγειων καταστημάτων, απαιτεί μελέτη στατικής επάρκειας ?

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να σας ρωτήσω σε γραφείο που έχει μετατραπεί ο εξώστης σε χώρο κύριας χρήσης γραφείου τι κατηγορία δελτίο δομικής τρωτότητας θα συμπληρώσουμε? και χρειάζεται και μελέτη στατικής επάρκειας?

Link to comment
Share on other sites

Μελέτη στατ. επάρκειας όχι.

Όσο για το ΔΕΔΟΤΑ, κατηγορία 2 ή 3 αναλόγως του αν το γραφείο είναι τμήμα της κατασκευής και τι ποσοστό επιφάνειας αυτής περιλαμβάνει συναρτήσει του συντελεστή σπουδαιότητας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους,πρωτη φορα γραφω στην ιστοσελιδα.Διαβασα πολλες φορες ολα τα σχολια και θα ηθελα να προσθεσω το εξης(για οσους δεν ξερουν φυσικα).Στα δελτια τρωτοτητας 1 και 2 απαραιτητη προυποθεση ειναι να ΜΗΝ υπαρχουν αλλες αυθαιρεσιες ειτε στο καταστημα η διαμερισμα που δηλωνουμε ειτε σε ΟΛΟ το κτιριο.Αν υπαρχουν κι αλλες αυθαιρεσιες αυτοματως υποβαλλουμε δελτιο 3.Τωρα στο δελτιο 3 (που ειναι και το προβλημα μου) εχω κι εγω καταστημα ισογειου με 5 οροφους κατοικιες απο πανω.Μηπως εχει διευκρινιστει κατι καινουριοο και ξερουμε αν ανηκει κατηγορια αα ή ββ ,στην οποια ββ υποββαλουμε και στατικα?Καιρο το παρακαλουθω το θεμα και με εχει αγχωσει πολυ.Ευχαριστω προκαταβολικα για απαντησεις.

 

Επισης εχω αλλη μια ερωτηση.Στην αρχικη σελιδα δηλωσης αυθαιρετου το χω δηλωσει ως υπηρεσια(αρα πιθανοτατα ββ κατηγορια),ωστοσο δεχεται στο δελτιο τρωτοτητας την επιλογη 3και αα.Σε περιπτωση που κανω λοιπον υποβολη και το δεχτει,υπαρχει περιπτωση ο διαχειριστης(αν καποιος τσεκαρει ολες τις δηλωσεις,πραγμα το οποιο απευχομαι)να ακυρωσει την δηλωση ή να την παει σε προηγουμενο σταδιο απαιτωντας απο μενα να το δηλωσω ως κατηγορια ββ και αρα να ανεβασω και στατικα?Δυστυχως δεν ξερω κανενα ακομα να χει υποβαλλει οριστικα δηλωσεις και αρχεια.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Σε αλλαγή χρήσης με Ο.Α. απο βοηθητικο χώρο σε κύριο ( χωρις όμως να είναι αυτή η μοναδικη αυθαιρεσισ,υπαρχει και υπερβαση κάλυψης απο μια αποθηκη) σε ποια κατηγορια δομικης τρωτοτητας ειμαι???????

Link to comment
Share on other sites

Σε τριώροφο κτίριο κατοικίας,όπου το ισόγειο,χωρίς να υπάρχει υπόγειο, απο χρήση αποθήκης μετατράπηκε σε κατάστημα,απαιτείται μελέτη στατικής επέρκειας ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.