Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι νοείται σαν ζώνη ασφαλείας Διεθνών, Εθνικών, Επαρχιακών, Δημοτικών ή Κοινοτικών οδών;


Recommended Posts

Χαρακτηρισμένη είναι η κοινοτική-δημοτική , επαρχιακή, εθνική οδός.Οτι λέει το ΠΔ 270 Δ 1985 για τις παρεκλίσσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Εννοούμε την Κύρια Κοινοτική ή Δημοτική οδό ή οποιαδήποτε κοινοτική ή δημοτική οδό που δεν είναι χαρακτηρισμένη με απόφαση νομάρχη;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο η κύρια και μοναδική οδός που συνδέει 2 οικισμούς μπορεί να μην είναι χαρακτηρισμένη από νομάρχη.Ολες οι υπόλοιπες θέλουν χαρακτηρισμό για να ονομάζονται έτσι.Αν δεν έχουν είναι αγροτικοί οδοί

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα! Στη περίπτωση κτίσματος του 88 εντός οικισμού<2000κατοίκων η οικοδομική άδεια έδειχνε απόσταση 3μ. από το δρόμο πλάτους 5μ. Σήμερα κατά την αυτοψία διαπιστώνω ότι ο δρόμος είναι πλάτους 7,00μ. και το κτίσμα αν από τον υφιστάμενο άξονα μετρήσω πλάτος δρόμου 5μ. το κτίσμα δεν τηρεί την απόσταση των 3μ. κατά 30εκ. Γνωρίζει κανείς τι ίσχυε για οικισμούς όσον αφορά απόσταση από οδούς την χρονολογία ανέγερσης του εν λόγω ακινήτου?

Link to comment
Share on other sites

μπορεί η απόσταση του ορίου απαλλοτρίωσης από τον άξονα εθνικής οδού να είναι μεγαλύτερη από τη ζώνη ασφαλείας της εθνικής οδου?? η ζώνη ασφαλείας εθνικών οδών με βάση αυτά που ισχύουν σήμερα ειναι 60μ

το όριο απαλλοτρίωσης της τάξης μεγέθους είναι συνήθως??? απόσταση δηλ, από τον άξονα του δρόμου??

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο ερώτημα που είχα υποβάλλει. Σχετικά με απόσταση από δημοτική όδο σε εντός οικισμού σύμφωνα με απάντηση της πολεοδομίας είναι 2,50μ. Η απόσταση ασφαλείας για την υπεραστική συγκοινωνία είναι 3,00μ. για τις κύριες δημοτικές και κοινοτικές οδούς οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση νομάρχη. Επομένως θεωρώ ότι σε απλές δημοτικές οδούς αυθαίρετο κτίσμα που δε τηρεί την απόσταση από το όριο της οδού μπορεί να ενταχθεί στο ν.4014/2011. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μή άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο εντός του οποίου υπάρχει ισόγεια αυθαίρετη κατοικία 65 μ2 που κατασκευάστηκε το 2006 (υπήρχε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για αγρ. αποθήκη 15 μ2.), η απόσταση της κατοικίας από τον άξονα του δρόμου 7 περίπου μέτρα και στην περιοχή ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης που εκτός των άλλων ορίζουν ότι η ''ελάχιστη απόσταση των κτιρίων εκ του άξονος της πρό αυτών επαρχιακής, δημοτικής, κοινοτικής ή αγροτικής οδού είκοσι (20) μέτρα.

Το κτίσμα βρίσκεται ολόκληρο εντός αυτής της ζώνης. Γνωρίζω τις απαγορεύσεις του άρθρου 23 για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας, αλλά έχω πάρει ήδη μία απάντηση ότι μπορεί να δηλωθεί το αυθαίρετο καθώς στην περιοχή ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης.

Πρόκειται για περιοχή πέριξ της πόλεως των Σερρών όπου ισχύει το Π.Δ. της 22-08-1980 (Φ.Ε.Κ. 512Δ/16-09-80). Που ορίζει αρτιότητα 20.000 μ2 , συντελεστή δόμησης 0.50 κ.τ.λ., γνωστό και ως διάταγμα Ανδρέου.

Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει αν οι περιορισμοί του άρθρου 23 δεν ισχύουν στην άνω περίπτωση? Θα μπορούσε δηλαδή να δηλωθεί το αυθαίρετο?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αν η ζώνη ασφαλέιας αναγνωρισμένου δημοτικού δρόμου μου τέμνει ένα μικρό τμήμα 3τ.μ.του υπογείου (λόγω μετατόπισης της οικοδομής), μπορώ το κομματάκι αυτό του υπογείου να το συμπεριλάβω στον 4014???? αν υποθέσουμε ότι δεν μπορώ να το υπάγω στον Νόμο, βεβαίωση μηχανικού θα δίνατε με αυτή την υποσημείωση???? ποιά είναι η γνώμη σας???

Link to comment
Share on other sites

Aποκωδικοποιώντας το ερώτημα έχουμε μια αυθαίρετη κατασκευή (τμήμα υπογείου) η οποία προέκυψε από λάθος θέση της οικοδομής. Αν λοιπόν το λάβουμε αυτό ως δεδομένο, στη βεβαίωση πρέπει να δηλώσουμε ότι η αυθαίρετη κατασκευή εμπίπτει στις εξαιρέσεις του άρθρου 2 (εφόσον θα μπορούσε να τακτοποιηθεί) και δεν υπάγεται σε καμία από τις περιπτώσεις του άρθρου 3 (μια από αυτές είναι η ζωνη ασφαλειας...εδάφιο ββ). Τηρώ επιφύλαξη, μήπως κατά την ανέγερση της οικοδομής δεν ίσχυε ο χαρακτήρας της οδού άρα και η υποχρέωση ζώνης ασφαλείας, οποτε μπορεις να το ξεπεράσεις και να δώσεις βεβαιωση σύμφωνα με το εδάφιο ββ του άρθρου 3 Ν. 4014. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η βεβαίωση είναι επισφαλής.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.