Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής


Recommended Posts

Αν όπως λες υπάρχει σύσταση, τότε 1 δήλωση ημιυπόγειο, 2 δηλώσεις β' όροφος (μια για κάθε διαμέρισμα, 1 δήλωση για κοινόχρηστους χώρους (και αν στη σύσταση έχουν δώσει χιλιοστά στην αποθήκη στο δώμα, τότε ακόμα 1 δήλωση γι' αυτό).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 261
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κι εγώ εκεί κατέληξα Ιάσονα...απλά βγαίνουν πιο πολλά παράβολα, αλλά τι να κάνουμε;αφού κάνανε και σύσταση με αυθαίρετο κτίσμα....το αποθηκάκι στο δώμα δεν περιγράφεται στη σύσταση και θα το βάλω στα κοινόχρηστα!Ευχαριστω πολύ για τη βοήθεια!

Edited by eirinika
Link to comment
Share on other sites

Ρώτησέ τους πρώτα για το αποθηκάκι, μήπως έχουν "συμφωνήσει" μεταξύ τους κάτι διαφορετικό, από το να είναι κοινόχρηστο....

Θα μπορούσε να πάει και ως "παρακολούθημα" κάποιου διαμερίσματος του β' ορόφου (με συναίνεση από τον άλλον).

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Σε τριόροφη οικοδομή με οριζόντιες ιδιοκτησίες, η στέγη έγινε υπερυψωμένη και κατασκευάσθηκε ουσιαστικά όροφος (με ύψος από 0,65 έως 3,0).

1.Στη σύσταση δεν αναφέρεται το ιδιοκτησιακό καθεστός του δώματος οπότε το θεωρώ κοινόχρηστο (σωστά)?

2.Αν τη δήλωση του 4014 την κάνει ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος έχει και ουσιαστικά τη χρήση, προφανώς θέλει ΥΔ συναίνεσης από τους υπολοίπους. Αυτή τι θα αναφέρει?Υπάρχει κάποιο κείμενο?

3.Στη δήλωση θα αναφέρω τον ένα ιδιοκτήτη με 100%?

4.Σαν υπέρβαση δόμησης αναφέρονται όλα τα τ.μ. ακόμα και αυτά με χαμηλό ύψος?

Link to comment
Share on other sites

Θα βάλεις όλα τα m². Στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεις όλους τους ιδιοκτήτες από τη στιγμή που είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Το σωστό είναι αυτό. Βέβαια μία άλλη άποψη είναι να βάλεις αυτόν που χρησιμοποιεί το χώρο με 100% και να αναφέρεις στα σχόλια ή την τεχνική έκθεση ότι υπάρχει συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών. Διάβασε τον κανονισμό της οικοδομής μήπως δίνει την αποκλειστική χρήση του δώματος σε κάποιον από τους ιδιοκτήτες...

Link to comment
Share on other sites

Δεν τη δίνει. Οι ιδιοκτήτες είναι αδέλφια και δεν έχουν πρόβλημα να το δηλώσει ο ένας από όλους,άρα θα υπογράψουν ΥΔ συναίνεσης. Βέβαια απλά δηλώνοντάς το προφανώς δεν το οικειοποιείται, θα χρειαστεί συμβολαιογραφική πράξη ότι οι υπόλοιποι του το παραχωρούν, σωστά?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

katero

Όλα τα μ2 ως ΥΔ ΒΧ (σοφίτα) με ΥΥ. Γράψε τους όλους ως ιδιοκτήτες και πάρε συναινέσεις. Μία απλή ΥΔ: είμαι συνιδιοκτήτης στο οικόπεδο και τους κοινόχρηστους χώρους σε ποσοστό ....%ο. Συναινώ στη ρύθμιση αυθαιρέτου από τον συνιδιοκτήτη Τάδε Πελάτησου. Θα χρειαστεί και συμβολαιογράφος για να κατοχυρώσει την κυριότητα ή έστω τη χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όλους ιδιοκτήτες στη δήλωση αν όλοι δέχονται ότι το αυθαίρετο έγινε από τον έναν και συναινούν να το δηλώσει αυτός?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.