Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Έτσι ακριβώς είναι, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος sagiasd.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα.

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν το ερώτημά μου δεν είναι στο κατάλληλο θέμα..

 

Σε κτίριο προ του 55 έγινε δήλωση για όποιες αυθαιρεσίες είχε και τωρα θα δώσω βεβαίωση και τοπογραφικό για να γίνει μεταβίβαση.

Στο υπάρχον συμβόλαιο αφ' ενός δεν φαίνονταν τα σωστά τμ των χώρων (τμήμα του υπογείου δεν το είχαν δείξει καθόλου), αφ' ετέρου το υπόγειο βάσει γοκ δεν είναι όλο υπόγειο, καθώς το οικόπεδο έχει κλίση, οπότε η μπροστινή του πλευρά είναι ένα με το έδαφος και οι πλαϊνές μισοχωμένες.

Προφανώς δείχνω την πραγματική κατάσταση, τα σωστά τμ. Και κανονικά, αντί για υπόγειο και ισόγειο πρέπει να πω πως έχει ισόγειο και όροφο. (άλλο αν τμημα του υπογείου-ισογείου έτσι όπως είναι δεν μετράει στη δόμηση βασει γοκ, γιατί είναι διαχωρισμένος χώρος σε βάθος >1.50).

Πόσο μεγάλο πρόβλημα τους δημιουργώ στα συμβόλαια? Θα με κυνηγάνε πολύ?..

Έλεγα μιας και το μισό είναι σαν υπόγειο να το πω όλο υπόγειο, να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, και στο διάγραμμα κάλυψης θα μετράω ό,τι πρέπει στη δόμηση.. αλλά το συμβόλαιο δεν θα εχει μαζι και το διάγραμμα κάλυψης.........

 

Σας ευχαριστώ.

 

------------------------------------

Και τώρα που το σκέφτομαι, να το πω ισόγειο και οροφο, να βάλω και μια σημείωση πάνω στο τοπογραφικό και να τελειώνει η υποθεση?

Edited by gina
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η χρήση είναι βοηθητική στο τοπογραφικό του συμβολαίου θα το μνημονεύσεις σαν βοηθητικό χώρο (υπόγειο δηλαδή, για να μη πληρώσει μεγάλο φόρο μεταβίβασης). Στο διάγραμμα κάλυψης της δήλωσης αυθαιρέτου μπορείς να το μετρήσεις στο συντελεστή σαν βοηθητικό χώρο επίσης για να είσαι εντάξει όσο αφορά την νομιμότητα της βεβαίωσης.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

nzerman σε ευχαριστώ πολύ!

 

Επειδή δεν έχω ξαναδώσει τοπογραφικό για μεταβίβαση, και δεν ξέρω πολλά από συμβόλαια, θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τα εξής:

 

1) Σε τέτοια τοπογραφικά γενικά πρέπει να δείχνω τα εμβαδά κύριων και βοηθητικών χώρων? Ή δείχνω το εμβαδόν της κατασκευής και τη χρήση (αποθήκη, κατοικία κτλ)?

Δλδ έδώ θα μπορούσα να δείξω ένα πινακάκι με "κύριοι χωροι = ..... τμ, βοηθητικοί χώροι = .... τμ" συνολικά για τις δύο στάθμες, χωρίς να αναφέρω πουθενα τη λέξη υπόγειο?

Υπάρχει περίπτωση η συμβολαιογράφος να έχει πρόβλημα, επειδή στο προηγούμενο συμβόλαιο οι χώροι αναφέρονταν ως "κατοικία με υπόγειο" και όχι ως κύριοι ή βοηθητικοί? (με το δεδομένο ότι δεν θα μπορεί να αντιστοιχήσει τα εμβαδά του παλιού συμβολαίου με το δικό μου τοπογραφικό, γιατί στο παλιό συμβόλαιο δεν έδειχναν όλο το εμβαδό του υπογείου).

Και με κατασκευές όπως ανοιχτοί ημιυπαίθριοι, στέγαστρα κτλ που δηλώθηκαν με το 4014? Είναι ανοιχτοί χώροι, υπολογίζονται ως βοηθητικοί?

 

2) Αυτό το υπόγειο-ισόγειο είναι αποθήκη και σε κάποιο σημείο έχει και ένα λουτρό. Στον Κτιριοδομικό είδα πως οι χώροι υγιεινής θεωρούνται βοηθητικοί, οπότε θεώρησα όλη τη στάθμη με βοηθητική χρήση. Καλά δεν έκανα?΄Έχει σημασία που είναι λουτρό και όχι wc? Αν ήταν λουτρό θα ήταν κύριος?

 

Συγγνώμη για τις τόσες απορίες, δεν έχω μεγάλη εμπειρία, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by gina
Link to comment
Share on other sites

Σωστά είναι βοηθητική η χρήση οπότε (μεγάλος ντόρος δίχως λόγο).

Για το τοπογραφικό του συμβολαίου θα είναι όπως ένα κοινό τοπογραφικό διάγραμμα για συμβόλαιο σύμφωνα με τον 651/77 και επίσης θα κάνεις επί αυτού μια mini τεχνική έκθεση όπου θα περιγράφεις τα εμβαδά, τη χρήση, το είδος και το έτος κατασκευής.

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/%D3%C5%CC%C9%CD%C1%D1%C9%C1%20%C3%C9%C1%20%CD%C5%CF%D5%D3%20%CC%C7%D7%C1%CD%C9%CA%CF%D5%D3%20-%20%CC%C1%D1%D4%C9%CF%D3%202006/2-%D4%EF%F0%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%FC%20%E4%E9%DC%E3%F1%E1%EC%EC%E1.pdf

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει το συμβόλαιο απαιτούνται και οι αντίστοιχες κατόψεις των χώρων του ακινήτου, στις οποίες πρέπει ν' αναφέρονται πολλά από τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ Ιάσον... Έχω κάνει πολλά εν πάση περιπτώσει (για κτίσμα προ του έτους 1955 μιλάμε υπόψιν).

Link to comment
Share on other sites

Προ του 55 δεν είχα ποτέ μου, αλλά ότι μεταβιβάσεις μου έχουν κάτσει, οι συμβολαιογράφοι μου ζητούσαν τα σχέδια και το στέλεχος της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.