jja Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2013 Β. Παραδείγματα μη νόμιμων κατασκευών ΕΝΤΟΣ σχεδίου ή οικισμού περιοχή. Παράδειγμα 2. Α κατοικία με οικοδομική άδεια 120 τ.μ. (με μέγιστη αξιοποίηση του επιτρεπόμενου ΣΔ) και ξεμπαζωμένο υπόγειο 80 τ.μ. (που δεν υπάρχει στην οικοδομική άδεια), σε ΤΖ 1500 Ε Ειδικό πρόστιμο: α. Για το υπόγειο :80Χ1500Χ0,15Χ0,4 Χ1,3=9360Ε β. Για το ξεμπάζωμα : κτ.λ Σύνολο κ.τ.λ Δεν θυμάμαι αυτό το παράδειγμα αν εκδόθηκε μαζί με την εγκύκλιο 13. Ψάξτο. Όπως και να έχει σε αυτό το παράδειγμα για υπόγειο που δεν υπάρχει στην άδεια δεν βάζει συντελεστή 0,5, αν και είναι σε υπόγεια στάθμη αφού βάζει ξεμπάζωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2013 Εφόσον παραμένει στην υπόγεια στάθμη και έχει μία μόνο πλευρά ξεμπαζωμένη νομίζω ότι παίρνει τον μειωτικό συντελεστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jja Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Ναι αλλά για υπόγεια που υπάρχουν στην άδεια. Εάν δεν υπάρχουν στην άδεια σύμφωνα με το παράδειγμα εάν είναι ξεμπαζωμένα δεν παίρνουν το 0,5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Έχω την εντύπωση πως με μεταγενέστερη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι χώροι που παραμένουν σε υπόγεια στάθμη παίρνουν τον μειωτικό συντελεστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jja Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 (edited) Να είναι μπαζωμένοι όμως σε σχέση με το φυσικό ή τελικά διαμορφωμένο έδαφος. Και να μην φαίνονται στην οικ. άδεια φυσικά. Edited Μάιος 17 , 2013 by jja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Ευχαριστώ, κατέληξα οτι δεν παίρνει μειωτικό τελικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jja Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Και καλά κάνεις. Καλύτερα ο πελάτης να πληρώνει λίγο περισσότερο και να γλυτώνει από μελλοντικές σκοτούρες παρά το αντίθετο. Σκέψου. Δουλεύεις για τον πελάτη αν κοιτάξεις να του γλιτώσεις πρόστιμο και να τα πληρώσει πενταπλά στο μέλλον ή αν πληρώσει λίγο περισσότερο σήμερα και να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Σε τυχόν γκρίνιες πελατών αν τους εξηγήσουμε ήρεμα από τι φασαρίες τους γλιτώνουμε και θα τα πληρώσουν με ΄΄χαρά΄΄ και νομίζω θα το εκτιμήσουν κιόλας. Αν όχι σήμερα αύριο όταν θα βλέπουν και θα ακούν τι γίνεται τριγύρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korinna Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Συνάδελφοι να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου.. Σε μονοκατοικία με άδεια οικοδομής για ισόγειο κατασκευάστηκε εντός περιγράμματος του ισογείου αυθαίρετος υπόγειος χώρος. Η οροφή του υπογείου δεν υπερβαίνει πουθενά το +1,5 μ από τη στάθμη του εδάφους, το καθαρό εσωτερικό ύψος είναι σε ένα τμημα 2μ και σε ενα άλλο 2,55 μ ενώ η χρήση του είναι βοηθητική (αποθήκες-λεβητοστάσιο). Για τον υπολογισμό του προστίμου έλαβα όλο το υπόγειο με συντελεστή 0,5 και υπέρβαση ύψους αφού ανυψώθηκε όλη η κατοικία. Το γεγονός που με προβληματίζει είναι η ύπαρξη w.c. στο τμήμα που έχει 2,55 μ ύψος. Μήπως θα έπρεπε λόγω του w.c. να δηλώσω το κομμάτι αυτό ως Κ.Χ. ? ή να γράψω στην τεχν .έκθεση πως πρόκειται για χώρο Κ.Χ. που μόνο για το πρόστιμο θεωρήθηκε Β.Χ.? Στην πράξη ο χώρος είναι εσωτερικά κενός εντελώς ..στα μπετά που λένε.... Να σημειώσω πως η άδεια είναι προ του 83. ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jja Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 To WC είναι ούτως ή άλλως χώρος βοηθητικής χρήσης. Κατά τα άλλα γνώμη μου είναι πως καλά έπραξες. Για το ΚΧ για το WC γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korinna Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 και εγώ την ίδια άποψη συμμερίζομαι..δεν είναι λουτρό με ντουζιέρα κτλ. Άρα όλο το υπόγειο το λαμβάνω για το πρόστιμο όπως το είχα Β.Χ. με συντελεστή 0,5.. Απλά με μπέρδεψε το γεγονός σχετικά με το ύψος που είναι > 2,40 μ ..και σκέφτηκα (κατα Λεμπέση) μήπως ο χώρος αυτόματα χρειάζεται να δηλωθει Κ.Χ. Φαντάζομαι στα υπόγεια μας ενδιαφέρει η οροφή τους να μην υπερβαίνει το 1,5 μ ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα