Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρθρο 49 του Ν.4030, τοπογραφικό συμβολαίου


Recommended Posts

Φίλε thanar,

 

Εφαρμόζεις στο ΤΔ τα όρια της διανομής και αποτυπώνεις σε αυτό την πραγματική κατάσταση, περιφράξεις, καλιέργειες, υλοποιημένα όρια. Η "μαγκια" όμως είναι στην εφαρμογή αυτή, τόσο οσων αφορα στο σχήμα/διαστάσεις όσο και σε θέση. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έιχε νόημα το ΕΓΣΑ. Να αποτυπωθεί επιτέλους με ακρίβεια (και υπευθυνα, με σφραγίδα απο ΑΤΜ) η εφαρμογή των ορίων του κληροτεμαχίου σε ενα αξιοπιστο γεωδαιτικό σύστημα... αλλα που τέτοια τυχή!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 442
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΕΓΣΑ όμως, φέρνει στην επιφάνεια τα λάθη (που είναι πάρα πολλά) που έλαβαν χώρα κατά τις διανομές των αγροκτημάτων...Και όσοι συνάδελφοι ασχολούνται με τοπογραφικά σε διανομές και όχι ιδιοκτησίες θα έχουν συνατήσει κάποιο.

 

Και εξηγήστε μου εκεί, τι σόι λύση θα βρεθεί και απο...ποιόν;

 

Ενα παράδειγμα. Επικάλυψη ορίων αγροκτήματος με άλλο αγρόκτημα κατά Χ μ.

 

Υ.Γ. ο thanar, μια χαρά τη ξέρει τη μεθοδολογία. Αλλού το πήγαινε,εάν κατάλαβα καλά...Στο ότι η δουλειά αυτή (με το σωστό τρόπο, ήτοι οριοθ. σε hatt, αποτύπωση σε ΕΓΣΑ) ΔΕΝ πληρώνεται. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τις περισσότερες αγροτικές περιοχές με αξία κλήρου μικρή, αυτό ισχύει, και ας λένε ότι θέλουν διάφοροι συνάδελφοι στο φόρουμ.

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Και σε πληροφορώ φιλε Thanar ότι αυτή η δουλια γινόταν απο μένα ακομή και 300 και για 250... γιατί η ελευθερη αγορα, και οι ανευθυνοι με COORDS_GR έκαναν "θαυματα". Αν όμως θέλεις να σταθείς στην "πιατσα" δεν οφείλεις να είσαι μόνο σωστός, αλλά και "εντός τιμων"... τώρα αν υπότιμώ τη δουλια μου, ναι θα συμφωνήσω, την υποτιμώ, αλλα αυτό είναι ένα άλλο θεμα... Σε καθε περίπτωση όμως προτιμώ να χτυπά το τηλέφωνο για δουλιά παρά να μην χτυπάει καθόλου

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα φίλε Kane είναι πως ο Τοπογράφος Μηχανικός θα αναζητήσει και θα δώσει λύση, βάση εμπειρίας , γνώσης , συνεννόησης, και πολλών άλλων παραγόντων που θα λάβει υπόψη . Δε θα αναπαράγει φωτοτυπικά ένα απόσπασμα ,με τα όσα λάθη και ξεμπερδέψαμε με 100 ευρώ.

 

Το πόσο θα πάρει έγγυται στο φιλότιμο του . o teomcdalis πχ καταφέρνει να είναι και σωστός και ανταγωνιστικός.

 

Αν είσαι (γενικά όχι εσύ συγκεκριμένα) στη λογική σουπερ μάρκετ προφανώς όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά επειδή βιάζεσαι να ξεμπερδέψεις να πάρεις τα 100 να φύγεις στο επόμενο. Αλλά είμαστε επιστήμονες το τονίζω και οφείλουμε να δίνουμε λύσεις τεκμηριωμένες .

 

Δε σχολιάζω καν περι δικαιωμάτων εκπόνησης ΤΔ από μη έχοντες το δικαίωμα έχει 1000 ειπωθεί . Εθιμοτυπικά βέβαια ότι δηλώσεις είσαι .

 

Φτάσαμε στο σημείο νόμιμοι-παράνομοι να γίνουμε μια φωνή . Ο απόλυτος κυνισμός ενός διαλυμένου συστήματος .

 

Περιμένω ποστ και από συνταξιούχους της τοπογραφικής που χάνουν μέρος της πίτας, να συμβάλουν στην κουβέντα .

Edited by thomas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα,

thanar σόρρυ ρε παίχτη που θα μιλήσω έτσι αλλά μήπως ήπιες πρωι πρωί...

Πως θα εκπονήσεις τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ87 σε κληροτεμάχιο διανομής..από ΑΤΜ????

1) Σχεδιάζεις την διανομή σωστά (από ορόσημα,πλευρές, εμβαδα) Πασσαλώνεις σε Ηαττ και αποτυπώνεις τις κορυφές σε εγσα87

2) Κάνεις την ίδια δουλεία μόνο με αποτύπωση σε εγσα87 μετρώντας και 3 κοινά σημεία για τα οποία έχεις τιμές σε Ηαττ (συννενόηση με τοπογραφικη,άλλο συναδελφο κ.τ.λ)

3)αυτό που λέει ο συνάδελφος teomcdalis..καμια φορά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις-σωστά λέει ο φίλος και τα σχόλια του...

 

Καταλαβαίνω μάλλον ότι το ξέρεις..και αφού το ξέρεις λες οτι δεν χρειαζεται καθολου και αυτό πλεον θα το κανεις μόνο με ενα αποσπασμα χάρτη χωρις να μετρήσεις..

Εύλογα ερωτήματα:αν έχει περάσει δρόμος που δεν υπάρχει σε συμπληρωματική διανομη,αν περνάει αγωγός, κτ.λ. να μην επεκταθώ

Φίλε μου ή συμβολαιογραφος είσαι ή ΜΑΝΤΗΣ...τοπογραφος δύσκολο σε βλέπω..

 

Διανύουμε δύσκολους καιρούς φαντάζομαι ακόμα πιο δύσκολους στην συνέχεια..Ας έχουμε καθαρό μυαλό...καλημέρα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

thomas, ΣΩΣΤΟΣ! Θα ζητούσες δηλαδή τουλάχιστον μια 700άρα για τη δουλεία αυτή.

kasvan, "μετασχηματισμός" διαβάζω... Μάλλον είσαι λίγο λάθος συνάδελφε! Όπως το υποψιαζόμουν δηλαδή!

 

Δηλαδή κάνουμε λάθος όλοι εκτός από εσένα;

 

Συνάδελφοι υπάρχουν άλλα νήματα σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις επανεφαρμογές στα οποία έχει εξαντληθεί το θέμα, το εάν ο 3Τ δεν το γνωρίζει πρόβλημα του και των πελατών του. Δεν πρόκειται κανείς να του "βάλει μυαλό". Ο άνθρωπος να κτίσει και να πουλήσει θέλει.

 

Το θέμα του παρόντος νήματος είναι διαφορετικό.

 

Ο Kane έπιασε το νόημα των αναρτήσεών μου. Πώς φαίνεται ο "παλιός"...

 

"Παλιέ" στείλε και ευχαριστήριο μειλ στον βουλευτή του νομού σου:

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΟΖΑΝΗ [email protected]

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Θωμά, λύση υπάρχει για όλα. Το πρόβλημα είναι πως ο καθείς συνάδελφος μπορεί να δώσει διαφορετική. Είτε γιατί δεν θέλει κάποιος να ασχοληθεί, είτε γιατί θεωρεί πως δεν αξίζει, είτε γιατί είναι λιγότερο ή περισσότερο επιστήμων απο έναν άλλο.

Η εμπειρία μου έχει διδάξει πολλά περί του κλάδου, απο τις δουλειές που συναντώ μπροστά μου, ειδικότερα σε "προβληματικές" περιοχές. Όταν κάποιος ασχολείται 2 ώρες στο γραφείο και ο άλλος μια εβδομάδα σε γραφείο και πεδίο...φαίνεται.

Τέλοσπάντων.

Απ'οτι βλέπω πάντως, η κουβέντα έχει γυρίσει περί ΕΓΣΑ και καλό θα ήταν να μεταφερθεί σε ανάλογο τόπικ.

 

Οχι τίποτα άλλο, θα διαβάσει και κανείς ιδιώτης και θα πει "μα τι λένε αυτοι οι **** πρωϊ πρωϊ; αφού με κινητό γίνεται έυκολα και γρήγορα"

 

Υ.Γ. εσύ, ως σαν περίτρανος psdatmΚαστοριά.μπλογκσποτ.κομ έχεις συντάξει κάποιο φαντάζομαι κόπυ-πειστ για μαζική αποστολή ε; Για δώσε να το στείλουμε και μείς.

 

Περιμένω ποστ και από συνταξιούχους της τοπογραφικής που χάνουν μέρος της πίτας, να συμβάλουν στην κουβέντα .

Είδες...και πού'σαι ακόμα...

 

Οσο για τους συνταξιούχους, μπορεί να το λές για πλάκα, αλλά κάμποσοι απο δαύτους διατηρούν γραφεία με άλλους, έχουν μαζέψει ΟΤΙ στοιχείο υπάρχει στης υπηρεσίες (ξέρεις απο κείνα που είναι σε tif / excel, αλλά δεν "υπάρχουν" επίσημα) έχουν αποκρύψει στοιχεία τα οποία επισήμως έχουν χαθεί και και και και...

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν προς γνώση του ge_liakos, υπενθυμίζω ότι η βεβαίωση έτσι και αλλιώς δε χρειαζότανε τοπογραφικό για να βγει , οπότε μάλλον έχεις μπερδευτεί.

 

Μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει συνάδελφε. Δεν βλέπω πουθενά να γράφει οτι οι βεβαιώσεις δεν χρειάζονται τοπογραφικό. Το αντίθετο μάλιστα ισχύει και μάλιστα ορίζονται εξαιρέσεις απο αυτή την απαίτηση. Ξαναδιάβασετα καλά και τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει πολλές φορές σε προβληματικές περιοχές η δική μου σωστή λύση (πασάλωση σε HATT από ορόσημα της διανομής) να πέφτει πάνω σε πασάλωση άλλου συναδέλφου που εφάρμοσε άλλη μέθοδο (υφιστάμενα όρια) και μετά να γίνεται ΤΟ μπάχαλο! Έχουν μείνει για το λόγο αυτό αρκετές δουλειές μου σε εκκρεμότητα! Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, πιστεύω πως καλύτερα είναι να μην απαιτείται τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ (στις περιπτώσεις κληροτεμαχίων διανομής ή αναδασμού), αλλιώς θα σφαχτούμε μεταξύ μας κανονικά. Το έχω γράψει και σε άλλο νήμα, εάν θέλει το κράτος ΕΓΣΑ σε δικούς του τίτλους που έχει δώσει σε HATT, να κάνει αναδασμούς από την αρχή σε ΕΓΣΑ και να πάρει την ευθύνη αυτό, για τις περιπτώσεις που έχουν στρώσει δρόμους όπου νάναι και για τις περιπτώσεις που στην υφιστάμενη κατάσταση όλη η πλάκα φεύγει 10m προς την ανατολή! Με απλά λόγια, η μεθοδολογία είναι γνωστή, απλά η δουλειά πολλές φορές ΔΕΝ πληρώνεται, ή μένει στη μέση!

Edited by thanar
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.