Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΕ: Αγώνας/Κινητοποιήσεις μηχανικών (δελτίο τύπου 16/12)


sdim

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τώρα να πω την κακία μου; Μήπως άραγε και το ΤΕΕ δεν δρα σαν νταβατζής (όπως και το κράτος άλλωστε) ζητώντας με το στανιό το μερίδιό του από κάθε πράξη μηχανικού; Αυτό δεν είναι μια αφαίμαξη πόρων από την κοινωνία; Ο λύκος (ή έστω, το μικρό λυκάκι) θα φυλάει τα πρόβατα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

julius Caezar πες τα αδερφέ με το ΤΕΕ και τις εισφορέ που ρημάζουν του συναδέλφους της ΕΤΕΕΜ.Για πιο λόγο να πληρώνουμε εισφορά στο ΤΕΕ εγώ και κάθε ένας ΜΗ γραμμένος σαν μέλος του ΤΕΕ?Για πιό λόγο να πληρώνω ΤΣΕΜΔΕ χωρίς να είμαι γραμένος στο ΤΣΜΕΔΕ?Για να ζουν οι νταβατζήδες της χώρας?ΜΗ ανταποδοτικές εισφορές είναι παράνομες.Καμια ανοχή στο ΤΕΕ-ΤΣΕΜΔΕ και στους βολεμένους τσάτσους τους.Καμία απεργία.Να πάνε στον διάολο όλοι που λέει και ο λεβέντης.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι όποιες αμοιβές αυθαιρέτων θα πάνε πιο πίσω. Θα δώσουν ακόμα ένα σωρό παρατάσεις.

Ο Έλληνας το έχει στο αίμα του να είναι της τελευταίας στιγμής. Πόσο μάλλον και όταν δεν έχει λεφτά.

Άρα το κράτος περιμένει τις τελευταίες μέρες κάθε προθεσμίας για να εισπράξει.

Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να πετύχουμε κάτι, θα πρέπει να αποφασίσουμε από τώρα και μέχρι να εισακουστούμε, ότι θα κάνουμε ανάλογες κινητοποιήσεις σε κάθε τέλος προθεσμίας. Τότε τα έσοδα θα έχουν πρόβλημα και μόνο έτσι θα ζορίζονται. Εμείς θα πάμε πιο πίσω τις δουλειές. Έτσι και αλλιώς θα καθόμαστε μέχρι το τέλος της επόμενης προθεσμίας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους μια σωστή κίνηση αλλά μάλλον έγινε αργά .

 

Δεν είναι αργά. Τώρα ήταν η ώρα να γίνει. Θεωρώ καταρχήν ότι δεν υπάρχει συνάδελφος που να πιστεύει σοβαρά ότι η προθεσμία θα μείνει μόνο στους 3 μήνες. Εκτός από αυτό, θα ήταν και άκαιρο και καταχρηστικό το να μπλόκαρε η διαδικασία τον Οκτώβρη κιόλας πριν καν δοθούν οι πρωτες διευκρινήσεις. Τώρα και μετά από ...9 σετ ερωταπαντήσεων που δεν απάντησαν ούτε τα μισά ερωτήματα, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους ρίξουμε "φάπα" γιατί αποδείχτηκε ότι μας εμπαίζουν. Πέραν αυτών, "πιέζεις" όταν αρχίζει το "σφίξιμο" και αυξάνει η κίνηση, όχι όταν έπεφταν 200 δηλώσεις όλες κι όλες τη μέρα όπως συνέβαινε τον πρώτο καιρό...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι η καλύτερη εποχή για πίεση στο κράτος. Τώρα που τρέχει να μαζέψει λεφτά απο τα παράβολα μέχρι το τέλος του 2011. Αν θες να πετύχεις το στόχο σου, χτυπάς εκεί που πονάει.

Link to comment
Share on other sites

Από την Πέμπτη δεν θα μπορούμε να πάρουμε κωδικούς για αμοιβές μελετών για την πολεοδομία. Το παρατηρήσατε;

 

Σχετικά με τον έλεγχο στις τράπεζες, είναι μια καλή ευκαιρία να συνεισφέρουν στο έλλειμμα του δημοσίου. Ξέρετε πόσα θα πληρώσουν για να κάνουν νόμιμα τα κτίριά τους;

 

Η παθητική πυροπροστασία δεν βγαίνει με τίποτα. Οι θύρες ασφαλείας είναι 100% παράνομες (δεν επιτρέπουν την ανεμπόδιστη έξοδο από το κτίριο), οι υπόλοιπες έξοδοι διαφυγής είναι κλειδωμένες και έχω δει και τράπεζα στην οποία η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται μόνο με ανελκυστήρα. Επίσης δεν τηρούνται τα 12μ από την πόρτα του κάθε γραφείου μέχρι το πιο μακρινό σημείο του χώρου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο έλεγχος σε τράπεζες, δημόσια κτίρια κτλ, που αποσκοπεί? Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος συνάδελφος? Ευχαριστώ

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Είναι μέσο πίεσης. Το σύστημα υποφέρει από την συμπεριφορά του δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος.

 

Στο κάτω κάτω οι τράπεζες παίξανε σημαντικό ρόλο στην κατάσταση που φτάσαμε. Ας πληρώσουν και αυτές κάτι. η καταγγελία πολεοδομικών παραβάσεων στα κτίρια αυτά θα φέρουν έσοδα στο κράτος.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.