Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

επειδή σίγουρα κάνεις επιθεώρηση και πρέπει να τα περάσεις στο buildingcert και όταν κατεβάσεις xml θα είναι περασμένο.είναι από αυτά που δεν μπορείς να πειράξεις μετά

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν επικοινωνεί. και δεν είναι κατάστημα. γκαράζ και αποθήκη.

 

απλά είχα την εντύπωση ότι ισχύει μόνο για διαμερίσματα και για τους εσωτερικούς τοίχους/πόρτες σε επαφή με κλιμακοστάσιο επειδή είναι πολύπλοκο να περάσεις όλο το κλιμακοστάσιο σαν ΜΘΧ.

 

τεσπα. βολικό που μπορώ να το πάρω ως U/2 και σε επαφή με αέρα. το επιβεβαίωσα και στο σεμινάριο σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

αν είχατε περίπτωση κτηρίου με άδεια ισχύος ΚΘΚ που έχετε την μελέτη θερμομόνωσης αλλά ο ιδιοκτήτης σας έλεγε ότι έκανε εξωτερική θερμομόνωση 5cm (τόσο βάζουμε σε Α ζώνη μετά τον ΚΕΝΑΚ) σε όλο το κτήριο χωρίς να έχετε αποδεικτικά πως θα το χειριζόσασταν στο ΠΕΑ?

 

εννοείται πως στην μελέτη θερμομόνωσης δεν είχε προβλεφτεί η εξωτερική θερμομόνωση.

 

στον πίνακα 3.5 έχει πρόβλεψη για εξαρχής πρόνοια της εφαρμογής των απαιτήσεων του ΚΕΝΑΚ ή μετέπειτα παρέμβαση ακόμα και για την περίοδο της εφαρμογής του ΚΘΚ αλλά σου λέει να το πάρεις σύμφωνα με τη μελέτη που στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τέτοια μελέτη.

 

σκέφτομαι να βάλω τα μέγιστα ΚΘΚ και άντε στους τοίχους αντί για το 0.7 που ήταν στο ΚΘΚ να βάλω το μέγιστο κατά ΚΕΝΑΚ (0.6) για να μην τον ρίξω. Βέβαια και πάλι θα δω τι διαφορά θα προκύψει σε κατάταξη και αν και πάλι είμαι στην ίδια κατάταξη θα το παίξω εκ του ασφαλούς.

 

ποια η γνώμη σας?

Edited by EfyD
Link to comment
Share on other sites

Θα του έβαζα τους μέγιστους συντελεστές του ΚΘΚ.

 

Εχεις ένα στέλεχος οικ. άδειας που λέει ότι είχε μελέτη θερμομόνωσης αλλά δεν έχεις την ίδια την μελέτη. Εάν δεν αμφισβητείς με επιχειρήματα ότι εφαρμόστηκε (όχι με επιχειρήματα ότι εφαρμόστηκε.... με επιχειρήματα ότι ΔΕΝ εφαρμόστηκε) τότε η ΤΟΤΕΕ1 σου λέει να πάρεις τους μέγιστους συντελεστές του ΚΘΚ.

 

Εχεις έναν ιδιοκτήτη ο οποίος σου λέει στο μιλητό ότι έβαλε θερμομόνωση 5 εκ. Δεν έχει όμως δελτία αποστολής. Σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ1 θα πρέπει ή να τον αγοήσεις ή να του ζητήσεις διερευνητικές τομές ή επίσημες μετρήσεις από κάποιον επίσημο φορέα ή δικές σου μετρήσεις με όργανα μέτρησης U (λέμε τώρα.........). Αλλιώς δεν έχεις κάποια απόδειξη για το τι εφαρμόστηκε και σε ποιο βαθμό.

 

Σε μια περίπτωση που μου είχε τύχει με άδεια του 78 (καμιά θερμομόνωση) και με εργασίες θερμομόνωσης που φαίνονταν με το μάτι (δεν είχαν σοβατιστεί ακόμα όλοι οι εξ. τοίχοι) τράβηξα φωτογραφίες και έβαλα συντελεστές για ανεπαρκή θερμομονωτική προστασία. Ασχετο με την περίπτωσή σου αλλά μια και το 'φερε η κουβέντα......

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχει κάποια σχέση το τσεκάρισμα του πεδίου θερμομόνωση των κάθετων δομικών στοιχείων με την προσαύξηση του 0,1 στο U λόγω θερμογεφυρών?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.