Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος κατά ΕΓΣΑ


Recommended Posts

ΑΕΙ=πανεπιστήμια και τει οπότε μην μπερδεύεις τους όρους.Δεν χρειάζεται να κλείσουν τα τμήματα των τει αρκεί μόνο να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που τους αρμόζουν.Άλλωστε σε όλο το φυσιολογικό κόσμο είτε μετονομάστηκαν σε πανεπιστήμια βλεπε Αγγλία είτε μετονομάστηκαν σε πανεπιστήμια εφαρμογών

το πρόβλημα δεν είναι τα επαγγελαμτικά δικαιώματα

ειναι πως οι δουλειές είναι λίγες (μην πω μηδενικές) και οι μηχανικοί πολλοί ..... αν υπήρχαν δουλειές θα αναπροσάρμοζαν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τέλος

 

όμως σε κάθε περίπτωση αν ΑΕΙ=πανεπιστήμια και τει ποιο το νοημα 100 σχολών με παρόμοιο αντικείμενο

άρα να κλείσουν, να μην παιδεύονται και τα παιδιά και να μην πληρώνουν οι γονείς

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ανάμεσα στους μηχανικούς.Όπως πχ υπήρχε τμήμα στα τει που έβγαζε τεχνολόγους τροφίμων ποιο ήταν το νόημα να ανοίξουν ακριβώς ίδια σχολή στο πανεπιστήμιο Λέσβου που έχει και κατώτερη βαθμολογία!!Υπήρχαν τμήματα στα τει νοσηλευτικής ποιο ήταν το νόημα να ανοίξουν πολύ αργότερα και αντίστοιχες ειδικότητες στο πανεπιστήμιο??απλά και μόνο για να το παίζουν ''Μούρη'' οι δεύτεροι.Και πολλά άλλα παρόμοια παραδείγματα

Link to comment
Share on other sites

@chrisven από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις δεν υπάρχει και άλλη λύση. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν διαβαθμίσειςς με σαφή και ρεαλιστικό τρόπο να ανεβαίνεις από τη μία διαβάθμιση στην άλλη. Τώρα η ελληνική πολιτεία δέχετε τον κατώτερο όπως λες από τη Βουλγαρία ως ισάξιο σου, και ανώτερο από μένα. Αυτό συνιστά αδικία και πρέπει να διορθωθεί με κάθε δυνατό τρόπο...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Από Δευτέρα δε κλείνει τίποτα!!!!!!

 

Myri αν είχατε δουλειά δε θα ασχολιόσασταν μ' εμας...!!!!! Αρα το ασχολείστε μ' εμας είναι γιατι δεν έχετε δουλεία και σας φταιμε εμεις!!!! Τα ίδια λέω κι εγώ.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το αντικείμενο που από το 1972 ως υπομηχανικοί μελετούμε στην προκειμένη εξαρτημένα τοπογραφικά (για να μπούμε και στο θέμα) είναι παράνομο το 2010 ξαφνικά!!!!!!!

 

Το άσχημα για εμένα είναι το εξής οτι ενώ εγώ έχω δουλειά σε αντίθεση με εσας, ασχολούμε μ' εσας!!!!!! :smile: :-)

Edited by GEORGE KARA
Link to comment
Share on other sites

Αυτό συνιστά αδικία και πρέπει να διορθωθεί με κάθε δυνατό τρόπο...

 

Με απλά λόγια σύμφωνα με το παραπάνω από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει η πολιτεία να επιβάλλει κάποιου είδους ρατσισμό ως προς αυτούς που έρχονται από Βουλγαρία για να ικανοποιηθούν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μας που θεωρούν ότι αδικούνται σήμερα από το κράτος μας .

Link to comment
Share on other sites

Εξήγησα την λογική του 3+2.

Μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

 

Το ξαναλέω ακόμη μια φορά.

 

Παντού υπάρχουν (τουλάχιστον στην Ευρώπη και στα πολιτισμένα κράτη) το φαινόμενο 3+2.

Υπάρχουν τα λεγόμενα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή τα Εφαρμοσμένα Πανεπιστήμια που σκοπό έχουν από τις σχολές αυτές να αποφοιτήσουν επιστήμονες και ακαδημαϊκοί εξειδικευμένοι σε ένα γνωστικό αντικείμενο για να μπορέσουν να ανταπαξέλθουν στην αγορά και στο επάγγλεμα γρήγορα.

Όποιος επιθυμεί παραπάνω γνώσεις και γνωστικά αντικείμενα ακολουθεί τον δρόμο του M.Sc. και αν θέλει μετά ακολουθεί τον δρόμο του ακαδημαϊκού με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

 

Αλλά κύριοι το 3+2=5 και μάλιστα καλύτερο από το κάθε πολυτεχνείο.

Και εξηγώ γιατί. Τα 3 πρώτα χρόνια όπου και να κοιτάξεις, σε οποιαδήποτε προγράμματα σπουδών, τα μαθήματα είναι πάνω κατω τα ίδια ίδια. Και εννοείται μιλάω για ίδιου περιεχομένου σπουδές.

Τα επόμενα 2 χρόνια είναι τα καθοριστικά. Θέλω να κάνω M.Sc. στην γεφυροποιία. Ε στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο μεταπτυχιακό. Τι το καλύτερο με τα βασικά εφόδια των 3 ετών που μου δίνει το B.Sc. μετά να έχω την δυνατότητα να ακολουθήσω τον τομέα που θέλω. Και όχι να ακολουθώ τομέα συγκοινωνιακό για να γλυτώσω τα δύσκολα σκυροδέματα και στατικά μαθήματα, αλλά μετά να έχω και άποψη επί των στατικών επειδή τελείωσα στα 5 έτη σε άσχετο τομέα !!!

 

Γιατί λοιπόν τέτοια μανία με το 3+2 και όλοι το αξιολογούνε καχύποπτα.

Καχυποψία είναι να μην δέχεσαι να έχει Μηχανικός ΤΕΙ με 4 έτη B.Sc. και μετά με άλλα 2 έτη M.Sc. δηλαδή σύνολο 6 έτη, τα ίδια επ. δικαιώματα με τους απλούς αποφοίτους των 5ετών σπουδών, χωρίς καν μεταπτυχιακό. Γιατί δεν φταίει κανένας αν τo ίδρυμα δίνει στα 5 έτη B.Sc.

 

Όσο για την συνάδελφο myri.

 

Εδώ στην Ελλάδα, μπορεί να λέγεσαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Αλλά έξω δεν αναγνωρίζεσαι σαν Μηχανικός πουθενά.

Μην κοιτάς λοιπόν το δικό σου συμφέρον, επειδή ζεις σε ένα τριτοκοσμικό κράτος και σε συμφέρει όπως είναι τα επ. δικαιώματα σήμερα.

Έχεις δει πουθενά στην υφήλιο Αρχιτέκτονα να υπογράφει τοπογραφικά (για την κορδελα το αφήνω ασχολίαστο) ή στατικά έστω και μικρής κλίμακας ???

 

Και μετά λες να καταργηθούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα ???

Τα Τεχνολογικά ιδρύματα έχουν κάποιο σκοπό και εξήγησα γιατί υπάρχουν.

Αν σε μερικούς από εσάς, επειδή, δεν έχετε βγει έξω ή δεν γνωρίζετε τα ακαδημαϊκά της ΕΕ ή των πολιτισμένων χωρών, (ή την συνθήκη της Bologna που έχει υοθετηθεί από τα κρατη μέλη της ΕΕ) δεν σας φταίνει οι υπόλοιποι και δεν μπορείτε να επιβάλλετε και τους άλλους όμως με αυτό το φτηνό σκεπτικό.

Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τους υπολοιπους με αυτήν την φτηνή λογική επειδή σας βολεύει έτσι όπως έχει η κατάσταση και ακόμη χειρότερα επειδή την έχετε συνηθίσει.

 

Που έχει ακουστεί 6 έτη < 5 έτη ???

 

Ο απόφοιτος Μηχανικός ΤΕ αναγνωρίζεται σαν B.Sc. (και με 4 έτη παρακαλώ) που υπερκαλύτπει τα180 ECTS. Κάνει άλλα 2 έτη M.Sc. και ακόμη μερικοί δεν μπορούν να το χωνέψουν, ότι τουλάχιστον στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, αυτοί είναι και ακαδημαϊκά ανώτεροί, αλλά και επαγγελματικά από τους απλούς αποφοίτους με τα 5 έτη του B.Sc. της Ελλάδας.

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

όμως σε κάθε περίπτωση αν ΑΕΙ=πανεπιστήμια και τει ποιο το νοημα 100 σχολών με παρόμοιο αντικείμενο

 

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο και η μοναδική διαφορά είναι στον χαρακτηρισμό του τίτλου όπου αντί για δίπλωμα απονέμουν πτυχίο .Αυτή είναι και η διαφορά διότι όλα τα άλλα BSc , BEng , MSc και MEng αποτελούν εκπαιδευτικές βαθμίδες εξειδίκευσης .

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η διαφορά διότι όλα τα άλλα BSc , BEng , MSc και MEng αποτελούν εκπαιδευτικές βαθμίδες εξειδίκευσης .

 

Είπαμε. Το πτυχίο Μηχανικών ΤΕ αναγνωρίζεται σαν B.Sc.

Και μετά συνεχίζει για το M.Sc.

Σύνολο 5 έτη και μάλιστα με εκπαιδευτική βαθμίδα εξειδίκευσης όπως το λες παραπάνω.

 

Το Ελληνικό πολυτεχνείο μπορεί να δίνει στα 5 έτη και SUPER-SPECIAL DIPLOM made in Greece.

Αδιάφορο.

Παντού σήμερα, από Αμερική, Αυστραλία, ΕΕ κ.α. επικρατεί το 3+2.

Και ο απόφοιτος Μηχανικός ΤΕ με το M.Sc. είναι ακριβώς το ίδιο με τους υπολοίπους που έχουν τα 3+2.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι θα πω 2 πράγματα:

 

1) Ο κάθε μηχανικός να δικαιούται να υπογράψει ότι ξέρει να υπογράψει ΚΑΙ βάσει των σπουδών του (όχι εκ πείρας!!!) και ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ των σπουδών του.

 

πχ θα πω για την αρχιτεκτονική που ξέρω και με αφορά: Έχω διδαχθεί τοπογραφία, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά. Αυτό δε σημαίνει (ασχέτως το τι καλώς ή κακώς δικαιούμαι) ότι ΞΕΡΩ και ότι είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ μου!!! Αν ήθελα να κάνω τοπογραφικά, θα διάλεγα την αντίστοιχη σχολή.

 

 

2) Το αν "ξέρει" κάποιος και θα του δίνεται το δικαίωμα να υπογράφει δεν θα το λέει το πτυχίο του ή το δίπλωμά του ΜΟΝΟ, αλλά ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ !!!!!!

 

...και όχι εξετάσεις "πασαρέλα" :

 

- Παρακαλώ δείξτε μου τη διπλωματική σας...

- Ααα... τι ωραία... και δουλεμένη! ΟΚ... καλή σταδιοδρομία! (α, και μην ξεχνάτε να πληρώνετε το ΤΣΜΕΔΕ!)

 

Εάν υπήρχαν εξετάσεις ΣΟΒΑΡΕΣ επί του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ που διδάχθηκε ΠΛΗΡΩΣ και όχι μονομερώς ή ως συμπλήρωμα (γιατί μη μου πείτε ότι εκτός των σχολών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κάνετε "πλήρως" αρχιτεκτονική σε άλλη σχολή), τότε ο καθένας αυτό που θα δικαιούνταν να υπογράφει θα το είχε κερδίσει με το σπαθί του, είτε από Ελλάδα, είτε από οπουδήποτε.

 

 

Αλλά το ΤΕΕ μάλλον τα βλέπει όλα μια χαρά, οπότε... "Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!"

Edited by architect_duth
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.