Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για το έτος 2012


ikaros13

Recommended Posts

Διότι θεωρώ πως δεν είναι απαρραιτητως άσχετοι αλλά ψευτες.

 

Εγώ πάλι αρχίζω να πιστεύω ότι είναι και τα δύο! Προχθές πήγα για αυτοκόλλητο στο βιβλιάριο (το οποίο ως γνωστόν δεν στέλνουν σε όσους έχουμε διακανονισμό,χωρίς κανένα σοβαρό λόγο να συμβαίνει αυτό!) και η κυρά που κοίταξε τις πληρωμές μου διαπίστωσε κενό 4 μηνών στις πληρωμές των δόσεων (το καλοκαίρι) και άρχισε τα "μα" και "μου". Της έκοψα τη φόρα λέγοντάς της ότι μου παρέχει τη δυνατότητα ο Ν.3863/2010 να κάνω παύση του διακανονισμού μέχρι 4 μήνες εφόσον έχω πληρώσει 8 συνεχόμενες δόσεις κάθε φορά προηγουμένως και επειδή με είδε "γκαζωμένο" το γύρισε στο ότι "δεν ξέρει" και ρώτησε τον προϊστάμενο. Ο οποίος βέβαια το επιβεβαιώσε, αλλά το έκανε υποθέτω γιατί εγώ ο ίδιος του είχα θέσει το θέμα προ μηνών (και μου έδωσε την εντύπωση ότι με θυμήθηκε). Λύθηκε αυτό το θέμα, βγήκαν οι βεβαιώσεις, κολλήθηκε το αυτοκόλλητο και πήγαμε παρακάτω:

-"Τι γίνεται με το νέο νόμο που μιλάει για μέχρι 120 δόσεις με ελάχιστο 100 ευρώ ανά δόση; Τις βεβαιώσεις τις ζήτησα σήμερα γιατί δεν δύναμαι να συνεχίσω τον διακανονισμό, καθώς πολύ απλά δεν έχω τα 320 ευρώ το μήνα πλέον."

-"Δεν σας συμφέρει, λήγει νομίζω τέλος του 2012, είναι καλύτερα να μείνετε με τον υπάρχοντα που έγινε με ευνοϊκούς όρους το 2010. Εϊναι για όλους δύσκολα τα πράγματα" (ναι το είπε και αυτό και με το ζόρι κρατήθηκα!).

-"Δεν καταλάβατε καλά. Λεφτά για τη δόση στις 31/1 δεν έχω. Συνεπώς την 1η φλεβάρη έχω 2 επιλογές και μόνο: Έχω "χαλάσει" τον διακανονισμό και μένω χωρίς διακανονισμό ή μου προτείνετε λύση με καλύτερους όρους".

-"Εεε μα, μου (μαμούνια), ρωτήστε καλύτερα γιατί δεν τα ξέρω"...

Αναγνώρισα και σημεία άγνοιας, αλλά και σκοπιμότητας (δισταγμού καθώς βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται) από την όλη κουβέντα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουν την πάπια και νομίζω ήρθε η ώρα για ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας κατευθείαν. Αφού ξεκαθαρίσει βέβαια το τι μέλλει γεννέσθαι με το επερχόμενο νομοσχέδιο (; ) που θα παρέχει ακόμα καλύτερους όρους διακανονισμού οφειλών από ό,τι έχουμε δει ως σήμερα. Θα τελειώσει αυτό το παραμύθι με το ΤΣΜΕΔΕ ό,τι και να γίνει και η ώρα είναι τώρα.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 123
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι σίγουρο ότι θα παρέχει καλύτερους όρους διακανονιμού? Δεν πιστεύ να μείνει το ΤΣΜΕΔΕ απ'έξω...

Καταρχήν ισχύει αυτό με ελάχιστο 100 ευρώ ανά δόση? Στην τελευταία επίσκεψη (πριν κάποιες μέρες) δεν γνώριζαν και μου έλεγαν....τα γνωστά 200ευρώ η ελάχιστη.

Είμαι στον αέρα και δεν ξέρω τι μου γίνεται....

Πάντως εκεί μέσα κάνουν την πάπια πολλά άτομα από ότι κατάλαβα, εκτός αν είναι παθολογικά χαζοί.

 

ΥΓ Κάτι φημολογείται για εκ νέου μάζεμα στο ΤΣΜΕΔΕ από εβδομάδα για τους ανω λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι μισθωτος στο δημοσιο, και ηρθε αυτοκολλητο με θεωρηση βιβλιαριου μεχρι 30 Ιουνιου 2012.

 

Κάτι δεν πάει καλά. Τα αυτοκόλλητα θεώρησης έχουν ισχύ εως 31-12-2012

Link to comment
Share on other sites

Στους μισθωτούς από όσο ξέρω (και του ΙΤ) δεν θεωρούνται για έτος τα βιβλιάρια, αλλά για 6μηνο. Κάποιες φορές δε (αν ο εργοδότης έχει οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ) και λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

τα αυτοκόλλητα τα κολλάμε πάνω στο βιβλιαριο που είχαμε ή έχει αλλάξει το βιβλιαριο;

 

το βιβλιάριο έχει αλλάξει. Από το ΕΤΑΑ της περιοχής μας εδώσαν τα νέα βιβλιάρια αρχές Σεπτεμβρίου 2011. Τα παλιά βιβλιάρια τα ακύρωσαν αλλά αν θυμάμαι καλά είπαν ότι τα κρατάμε. Τα αυτοκόλλητα στο νεο βιβλιάριο, αφού τα παλιά δεν ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.