Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένταξη στον Ν.4014 κτιρίου με τμήμα εντός κοινοχρήστου χώρου.


Recommended Posts

Να ρωτήσω και εγω σε συνέχεια των παραπάνω μήπως και βρώ την άκρη σε μία υπόθεση.....1.γίνεται καταγγελία, 2. συντάσεται η εκθεση αυτοψίας και ορίζονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Η έκθεση ορθά αναφέρεται σε τμήμα υπογείου που επεκτάθηκε εκτός περιγράμματος και εξυπηρετεί ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών (πρόκειται για αρκετά μεγάλο χωρο στάθμευσης), του οποίου όμως ένα μέρος είναι κάτω απο ακάλυπτο του οικοπέδου και το υπόλοιπο κάτω απο κοινόχρηστο χώρο (δρόμο που παραχωρήθηκε πριν την ανεγερση αλλα δεν εληφθη υπόψη κατα την κατασκευη). Το τμήμα κάτω απο τον ακάλυπτο εστω οτι δηλώνεται στον 4014 με το υπόλοιπο τι γίνεται? Θα επαναυπολογιστουν τα προστιμα μονο για εκείνο και θα συνεχίσουν να τρέχουν? Μπορώ να παγώσω τα πρόστιμα συνολικα (με δήλωση και των δυο τμημάτων) και να προχωρήσω σε κατεδάφιση με ταυτόχρονη αποκατάσταση του υπογείου που θα διατηρηθεί (τοιχεία κτλ, με ότι κοστος συνεπάγεται αυτό)? Εχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι ανάλογο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά δεν θα ακουμπούσα τίποτα από όσα βρίσκονται εντός κοινόχρηστου χώρου. Βάσει νόμου δεν ρυθμίζονται και είναι άμεσα κατεδαφιστέα, καλώς ή κακώς αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα ξεκάθαρα σημεία του 4014.

Νομίζω λοιπόν πως η μόνη λύση για να παύσουν τα πρόστιμα είναι η ρύθμιση για το εκτός κοινόχρηστου χώρου τμήμα και η κατεδάφιση/αποκατάσταση του τμήματος που βρίσκεται εντός κοινόχρηστου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.