Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sw0rdf1sh

Recommended Posts

Το λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ αναγκαστικά πρέπει να το προμηθευτείς. Αν μιλάς για αυτούς τους κωδικούς.

Θεωρείται το πλέον επίσημο για να κατατάξεις το κτίριο ενώ και όσα λογισμικά πιστοποιούνται χρησιμοποιούν τον πυρήνα του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για να εξασφαλίζεται η ορθότητα.

 

Το la-kenak (το παρόν forum topic) είναι λογισμικό το οποίο σε βοηθάει στους υπολογισμούς για την είσοδο των στοιχείων στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Σου δημιουργεί το xml για το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ το οποίο το ανοίγεις/εκτελείς την κατάταξη εκεί και μόνο εκεί.

 

PS: Είμαι σίγουρος πως ο φορέας εκπαίδευσής σου έχει προμηθευτεί το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και σου παρέχει και τα μέσα (Η/Υ) για να χρησιμοποιήσεις το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για την εξοικείωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 447
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

swordf1sh,μπορεις καπου να αναφερεις στο sourceforge,την τελευταια ημερομηνια ενημερωσης,για να μη ψαχνω συνεχεια,και αν εχεις καπου καποιο manual για τη χρηση του προγραμματος.....

Link to comment
Share on other sites

Ημερομηνία εδώ για κάθε αρχείο: https://sourceforge..../lakenak/files/

Η τελευταία είναι η 2.7 με ημ/νια 22-5-2012

Επίσης αν εγκαταστήσεις υπάρχουν οι εκδόσεις και οι αλλαγές στην πρώτη σελίδα.

Στο git τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν βλέπεις μόνο την ημερομηνία αλλά και κάθε αλλαγή σε αρχεία.

 

Ως εγχειρίδιο χρήσης υπάρχει το τμήμα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ->ΒΟΗΘΕΙΑ ως οδηγός ενώ σε κάθε κομμάτι του προγράμματος υπάρχει βοήθεια για να ξέρετε τι προσθέτει η κάθε φόρμα. Δε νομίζω πως είναι πρακτικό ούτε για μένα ούτε για εσάς να γράψω 100 σελίδες ως εγχειρίδιο. Δική μου γνώμη πως οι ΤΟΤΕΕ είναι το καλύτερο manual. Αν δεν καλύπτει η βοήθεια σε κάποιο τμήμα βέβαια πείτε μου σε ποιό τμήμα να προσθέσω περισσότερα καθώς και εγώ και ο tsak1 σε ότι προσθέσαμε βάλαμε και μικρά κείμενα ως βοήθεια.

Σε κάθε τμήμα (θα το δεις και σε επόμενες εκδόσεις εκτενέστερα) και σε κάθε δεδομένο (πχ βαθμό απόδοσης, περιοχή φωτισμού κλπ) προστίθεται βοήθεια που σε παραπέμπει στον υπολογισμό για να μην ξεφυλλίζεις συνεχώς.

Edited by Sw0rdf1sh
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά!

 

Για όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την port 80 η λύση δίνεται παρακάτω:

 

http://www.famousinternetprogrammer.com/php-programming/xampp-171-on-windows-7-rc2-build-7100

 

Και πάλι συγχαρητήρια Sw0rdf1sh!!!

Link to comment
Share on other sites

Ισχυει σαν εναλακτικη αν δεν μπορεισνα το τρεξεις καθολου το θεμα ομως ειναι οτι μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα με την εμφανιση των εικονων στο τευχος.θα παραγονται μεν στο φακελο μπορει να μην εμφανιζονται σωστα ομως αν το xampp τρεχει σε αλλη θυρα

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι είμαστε στα πρόθυρα νέας έκδοσης (2 . 8 συμβατής πλήρως με τις τροποποιήσεις των ΤΟΤΕΕ και της μορφής του xml για την 1.29.

1.Έχουν προστεθεί όλα τα συστήματα ακριβώς όπως εμφανίζονται στην νέα έκδοση του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ τα οποία περνούν στο τεύχος αλλά και στο xml.

2.Έχουν προστεθεί οι τοίχοι σε επαφή με το έδαφος όπως και δάπεδα (μεταφέρονται στο Κέλυφος της κάθε ζώνης επαφή με το έδαφος) - οροφές (μεταφέρονται αυτόματα για την κάθε ζώνη στα αδιαφανή).

3.Για τους χρήστες που αντιμετώπισαν προβλήματα με τις θερμογέφυρες θα προστεθεί το εξής: Νέα επιλογή όπου θα μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε τύπο θερμογέφυρας με το μήκος της. Χρονοβόρο αλλά αν κάποιος θέλει να αφήσει κενές θερμογέφυρες τοίχων και ανοιγμάτων και θέλει να τα περάσει μόνος του θα δίνεται τέτοια δυνατότητα.

4.Έχουν προστεθεί κάποια έντυπα για πεα όπως υπεύθυνη δήλωση η οποία παράγεται σε pdf καθώς και βοήθεια σε όλα τα τμήματα του λογισμικού.

 

Όσοι ενδιαφέρεστε και θέλετε να βοηθήσετε και τους υπολοίπους μπορείτε κάλλιστα να συνδράμετε ως προς το τεύχος με πρότυπα κείμενα για κάθε σύστημα μιας και η πρότυπη μελέτη στο Κεφ 5 (Τεκμηρίωση των συστημάτων) περιλαμβάνει πρότυπα κείμενα μόνο για λέβητα με περέλαιο θέρμανσης (θέρμανση) και αερόψυκτο ψύκτη (ψύξη). Για τα υπόλοιπα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μικρά κείμενα ως πρότυπα για κάθε τύπο μονάδας παραγωγής και ανάλογα να μεταφέρονται στο τεύχος όπου δεν θα απαιτείται να αλλάξετε όλο το κείμενο αλλά μεμονωμένα σημεία (ανάλογα με την μελέτη θέρμανσης του κάθε κτιρίου). Διαφορετικά το τεύχος παραμένει ως έχει και ανάλογα με το σύστημα παραγωγής σε κάθε μελέτη αλλάζετε το word ή το pdf.

 

Τώρα για ΚΚΜ και ΎΓΡΑΝΣΗ τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα αλλά όποιος έχει τέτοια κείμενα και έχει αντιμετωπίσει τέτοιες περιπώσεις μπορώ να τα περάσω σαν επιλογές στο τεύχος και ανάλογα με το σύστημα να περνάνε αυτόματα στο PDF.

 

Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε συμφωνητικό για αμοιβή μικρότερη από την ελάχιστη σε μια φόρμα και να εξάγεται ως pdf. Εαν έχετε κάτι έτοιμο σαν συμφωνητικό το βάζω σε φόρμα και κάθε φορά γράφετε τα στοιχεία και το παίρνετε σαν pdf.

 

Σας περιμένω εαν στείλετε κάτι πριν ανεβάσω στο sourceforge.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ενημερώνω πως η 2.8 έχει ανέβει σε sourceforge και github απαλλαγμένη από λάθη του παρελθόντος, με τις προσθήκες των ΤΟΤΕΕ και πλήρη συμβατή εξαγωγή του xml στην 1.29 για όλο το κέλυφος και τα συστήματα σύμφωνα με το παράδειγμα μέσα. Όσο για το τεύχος ο καθένας μπορεί να προσθέτει κατά περιπτωση ανάλογα με τα συστήματα που έχει σε κάθε μελέτη.

 

Ίσως δοθεί σαν update μόνο το τεύχος αργότερα ή/και κάποιοι επιπλέον υπολογισμοί, ενώ ανεβηκε σχετικά άμεσα γιατί βλέπω οτι υπάρχει κόσμος που κατεβάζει ακόμα την παλιά 2.7. Αυτό για να μην πέσετε σε λάθη κατά τους υπολογισμούς.

Θα δειτε οτι έχω προσθέσει ένα σύστημα φωτισμού (ακόμα και αν η χρήση είναι μονοκατοικία) απλά για να δείτε πως εμφανίζεται στο τεύχος. Στο xml ούτως ή άλλως δεν εμφνίζεται.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι έχω ανεβάσει σε φάση beta έκδοση 3 η οποία λύνει το θέμα αποθήκευσης των μελετών. Περιέχει λογαριασμούς χρηστών και μελέτες ανά χρήστη ώστε να έχετε όλες τις μελέτες σας αποθηκευμένες και να επιλέγετε ανάλογα σε ποιά θα δουλέψετε. Όλα μένουν αποθηκευμένα μέσα στο ίδιο το λογισμικό. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι η ίδια με πριν και δεν χάνετε την παλαιότερη έκδοση 2 του λογισμικού. Μπορείτε ακόμα να έχετε διαφορετικά πρότυπα τεύχη ανά μελέτη και κατά περίπτωση να δημιουργείτε τα pdf.

 

Αφού εγκαταστήσετε το xampp (ξεκινάμε apache και Mysql) βάζετε το φάκελο kenakv3 μέσα στον c:\xampp\htdocs\ και έπειτα στο browser σας πηγαίνετε στο localhost/kenakv3 . Κάνετε την εγκατάσταση (δημιουργεί νέα βάση και δεν καταργεί την παλιά) και είστε έτοιμοι.

 

Η έκδοση βρίσκεται μόνο στο sourceforge ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.