Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sw0rdf1sh

Recommended Posts

Username και password πρεπει να μπει οτι δηλωθηκε στο τμημα mysql databases του cpanel. Το ονομα χρηστη εχει τη μορφη usernamegiacpanel_usernamegiavasi

Θα μιλουσα με τον παροχο που πληρωνεις το hosting.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 447
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι ενημερώνω πως έχει ανέβει επόμενη έκδοση (η 3.1) με τις εξής διροθώσεις:

1. Προσθήκη συναρτήσεων (function) για ισοδύναμους συντελεστές και σκιάσεις ώστε να εισάγεται πλέον μόνο ο ονομαστικός και όλα τα στοιχεία (z,ufb κλπ) και να υπολογίζονται οι ισοδύναμοι και οι σκιάσεις

2. Διορθώσεις στον υπολογισμό του b

3. Βελτίωση εμφάνισης μενού σκιάσεων (χρήση js για υπολογισμό συντελεστών κατευθείαν) και παραγωγή pdf των αποτελεσμάτων για κάθε τύπο σκίασης (λείπουν οι περσίδες και οι τέντες προς το παρόν)

 

TODO:

  1. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα δεν προσθέτει διαχωριστικές επιφάνειες στο xml.
  2. Επίσης κάθε ΜΘΧ περνάει σαν ξεχωριστή ζωνη. Μπορείτε αργότερα με αντιγραφή - επικόληση πλέγματος να περάσετε τα στοιχεία εκεί που πρέπει καθώς το κέλυφος δημιουργείται κανονικά ότι και να προσθέσετε.
  3. Αργότερα και αφού λυθούν τα παραπάνω θα δούμε λίγο τις όψεις του τοίχου και πως υπολογίζονται δοκοί, υποστηλώματα και θερμογέφυρες (πχ να αφαιρείται το τμήμα της θερμογέφυρας δαπέδου στο άνοιγμα με ποδιά=0, όπως οι πόρτες καθώς έχει προστεθεί το κατωκάσι εκεί.
  4. Στην περίπτωση που δοκός και υποστήλωμα έχουν διαφορετικά U να υπάρξει επιλογή για το αν η δοκός έχει μήκος όλο τον τοίχο ή όλο τον τοίχο μείων το μήκος υποστηλωμάτων. Τα ανάλογά και στα ύψη αυτών των στοιχείων. Όσο έχουν τα ίδια U δεν υπάρχει διαφορά στο υπολογιστικό μέρος και στα δεδομένα που περνούν στο xml
  5. Να προστεθεί επιλογή ποσοστού για τα 2 παραπάνω ανάλογα με την Οικ. Αδ. και για κτίρια προ του 1999.
  6. Όσο αφορά τον υπολογισμό τα πάντα υπολογίζονται είτε με τον ισοδύναμο είτε με το b άρα εκεί δεν υπάρχει θέμα.

ps2: Αρκετή δουλειά γίνεται και από τον petsagouri στο github δεν έχει γίνει ενσωμάτωση ακόμη των 2 εκδόσεων. Στην έκδοση του petsagouri έχει επιλεγεί λύση χωρίς βάση δεδομένων με χρήση της sqlite ενώ έχουν μαζευτεί αρκετά οι φάκελοι και άλλες επιλογές.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο τα αρχεία της έκδοσης 3.1 για αντικατάσταση του φακέλου kenakv3 που έχετε ήδη από ΕΔΩ

είτε να κατεβάσετε την portable έκδοση 3.1 (portable από tsak1 : απλή αποσυμπίεση σε φάκελο και τρέχετε το exe) από ΕΔΩ

 

Για την εγκατάσταση και σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε μη τεχνικό πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το discussion του sourceforge ή τα issues του git τα οποία τα παρακολουθώ συνεχώς. Για να ασχοληθούμε εδώ με το τεχνικό κομμάτι και να μην επιβαρύνουμε το forum με λεπτομέρειες για το xampp, το phpmyadmin ή ότι άλλο δεν αφορά το michanikos.

Καλή δύναμη σε όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη και όποιος βρει τεχνικά λάθη ας δημοσιεύει κατευθείαν. Γλιτώνει χρόνο και από εμένα και από τους υπόλοιπους.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχουν διορθωθεί κάποιες περιπτώσεις λάθος υπολογισμών συντελεστών σκιάσεων.

Συγκεκριμένα:

Σε υπολογισμούς πλευρικών σκιάσεων και για κάποιους ενδιάμεσους προσανατολισμούς δομικών στοιχείων δεν εμφανίζονταν οι συντελεστές.

Μιας και έπιασα το τμήμα των σκιάσεων από την αρχή έχουν προστεθεί τα εξής:

  • Υπολογισμός σκιάσεων από τέντες
  • Υπολογισμός σκιάσεων από οριζόντιες περσίδες
  • Αυτόματη εισαγωγή σε κάθε στήλη μιας τιμής (όπως θα κάναμε σε ένα xls)
  • Οι υπολογισμοί γωνιών και συντελεστών πραγματοποιούνται "καθώς πληκτρολογούμε" και εμφανίζονται κατευθείαν
  • Πλέον υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης σε pdf όλων των υπολογισμών σκιάσεων (χωρίς τα σχήματα προσωρινά)

  1. Επίσης επειδή κάποιος μπορεί να θέλει να φτιάξει το κέλυφος για κάποιο ΠΕΑ έχει προστεθεί επιλογή στο μήκος των υποστηλωμάτων (αδιαφανή στοιχεία) για ποσοστό του φέροντα οργανισμού (Λειτουργεί ως γινόμενο του ποσοστού επί το μήκος του τοίχου και προσθήκη 0 στη δοκό).
  2. Στο ίδιο σκεπτικό στην εισαγωγή αδιαφανών όλες οι θερμογέφυρες (select boxes) είναι αρχικά μηδενισμένες.
  3. Στο σχεδιαστικό έχει προστεθεί επιλογή εξαγωγής σε dxf ενώ θα δείτε και κάποιες επιλογές (ανενεργές προσωρινά) για εξαγωγή της σχεδίασης σε jpg και png. Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή από το σχεδιαστικό προς το xml ίσως προσθέσουμε και είσοδο από dxf με προεπιλεγμένα layer.
  4. Προστέθηκε μενού χρήστη και επιλογές φακέλων σε εκείνο το μενού για να βλέπετε που και τι έχει αποθηκεύσει το πρόγραμμα (pdf,xml,jpg,png κλπ.)

Για να τα δείτε όλα αυτά υπάρχουν 2 λύσεις:

Η κατεβάζετε το portable και τρέχετε το exe ακόμα και απο στικάκι (χρήστες admin/admin και demo/demo)

Είτε κατεβάζετε μόνο τα αρχεία και κάνετε νέα εγκατάσταση (προστέθηκε ο πίνακας με τις περσίδες στη βάση).

Για όσους έχουν προσθέσει μελέτες και δε θέλουν να κάνουν νέα εγκατάσταση: κάνετε απλή αντικατάσταση των αρχείων και προσθέτετε στη βάση δεδομένων χειροκίνητα τον νέο πίνακα από ΕΔΩ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, είναι αξιόλογη. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να εγκαταστήσω το πρόγραμμα (την έκδοση 3.1) και στο τέλος μου όταν είμαι στη σελίδα http://localhost/kenakv3.1/login.php βγαίνει το παρακάτω μήνυμα: Fatal error: Class 'xpMenu' not found in C:\xampp\htdocs\kenakv3.1\includes\menu.php on line 5.

Μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να έχω κάνει λάθος.

Σας ευχαριστώ για τη σημαντική βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε εδώ:

https://sourceforge.net/p/lakenak/discussion/general/thread/2c5d0dfe/

 

Οφείλεται σε ρύθμιση του xampp σχετικά με το short_open_tag = Off. Πρέπει να αλλάξει στο c:\xampp\php\php.ini σε short_open_tag = On.

Το έχουμε ξαναπει και σε προηγούμενα post εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερώνω πως έχει προστεθεί πέραν της επιλογής εξαγωγής pdf του υπολογισμού σκιάσεων και επιλογή παραγωγής εικόνων σκιάσεων κατά περίπτωση. Πρακτικά μπορείτε να προσθέσετε και τις εικόνες στο τεύχος ή σε κάποιο σχέδιο. Επισυνάπτω ενδεικτικά κάποιες τυποποιημένες εικόνες σκιάσεων που εξάγονται.

 

Επίσης επειδή αρκετοί είχαν θέμα με τα υλικά έχω ανεβάσει τους πίνακες δομικών υλικών όπως τους έχω στο δικό μου υπολογιστή και συμβαδίζουν με τον πίνακα 2 της ΤΟΤΕΕ-2 συν κάποιες διορθώσεις σε αυτούς τους πίνακες για να μπορείτε να προσθέτετε υλικά πιο εύκολα. Στο λογισμικό έχω προσθέσει μόνο μονωτικά DOW επιπλέον ως πιο συχνά χρησιμοποιούμενα σε κατασκευές. Μπορείτε να κάνετε αποσυμπίεση και import το αρχείο ΑΥΤΟ στη βάση σας ή να κατεβάσετε εκ νέου το kenakv3.rar

 

Επίσης επειδή βρήκα σχετικά πρόσφατα υπολογισμούς ηλιακής τροχιάς δουλεύω πάνω σε WEB GL αυτό:

 

Εδώ προφανώς παίζει ρόλο πόσο "δυνατό" μηχάνημα έχετε όπως και ο browser γι αυτό δεν το έχω ενσωματώσει ακόμα.

Έχω ενημερώσει τα kenakv3.rar και lakenak-p.rar

post-17031-0-47402100-1355684577.png

post-17031-0-11159300-1355684582.png

post-17031-0-14570200-1355684587.png

post-17031-0-30986800-1355684591.png

post-17031-0-76935700-1355684596_thumb.png

post-17031-0-23057300-1355684776_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η έκδοση που έχει ανέβει από χτες:

  1. Περνάει στο xml τις ζώνες που έχει δηλωθεί ΟΧΙ στον έλεγχο θερμ. επάρκειας σαν ΜΘΧ κανονικά
  2. Περνάει ότι έχει δηλωθεί σε επαφή με ΜΘΧ σαν διαχωριστική επιφάνεια
  3. Τυπώνει εικόνες στο τεύχος για τις θερμογέφυρες γωνιών (εξωτερικών, εσωτερικών) και "άλλου" τύπου ανάλογα με το όνομα της κάθε μίας που δηλώνεται
  4. Εμφανίζει ελέγχους επάρκειας δομικών μόνο για τα στοιχεία που ανήκουν σε ζώνη ενώ όσα ανήκουν σε ΜΘΧ τα εμφανίζει αλλά δεν ελέγχει
  5. Στο τεύχος και για κάθε στοιχείο ελέγχεται αν ανήκει σε ΜΘΧ η ΘΧ και ανάλογα εμφανίζεται το U με πράσινο αν ο έλεγχος είναι μικρότερος του μέγιστου ή κόκκινο εαν ο έλεγχος μεγαλύτερος.

Όποιος θέλει κατεβάζει από sourceforge

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα (1 χρόνο και 4 μέρες μετά) ανέβηκε η τελευταία έκδοση του λογισμικού. Δεν βλέπω να χρειάζεται κάτι άλλο. Έχει δοθεί η δυνατότητα για προσθήκη σε κάθε δομικό στοιχείο με σωστή παραγωγή στο xml. Μπορείτε να "βγάλετε" και μελέτη και ΠΕΑ.

Το μοναδικό που δεν έχει προστεθεί είναι τα σενάρια για το κτίριο. Θεωρώ πως είναι αρκετός κόπος να γίνει εφόσον υπάρχει το πολύ εύκολο δεξί κλικ στο "Κτίριο" στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και μπορείτε να τα προσθέσετε εκεί.

 

Η βοήθεια για όσους ζήτησαν pdf ή κάποιο οδηγό βρίσκεται εντός του λογισμικού στο μενού "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ"-Βοήθεια. Περιέχει βήμα βήμα την "πορεία" στο λογισμικό μέχρι να βγάλετε μια μελέτη.

Νομίζω η βοήθεια είναι περισσότερη από το ίδιο το λογισμικό.

Όσους βοήθησαν και όσους το χρησιμοποίησαν τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Εάν προκύψουν αλλαγές ή/και διευκρινήσεις σε οτιδήποτε το τροποποιούμε ξανά. Μέχρι τότε ίσως βρώ κάτι καινούργιο να ασχοληθώ. Ίσως κάτι μηχανολογικό.

 

Από όπου και να κατεβάσετε sourceforge ή github έχει ενημερωθεί η τελευταία έκδοση.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε για όλα αυτά που έχεις φτιάξει (με τη βοήθεια και άλλων συναδέλφων όπως λές), αν μπορούσα να σου βάλω 1.000.000, θα το έκανα με πάρα πολύ χαρά

 

Όχι μονο σου αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια για το έργο που έφτιαξες, αλλά και για το ήθος σου να αναρτήσεις αυτή τη τεράστια δουλειά στο forum και να το διαθέσεις ελέυθερο

 

Είμαι σίγουρος, οτι αν υπήρχαν στη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού άτομα σαν εσένα, δεν θα είμασταν σήμερα σ' αυτή τη κατάσταση σαν χώρα - κράτος και λαός

 

ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΜΑΙ

 

ΥΓ

Παρακολουθώ το θέμα απο ην αρχή που ξεκίνησε, έχω κατέβάσει τα αρχεία του προγράμματος, αλλα ακόμα δεν το έχω θέσει σε λειτουργία, είτε γιατί με τη λίγη δουλίτσα που έχω με τα ΠΕΑ (να τρέχω για τα προς ζείν), είτε γιατί διαβάζω σ΄αυτό το νήμα κάποια πράγματα για κάποια αρχεία που για μένα είναι κάτι περισσότερο απο ΚΙΝΕΖΙΚΑ (πχ ... και να κατεβάσετε sourceforge ή github έχει ενημερωθεί η τελευταία έκδοση), καθότι δηλώνω ευθαρσώς ΑΣΧΕΤΟΣ με pc

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτικές γνώσεις το παλικάρι....Οτι και να γράψει κανείς θα είναι λίγο.

Συμφωνώ με Dib. Δεν είναι μόνο οι γνώσεις και η πολύ καλή δουλειά, αλλά και το ήθος να το μοιραστεί μαζί μας...εμάς που πασχίζουμε για κανά ΠΕΑ από δω και κει...

 

Εύγε συνάδελφε, σου εύχομαι ότι καλύτερο και πραγματικά σε ευχαριστούμε για όλα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.