Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσοστό υπέρβασης δόμησης - Πώς επιτέλους?


Recommended Posts

Και εγώ αυτό έκανα αρχικά με τις κάθετες , όπως εσύ. Αυτό είναι και το λογικό.

Τι να κάνω όμως , δεν είμαι η ΔΟΚΚ ούτε ο ανώνυμος ερωτ-απαντητής του ΥΠΕΚΑ. Οπότε εφαρμόζω πλέον τον τρόπο της Θ4.

Επιμένω όμως ότι δεδομένης της Θ4 η προσέγγιση της Λεμπέση είναι σωστή κατά την γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 271
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επαναφερω το θεμα και ρωταω το εξης : (κυριως αυτους που τακοτποιουν με βασει τα επιτρεπομενα της ιδιοκτησιας)

 

Επεσε στα χερια μου προσφατα μια τακτοποιηση σε πολυκατοικια.

Ο συναδελφος ειχε συγκρινει τις υπερβασεις σ ενα διαμερισμα με τα επιτρεπομενα της ιδιοκτησιας (πολλαπλασιαζοντας τα επιτρεπομενα της οικοδομης με τα χιλιοστα του διαμερισματος....!!!!!!!!!!)

 

Η λογικη του ειναι ιδια με την περιπτωση της συστασης καθετου...οπου αρκετοι απ οτι καταλαβαινω...συγκρινετε με τα επιτρεπομενα του εκαστοτε τμηματος....

 

Ακουω γνωμες....

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν "επιτρεπόμενα ιδιοκτησίας", ούτε κάθετης, ούτε οριζόντιας, ούτε διαγώνιας. Τα επιτρεπόμενα της περιοχής αναφέρονται πάντα στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω για το ποσοστό υπέρβασης δόμησης, δεν εξετάζουμε αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης?Δηλαδή ανεξάρτητα αν υπολείπεται συντελεστής υπάρχει υπέρβαση δόμησης?Και πιο συγκεκριμένα έχω περίπτωση που εκδόθηκε Ο.Α. ως εκτός σχεδίου ισόγεια οικοδομή Ε=100μ2, σήμερα όμως έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης έχει max δόμηση 600μ2 και η υπέρβαση του είναι Ε=100μ2 ακόμη, δηλαδή κατασκευάστηκε διώροφο. Υπάρχει ποσοστό Υ.Δ. εφόσον υπάρχει περίσσεια συντελεστή?Νομίζω ότι πρώτα κοιτάμε αν εξαντλήται ο Σ.Δ. και μετά ψάχνουμε ποσοστό υπέρβασης.

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη οι υπερβάσεις άν υπάρχουν ή όχι ελέγχονται με τα εγκεκριμένα της οικοδομικής αδείας και όχι με τα μέγιστα επιτρεπόμενα.Το ποσοστό της υπέρβασης καθορίζεται σε σχέση με τα μέγιστα επιτρεπόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά οι υπερβάσεις σε σχέση με την Ο.Α. Αλλά όταν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης θεωρώ οτι θα βάλω χωρίς υπέρβαση δόμησης στην επιλογή του ποσοστού υπέρβασης στα φύλλα καταγραφής. Ομοίως και στην κάλυψη με το ίδιο σκεπτικό.

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλε Τζανη....εσυ συγκρινεις με βαση τι φαινεται στην αδεια. Ποσα τ.μ φαινονται στην αδεια? Τοσα.....ποσα εχει χτισει? τοσα παραπανω...αρα υπαρχουν Χ τ.μ αυθαιρετα τα οποια διαιρωντας τα με τα ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ της περιοχης...βρισκεις το ποσοστο σου στην υπερβαση δομησης.

 

Αν υπαρχει (οπως στην περιπτωση σου) υπολοιπο δομησης, ο νομος σου επιτρεπει να εκδωσεις οικοδομικη αδεια με παραβολο 500Ε για τα αυθαιρετα τ.μ (ή αν δεν επαρκει το υπολοιπο αυτο της δομησης, να το εξαντλησεις και τα εναπομειναντα αυθαιρετα τ.μ να τακτοποιηθουν...)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ισογεια υπαρχουσα οικία με οικοδομική άδεια έχει παράβαση ως προς τις πλάγιες απόστάσεις >20 % και επίσης έχει παράβαση ως προς το ύψος > 20 % για όλο το εμβαδόν της οικοδομής (40 μ2)θα ηθελα να ρωτήσω τα εξής:α)θα πρέπει να φτιάξω ένα φύλλο καταγραφής με τα 40 μ2 που θα βάλω και τις 2 παραβάσεις μαζί ή ξεχωριστό ΦΚ για το καθένα (σύνολο 2);αμα φτιάξω ένα Φ.Κ. το πρόστιμο βγαίνει μικρότερο από το αν φτιάξω 2 ξεχωριστά!β)στο Φ.Κ. στην επιλογή υπέρβαση δόμησης βάζω -χωρίς υπέρβαση δόμησης ή - υπέρβαση δόμησης <50%;;

Edited by alexbaz
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.