Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμία της πρώτης δόσης του προστίμου


Recommended Posts

Διάβασα στο ίντερνετ πως η προθεσμία της πρώτης δόσης του προστίμου έχει πάρει παράταση μέχρι αύριο, 31 Ιανουαρίου για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12. Ισχύει αυτό; Και η "πρώτη δόση" τι σημαίνει; Αν το πρόστιμο έχει επιλεγεί να πληρωθεί εφ'απαξ, τότε η προθεσμία δεν ισχύει; Κάπου αλλού διάβασα πως μετά την παρέλευση της προθεσμίας, το πρόστιμο θα έχει προσαύξηση 3% κάθε μήνα. Αν μπορεί κάποιος, ας μου πει τι συμβαίνει ακριβώς.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν έχεις επιλέξει την εφάπαξ πληρωμή για να έχεις έκπτωση πρέπει να πληρωθεί όλο το πρόστιμο μέχρι 31/01/12.

Link to comment
Share on other sites

Κι αν μία δήλωση είναι σε αρχική υποβολή πριν από τις 31/12 αλλά δεν έχει πληρωθεί το παράβολο, τι θα συμβεί; Θα πληρώσει το παράβολο κι ύστερα θα έχει πρόβλημα με το υπόλοιπο πρόστιμο; Ή επειδή το παράβολο θα πληρωθεί μετά τις 31/12 δε θα υπάρχει πρόβλημα;

Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί να λέι "η πρώτη δόση" του προστίμου και να εννοεί και την εφάπαξ πληρωμή. Δηλαδή, αν δεν πληρωθεί μέχρι αύριο το πρόστιμο, χάνεται η έκπτωση 20% στα εφάπαξ; Αυτό εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνουν μέχρι 31/01.Υποχρεωτικά το εφάπαξ ξεπληρώνεται με την πρώτη δόση.

Το υπεκα λεει:Εάν η πρώτη δόση δεν καταβληθεί μέσα στην προθεσμία ή εάν ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει τρεις συνεχόμενες δόσεις τότε χάνει το δικαίωμά του να υπαχθεί στη ρύθμιση.

Επίσης:Καθυστέρηση στις δόσεις επιβάλλει προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Εάν τώρα δεν έχει πληρωθεί το παράβολο μέχρι σήμερα ενώ είχε δηλωθεί μέχρι 31/12 κάνε νέα δήλωση για το ίδιο ακίνητο για να είσαι μέσα στις προθεσμίες.Η παλιά θα ακυρωθεί.

Η νέα δήλωση πρέπει να γίνει μέχρι 28/02/12.

Link to comment
Share on other sites

Και που θα το καταλάβει το σύστημα ? Εάν πάει στη 1 Φεβρουαρίου για εφάπαξ λες να μπλοκάρουν τα κομπιούτερ? Εκτός χρόνου! Τόσο ενημερωμένα είναι? Εδώ στο σύστημα του τεε, λέει σήμερα που έβγαλα δόσεις, η πρώτη δόση είναι για τις 22/12/2011.

Edited by Ιάμβλιχος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό σκέφτομαι κι εγώ.

 

Επίσης, σήμερα ένας πελάτης του οποίου την αρχική υποβολή την είχα κάνει 21/12 και πλήρωσε το παράβολό του στις 12/1, μου λέει "Πριν λίγο καιρό πλήρωσα, γιατί πρέπει να πληρώσω πάλι τόσο σύντομα;" Τι ισχύει για αυτόν; Η ημερομηνία της αρχικής υποβολής ή η ημερομηνία που πλήρωσε το παράβολο; Πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση του μέχρι σήμερα;

Link to comment
Share on other sites

εγώ έκανα υποβολή την Πέμπτη για υπαγωγή, πλήρωσε την Παρασκευή ο πελάτης.Τώρα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να πληρώσει και το εφ'απαξ;

Link to comment
Share on other sites

Όσοι είναι σε προσωρινή υπαγωγή μέχρι τις 31/12/11 πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ ή πρώτη δόση μέχρι 31/01/12.

Έτσι τουλάχιστον λέει το υπουργείο,τώρα τι θα γίνει στη πράξη,είναι άλλη υπόθεση...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα, για δηλωσεις που εγιναν Ιανουαριο γνωριζει κανεις μεχρι ποτε πρεπει να πληρωθει το παραβολο, α) αν πληρωθει εφαπαξ μεχρι ποτε β) αν με δοσεις ποτε πρεπει να πληρωθει η πρωτη δοση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.