Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων Δ (ν.4014)


Recommended Posts

Συνάδελφοι τη βοήθεια σας ζητώ. Πρόκριται για υπέρβαση δόμησης και κάλυψης στο ισόγειο κτιρίου το οποίο συνόδευε άδεια του 1972. και ερωτώ: όταν το αυθαίρετο τμήμα έχει ακουμπήσει στο πίσω και στα πλάγια όρια τελείως εκτός από ένα σημέιο όπου αφήνει ακάλυπτο ένα χώρο 1,4*0,70 τίθεται θέμα παραβίααης πλάγιας απόστασης Δ? Τον χλωρο 1,4*0,70 θα τον προσμετρήσω στην υπέρβαση δόμησης και κάλυψης?

Μέχρι σήμερα εισάγω ολόκληρη την υπέρβαση του ισογείου μαζί και αυτόν τον ακάλυπτο χρίς να προσμετρώ συντελεστή υπέρβασης πλαγιας απόστασης.. διαβάζοντας όμως τον Γοκ του 1973 έχω μπλέξει πολύ ασχημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε ιδέα θα μπορούσε να βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφε, πες του να σηκώσει ένα τοιχάκι επί του ορίου του οικοπέδου για να κλειστεί η εσοχή, και δειξτο σαν φωταγωγο να ξεμπερδεύεις...

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

  1. αφου στον υποχρεωτικό ακάλυπτο (εντός Δ) έχει κτισει, φυσικά και είναι υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και Δ (πιθανώς >20%)
  2. το 1,4*0,70 εφόσον δεν είναι κλειστός χώρος (είναι ανοικτός) δεν τον προσμετράς πουθενά

Link to comment
Share on other sites

αφου στον υποχρεωτικό ακάλυπτο (εντός Δ) έχει κτισει, φυσικά και είναι υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και Δ

 

Myri είσαι σιγουρη; Αν για παράδειγμα δεν υπήρχε η εσοχή που λέει ο συνάδελφος και το αυθαιρετο κτίσμα ήταν καθολα "κολλημένο" στα όρια του οικοπέδου, για ποιο λόγο να έχει παραβίαση απόστασης Δ; Αν δηλαδή το πήγαινε για νομιμοποιηση με άδεια οικοδομής (υποθετουμε οτι υπάρχει υπολοιπο δομησης/καλυψης), θα υπήρχε παραβαση Δ ενώ το αυθαιρετο εφάπτεται των ορίων;

Ετσι οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, παραβίαση απόστασης Δ θα είχε μονο αν αντι να εφάπονταν στο όριο, είχε απόσταση απο αυτο μικροτερη απο το Δ.

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθεις να εφαρμόσεις τον ΓΟΚ 85 στον ΓΟΚ 73 και μάλιστα στις υπερβάσεις

 

Καταρχάς στον ΓΟΚ 73 στο 99% των περιπτώσεων δεν μπορείς να κολλήσεις, υπάρχει υποχρεωτικός ακάλυπτος που ορίζεται από Δ και από ποσοστό κάλυψης

Στη συνέχεια συγκρίνεις με την άδεια. Τι βλέπω στην άδεια απόσταση Δ. Τι έχω στην πραγματικότητα; Κτίριο. Δηλαδή έχω κτίριο μέσα στο Δ.

 

Εγώ καπως έτσι το προσεγγίζω.

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτωση που ειναι υποχρεωτικος ο ακαλυπτος (πχ πανταχωθεν ελευθερο) τότε το καταλαβαίνω διοτι πρακτικά απαγορευεται οποιοδηποτε κτισμα στο τμήμα αυτο. Εγώ προφανώς αναφέρομαι στις περιπτώσεις που ο ακαλυπτος δεν ηταν υποχρεωτικος αλλά είχες τη δυνατοτητα ειτε να κολλήσεις, ειτε να αφησεις Δ (2,50μ με βαση τον ΓΟΚ 73 αν θυμαμαι καλα).

 

Η δική μου προσέγγιση στις περιπτωσεις αυτες:

 

Παράβαση αποστασης Δ έχω όταν το κτίσμα - το αυθαιρετο ή εξαιτίας του αυθαίρετου το νόμιμο - έχει αποσταση απο τα όρια του οικοπέδου μικροτερη απο Δ (εκτος αν κολλάει ή αν έχω υποχρεωτικο ακαλυπτο).

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

σου ξαναλέω πως στο 99% των περιπτώσεων δεν μπορείς να κολλήσεις με ΓΟΚ 73

 

εκτός αν είναι απόσταση από πλάγιο όριο, και δεν φωτίζεται χωρος κύριας χρήσης κλπ

και έχεις και τον περιορισμό του υποχρεωτικού ακαλύπτου που μικραίνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να επιτρέπεται να κολλήσεις

Link to comment
Share on other sites

΄Ενα απλό ερώτημα.

 

Σε οικισμό κάτω των 2000, υπάρχει κατοικία με άδεια του 1979 (τότε οικισμός προ του 23) αλλά υπάρχει παράβαση στο Δ. Ενώ στην άδεια είναι Δ=2,50μ στην πραγματικότητα είναι 2,20μ.

 

Πώς υπολογίζεται το πρόστιμο;

Εαν δεν δοθεί παράταση και δεν δηλωθεί στο Ν.4014, το κτίριο θα θεωρείται αυθαίρετο ακόμα κι αν υπάρχει Ο.Α.;

Link to comment
Share on other sites

Εάν παραβιάζει το Δ φυσικά και είναι αυθαίρετο.

 

Στην περίπτωση σου εάν δεν έχεις υπέρβαση δόμησης θα βάλεις τα m2 που είναι εντός Δ σημειώνοντας ως παράβαση αυτή των πλα΄γιων αποστάσεων <20%.

 

Επίσης έχεις και την παράβαση της μετακίνησης της θέσης του κτιρίου, διότι πως παραβιάζει το Δ εάν δεν έχει μετακινηθεί?

Αυτή τη βάζεις σαν μία παράβαση των 500 ευρώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παραβίαση πλάγιων αποστάσεων Δ σε κτίριο χωρίς άδεια αλλά σε οικοδομησιμο οικόπεδο εντός σχεδίου, με τι τρόπο υπολογίζεται? ή δεν υπολογίζεται καθόλου από τη στιγμή που παίρνει τον ανάλογο βεβαρυμένο συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.