Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έδραση διπλής δρομικής τοιχοποίας


 
apanton

Recommended Posts

για να αποφύγουμε τα ενεργοβόρα κτίρια υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι ο καθένας με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του

 

μεταξύ των οποίων πλούσια μόνωση 10εκ και διάκενο αέρα μεταξύ της διπλής δρομικής τοιχοποιίας

όταν η εξωτερική τοιχοποιία γίνεται μόνο 25 εκ προφανώς δεν τηρείται κανένα από τα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όμως, η εξωτερική μόνωση είναι η καλύτερη μόνωση που εκμεταλλεύεται όλη τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου και αφήνει τις μικρότερες θερμογέφυρες.

Από την άλλη όμως έχεις σημαντικότερα αυξημένο χρόνο θέρμανσης του χώρου διότι η μάζα τοιχοποιίας που απορροφά θερμότητα είναι μεγαλύτερη (έως και διπλάσια).

Γενικά από βιβλιογραφία δεν συνιστάται ως ο καλύτερος τρόπος τοποθέτησης της θερμομόνωσης εξωτερικά όπως είπε και η myri.

Link to comment
Share on other sites

έχουμε περισσότερο χρόνο θέρμανσης η οποία όμως δεν χάνεται αλλά αποταμιεύεται στον τοίχο και επιστρέφει στον χώρο .

Εγώ πιστεύω ότι στα κτήρια κατοικίες η μόνωση πρέπει να είναι εξωτερική και στις εκκλησίες και χώρους περιστασιακής συνάθροισης εσωτερική γιατί το ενεργειακό ισοζύγιο λειτουργεί διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η μόνωση στην εξωτερική πλευρά είναι ευπαθής. Όπου έχω δει τέτοιο σύστημα έχω προσέξει εξωτερικές ζημιές. π.χ. ηλιακό χωριό στη Πεύκη. Ακόμη και σε περίπτωση μικρών ρωγμών η μόνωση γίνεται πολύ ευάλωτη από την υγρασία και το νερό. Με το καιρό κινδυνεύει ολόκληρη η πρόσοψη με καθαίρεση. Κάτι ανάλογο συντελείται όταν δεν γίνει πεταχτό και ο σοβάς πάει απευθείας στη τοιχοποιία. Με το καιρό γίνεται αποκόλληση λόγω ανεπαρκούς πρόσφυσης, εισχωρεί νερό και ο σοβάς γίνεται γιαούρτι. Αν μάλιστα έχουμε και πολλαπλές στρώσεις χρώματος, που εγκλωβίζουν ακόμη περισσότερο την υγρασία, κλάψε Χαράλαμπε!

 

Αν θέλουμε να κερδίσουμε σε πάχος τοίχου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συστήματα ξηρά δόμησης με μόνωση ανάμεσα στους οδηγούς και με σωστή κατασκευή μπορούμε να γλιτώσουμε κρύες γέφυρες από σενάζια και τον φέροντα οργανισμό.

 

Μια ποιο εξειδικευμένη περίπτωση τοποθέτησης μόνωσης στην εξωτερική πλευρά της κατασκευής είναι με τη χρήση μεμβράνης και προστατευτικών πανέλων τύπου "rainscreen cladding".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλε μου δεν έχω φοβερή εμπειρία σε εργοτάξιο, αλλά το έψαξα πολύ αυτό το θέμα. Σε ένα έργο που έχει μπεί 5αρι μονωτικό στο σκελετό, θα χρησιμοποιήσουμε 12οπο τούβλο αντί για 9οπο. Έτσι, το κ.β. του τούβλου είναι από την ασφαλή πλευρά. Επειδή όμως με αγχώνει και εμένα αυτό το δόντι στο κάτω μέρος, θα βιδώσουμε και μια μεταλλική (καλά προστατευμένη) γωνία κατά μήκος της εξωτερικής τοιχοποιίας. Αυτό για να ''πατάει'' όπως θα έπρεπε η τοιχοποιία. Βέβαια, αυτό στους ενδιάμεσους ορόφους δε θα γίνει, αφού εκεί η εξωτερική τοιχοποιία πατάει στο 5αρι μονωτικό των δοκαριών.

Άρα θα έχουμε 12οπο - Μόνωση 10cm - Διάκενο 1cm και εσωτερικά πάλι 12οπο (έχουμε δοκάρια 30 cm + 5cm μόνωση, άρα συνολικά 35cm).

Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα, και super θερμομονωτική.

Link to comment
Share on other sites

αυτο με το πατημα στον 'αερα' της εξωτερικης τοιχοποιιας παντα δεν γινετα,αφου αλλιως πως θα ερθει σε περασια η εξωτερικη επιφανεια του τοιχου με την εξωτερικη επιφανεια της θερμομοβωσης του φεροντα οργανισμου?

 

πως ερχεται σε περασια η θερμομόνωση του φέροντα οργανισμού με την τοιχοποιΐα?

 

Παρατήρηση: Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

acnt

Link to comment
Share on other sites

Χτίζεις το τούβλο στην περασιά της θερμομόνωσης?

 

sundance, βιβλιοθήκη με κατασκευαστικές λεπτεμέρειες προσπαθείς να φτιάξεις? Αν ναι, να το κάνουμε λιγάκι πιο οργανωμένα?

Link to comment
Share on other sites

προφανως.σε αυτο θελω να καταληξω.

δηλαδη σε ολες τις κατασκευες (δεν εχω δωσει κι εγω σημασια...) ολες οι εξωτερικες τοιχοποιιες πατανε στον αερα κατα 4~5 εκατοστα?

 

κατι σαν βιβλιοθηκη,ναι.παρατηρω οτι στην πραξη αλλα εφαρμοζονται και μαλιστα αλλα προτεινει το ενα βιβλιο και αλλα το αλλο.εχω χαθει...

 

πολυ ευχαριστως να γινει πιο οργανωμενα.δειξε το δρομο.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά μόνωση στο φέροντα συνήθως δεν τοποθετείται. Κακώς φυσικά! Είναι ποιο εύκολο να μπει από την εσωτερική πλευρά. Δεν θα προτιμούσα σε καμία περίπτωση τοίχος / τούβλο να εξέχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.