Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την παρακάτω πρόταση ...


kan62

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε ;  

28 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε στην παρακάτω πρόταση ;

    • ΣΥΜΦΩΝΩ
    • ΔΙΑΦΩΝΩ


Recommended Posts

1. kan62 για αυτά που ρωτάς, νομίζω ότι δεν φτιάχνεται ένας κανονισμός από την αρχή. Στην ουσία ο ΓΟΚ85 είναι με...bonus δόμησης από ότι έχω καταλάβει για μεγάλα έργα. Στο στυλ αγόρασε μεγάλη τεχνική εταιρεία ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, γκρέμισε το, φτιάξε ψηλό κτίριο, μείωσε την κάλυψη και πάρε μπόνους δόμηση. Ο μικροεργολάβος δεν έχει αυτήν την δυνατότητα αφού πάει οικόπεδο - οικόπεδο και δεν μπορεί να χάσει κάλυψη και έτσι μένει πίσω....

 

2. Επίσης στην φάση αυτή όπου η οικοδομή έχει ατονήσει τελείως κανείς δεν ασχολείται με ΝΟΚ.

Εγώ θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σου στη ψηφοφορία αλλά δεν ξέρω αν προσφέρει αυτό κάτι.

 

Για το 1. συμφωνώ και σου το ανέλυσα εδώ http://www.michanikos.gr/topic/10830-%ce%a5%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%9c%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7/page__view__findpost__p__410690, αφού πρώτα σε μπέρδεψα ...

Για το 2. εννοώ ότι δεν ασχολούνται οι καθ' ύλην ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες (λόγω της ατονίας και με φωτεινές εξαιρέσεις) αλλά διάφοροι ακροθιγόμενοι (μικροϊδιοκτήτες, αντιπρόσωποι, δικηγόροι, θεωρητικοί κλπ). Αν ρίξεις μία ματιά στα σχόλια θα καταλάβεις ... Τα μπράβο και τα θετικά σχόλια θα σημειώσει(?) μετά ο Σηφ για να δηλώσει : "μετά την τεράστια επιτυχία της πολυήμερης διαβούλευσης έχω την τιμή να παραδώσω...". Και η ζημιά θα έχει γίνει !

Link to comment
Share on other sites

Για ποιό λόγο η εφαρμογή του νόμου θα γίνει μετά από 60 ημέρες από την δημοσιευσή του στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και όχι άμεσα από την ημερομηνία δημοσιεσής του?? Επειδή σαν τεχνική εταιρία έχουμε άμεσο επενδυτικό σχέδιο θα επιθυμούσαμε την άμεση εφαρμογή του νόμου μετα την ψήφισή του…

 

Πότε πρόλαβαν;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μα γι αυτούς έγινε και τώρα δεν κρατιούνται.Ετοιμα τα είχαν τα οικοδομικά τετράγωνα και απλώς περιμένανε το Σήφουνα να εκτελέσει τις εντολές τους.

Link to comment
Share on other sites

Η Μπιρμπίλη είχε πεί . Τέρμα οι νέες επεκτάσεις ΣΠ στην Αττική . Θα κάνουμε επανάχρηση του υπάρχοντος δομημένου πλούτου .

 

Αρα πρέπει να απαξιώσουμε τα παλιά κτίρια και αυτό επιτυγχάνεται με έναν υπερβολικό ΚΕΝΑΚ , με το χαράτσι της ΔΕΗ και με την εγκληματικότητα και την δημιουργία γκέτο . Στο Αμέρικα όταν ήθελαν να αγοράσουν ένα κτίριο τζάμπα , αγόραζαν ένα διαμέρισμα και το παραχωρούσαν δωρεάν σε περιθωριακούς . Σε λίγο καιρό αγόραζαν όλο το κτίριο όπως το ήθελαν .

 

Εδώ προκειμένου να μπορέσει να έχει μιά απολαβή ο ιδιοκτήτης μιάς παλιάς οικοδομής η διαμερίσματος , ουσιαστικά έχουμε αύξηση της δόμησης 35-40 % . Ετσι ουσιαστικά αυτό είναι η αντιπαροχή που θα πάρει ένας ιδιοκτήτης . Δηλαδή σε ένα ΟΤ με ήδη υπάρχουσα δόμηση 5000 τμ , η αντιπαροχή του παλαιού ιδιοκτήτη θα ήταν 20-25 % . Τώρα με την αύξηση του ΣΔ θα μπορέσει αυτό να ανέβει περίπου στο 50 % . Δηλαδή ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 80 τμ θα μπορεί να πληρώσει κάποια τμ επιπλέον των 40 τμ που θα πάρει . Οι ιδιοκτήτες μεγαλύτερων , μπορεί να μην θέλουν να ανέβουν ξανά στα τμ που είχαν , έτσι ένας κάτοχος ενός 120 τμ αγοράζοντας μόλις 20 τμ θα μπορεί να έχει 80 τμ .

 

Η λογική δεν είναι κακή και δεν υπάρχει άλλη . Τώρα ότι μας πετάει έξω κάθε μικρό κατασκευαστή , αλλά και τους περισσότερους μηχανικούς , αυτό είναι αλήθεια . Αλλά είναι αποτέλεσμα του πληθωρισμού στον αριθμό των μηχανικών και στην απαξίωση του κλάδου γιά την οποίοι έχουμε και οι ίδιοι μέσω του ανύπαρκτου τεε μεγάλη ευθύνη . Αφού η κατασκευή αφέθηκε στους μπετατζήδες και στους αυτοκινητάδες , λογικό είναι τώρα να πάει στους μεγάλους .

 

Και στο εξωτερικό το ίδιο συμβαίνει με κύριους κατασκευαστές τις τράπεζες .

 

Ας προσαρμοστούμε στην νέα κατάσταση .

 

Οσοι είναι σπουδασμένοι στο εξωτερικό , ας μας πούν πως είναι εκεί το σύστημα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη 20 λεπτά για το κλείσιμο της διαβούλευσης και υπάρχουν ήδη 450 σχόλια ... "μιά χαρά" κατά Σηφ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.