Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΟΪΖΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μουσικη: Παύλος Σιδηρόπουλος
  • Τοποθεσία
    ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.664 profile views
  • qmd

ΑΛΟΪΖΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. έχω φίλο και πελάτη που είχε κεντρο διασκέδασης που κάηκε το 2001. πλήρωνε ασφάλεια (παχυλή) η οποία την τελευταία αναβολή στο δικαστήριο την πήρε πριν από έξι μήνες για τον ιανουάριο του 14. σε ερωτησή μου απάντησε ότι είναι ξεγραμμένα αυτά τα χρήματα..... τα συμπεράσματα δικά σας γιατί θέλουν να ασφαλίσουμε υποχρεωτικά το κάθε κτίσμα. εν τέλει είμαστε μέρος της κοινωνίας και ας μη το βλέπουμε ότι θα έχουμε και λίγο δουλίτσα οπότε καλό είναι γιατί αύριο κάτι ανάλλογο θα γίνει που εμείς σαν μηχανικοί θα πρέπει να πληρώνουμε π.χ. ένα δικηδόρο για....... ότι σκαρφιστούνε. απλά ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ είναι και πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε. ο πατέρας μου έλεγε: βλέπεις το λύκο στο σπίτι του γείτονα? να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει και στο δικό σου! ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ , Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
  2. Τα τελευταία 10 χρόνια και βάλε τα διαγράμματα για χάραξη αιγιαλού - παραλίας τα προσκομίζαμε στην ΤΥΔΚ για αρχική θεώρηση εξαρτημένα από το κρατικό τριγωνομετρικό σύστημα ( εγώ τουλάχιστον με συν/νες HATT και ΕΓΣΑ.) εν συνεχεία υπήρεσιακά πήγαιναν στην κτηματική υπηρεσία όπου συγκροτούταν επιτροπή αυτοψίας (συμμετείχε από την κτηματική , από την εφορία και απ το ΓΕΝ αν δεν κάνω λάθος) όπου επί εδάφους χάραζαν τις κορυφές αιγιαλου - παραλίας σε συνεργασία με τον μελετητή μηχανικό. έπειτα δίνονταν συν/νες στις κορυφές αιγιαλού - παραλίας απ τον μελετητή και προσκομίζονταν στην κτηματική υπηρεσία ωστε να προχωρήσει το ΦΕΚ. Συνεπώς κάνεις τριγωνισμό και εφαρμόζεις επί εδάφους τις κορυφές αιγιαλού παραλίας όπου το γράφεις και στη δήλωσή σου και δεν θες θεώρηση από καμιά υπηρεσία στο τοπογραφικό σου. Τώρα αν είναι παλιότερο όπυ η αποτύπωση γινόταν σε αυθαίρετο σύστημα αναφορας κάνεις εφαρμογή με γραφικές συν/νες χρησιμοποιόντας ότι στοιχεία έχεις (εξασφαλίσεις , τεχνικά , μόνιμες κατασκευές) το περιγράφεις και σε τεχνική έκθεση οπότε και πάλι δεν θες καμιά θεωρηση για να παραδώσεις την μελέτη σου.
  3. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κρινόμαστε βασικά απ τη δουλειά μας και όχι αν η κάθε Χάϊδω θέλει να διαβάσει οτιδήποτε. Νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί πλέον. Όλα ειναι θέμα γνώσεων και ποιότητας εργασίας και ας σταματήσει πια!!!!
  4. Στο forum διάβασα ότι δεν απαιτείται θεώρηση ΑΠΥ από εφορία σύμφωνα με κάποιο ΠΟΛ όπως στους γιατρούς. δεν βρήκα κάτι σχετικό και γι αυτό το βάζω σαν θέμα αν ξέρει κάποιος να ενημερώσει. Ο λογιστής μου δεν γνωρίζει τίποτα κι εγώ έχω οφειλή στο ΤΣΜΕΔΕ οπότε έχω πρόβλημα γιατί το μπλοκάκι μου τελειώνει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επ αυτού ας ενημερώσει.
  5. πάντως γενικώς κατ εμέ, άσχετο με τη νομοθεσία σε μια αγορά αρκετών χιλιάδων ευρώ η μη παρουσία μηχανικού είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ από πλευράς αγοραστη!
  6. κανένας δεν κυνηγά κανεναν, αλλά επιτέλους κάποια πράγματα ας γίνουν σεβαστά!!!!! (γιατί και γω ξέρω να μιλώ με επειχειρήματα και να διαβάζω τους νόμους αλλά δεν μου επιτρέπουν στο δικαστήριο να κάνω το δικηγόρο!!!! μήπως πρέπει να ξεκινήσω τα παράπονα (γιατί υπογραφή κι εγώ πιστεύω ότι θα βρω!)
  7. Σ ένα τοπογραφικό διάγραμμα υπάρχουν οι συντεταγμένες (που δίνουν το εμβαδόν σε οριζόντια προβολή) αλλά υπάρχουν και οι ισοϋψεις που καθορίζουν το ανάγλυφο ( και από εκεί μπορούμε να δούμε το πραγματικό καλιεργούμενο τμήμα όταν έχουμε έντονο ανάγλυφο)
  8. Αυτό ΚΑΝΑ από που το είδες? ότι υπαναχώρησαν? Αν σε μία άδεια που έχει εκδοθεί το 2009 κάνω αναθεώρηση ως προς τις όψεις δεν θα πρέπει να καλέσω ελεγκτή δόμησης??
  9. θεωρώ ότι: διάσταση 10,00μ. πρώτη αυτοψία στον ξυλότυπο θεμελείωσης 10.00μ. οκ. θερμομόνωση υποστηλωμάτων 0,07+0,07 + επίχρισμα 0,02+0,02=0,18μ. τελική αυτοψία 10,18μ. από ΕΔ οκ.
  10. το πάχος των μονώσεων των κατακόρυφων στοιχείων (υποστηλώματα) και οριζόντιων (δοκοί) είναι extra
  11. Ανατροπή λοιπόν και στο επάγγελμα παιδιά μπάς και "πάρουμε τα ίσα μας" π.χ. εγώ σε 3 περιπτώσεις που το πλάγιο Δ ήταν μεγαλύτερο απ το ελάχιστο ( min 2.50μ. υφιστάμενο 5.00μ. στην Ο.Α. 3.00μ. βεβαίως και έδωσα βεβαίωση κι ας έρθει να μου πει κανένας Ε.Δ. ή Υ.ΔΟΜ. ότι παρατύπησα. Επίσης όλα αυτά τα θεωρώ καραγκιοζίστικα εισπραχτικά μέτρα τα οποία πολυ άμεσα θα αναιρεθούν (και με τη συμβολή μας). Ακου!! μεγάλωσε το παράθυρο του σαλωνιού κατα 30 εκ. και πρεπει να πληρώσει 500 ευρώ? Ας βρεθεί δικαστής να δικάσει κι εμένα και τον ιδιοκτήτη...... Ας τα βλέπουμε τα πράγματα πιο ανθρώπινα και όχι με το γράμμα του νόμου του κάθε σιφουνάκη (που παρ όλα αυτά κάνει εξαρτημένο τοπογραφικό με το κινητό του) και ας κρίνουμε ως επιστήμονες και άνθρωποι και να δω ποιός θα μας ζητησει τα ρέστα στο τέλος. Εν τέλει νομίζω αν κάνουμε σωστά (όχι με την κάθε μαλακία που νομοθετεί ο καθε σιφουνακης) τη δουλειά μας - επιστήμη μας και το επάγγελμα άμεσα θα ξανααποχτήσει την αίγλη που του αρμόζει και ο υπόλοιπος κοσμος θα είναι μαζί μας και θα τα καταφέρουμε κι ας μ@λ@!κιζετ@ι το Τ.Ε.Ε.
  12. ευχαριστώ παιδιά. το θέμα είναι ότι είναι μόνο 17 τ.μ. και μου τη δινει ξέροντας τι έχει γίνει στο παρελθόν όπου μιλούσαμε για άλλα αντ άλλων.
  13. σε κτίσμα με Ο.Α. του 1990 το τοπογραφικό της Ο.Α. είναι ψευδές (ήταν 752 τ.μ. ενώ στη μέτρηση μου τώρα είναι 733 τ.μ. και συνεπώς δέν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφ όσον χάνει την παρέκλιση των 750 τ.μ. (προσωπο σε ναγνωρισμένη δημοτική οδό, εκτός σχεδίου). Η άδεια ήταν 60 τ.μ. και η αυθαίρετη προσθήκη είναι 35 τ.μ. πάει όλο για τακτοποίηση απλά έχει Ο.Α.?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.