Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινόχρηστοι χώροι και Ν.4014


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και εγω ετσι το σκεφτομαι..........το σκεπτικο βασικα ειναι........υπαρχει παραβαση σε κοινοχρηστο χωρο που εχει κοινοχρηστη χρηση...ενταξει καποιοι δεν θελουν αλλα αν ερθει πολεοδομια τα προστιμα θα πεσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ........και τοτε θα τρεχουμε ομαδικα.......ας πληρωσω το προστιμο γιατι ειναι μικρο εδω τοσα αλλα πληρωσα σε αυτο το κτιριο.....

 

επισης η συναινεση θεωρω οτι χρειαζεται οταν καποιος θελει ναχει στην ιδιοκτησια του την αυθαιρετη κατασκευη που εχει γινει σε κοινοχρηστο χωρο...

 

 

στην ουσια στην δικη μου περιπτωση ουτη η ΝΟΜΗ ουτε η ΚΑΤΟΧΗ αλλαζει επομενως για ποια συναινεση μιλαμε?

 

Καθυστερημένα λόγο υποχρεώσεων συνάδελφε έχω να προσθέσω πως η συναίνεση δεν απαιτείται μόνο όταν "καποιος θελει ναχει στην ιδιοκτησια του την αυθαιρετη κατασκευη που εχει γινει σε κοινοχρηστο χωρο...", έχω περίπτωση που επειδή υποβλήθηκε η δήλωση χωρίς συναίνεση και η τακτοποιούμενη κατασκευή παρεμποδίζει τη θέα συνιδιοκτήτη (πελάτης μου) έχουμε κινήσει διαδικασίες για την καταγγελία της δήλωσης και είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθούμε. Γενικά η συναίνεση απαιτείται από το νόμο για να εξασφαλίζεται μελλοντικά πως κανένας συνιδιοκτήτης δε θα επικαλεστεί πως θίγονται τα διακαιώματα του στα κοινά μέρη και πράγματα της οροφοκτησίας για οποιοδήποτε λόγο. Άλλωστε αυτό που λες δεν είναι ακριβώς σωστό γιατί και συναίνεση να έχει ο αιτών δεν αποκτά κυριότητα στην προς τακτοποίηση κατασκευή, αυτό μπορεί να γίνει παρά μόνο με τροποποίηση της συστατικής πράξης.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα μια ερώτηση και απο μένα. Μου τεθηκε το πρακατώ ερωτημα και επειδή ΔΕΝ ασχολούμαι ζητώ την γνωμη σας.

Σε πολυκατοικία βαση σχεδίων αδείας υπήρχε μπροστά απο το κτίσμα (και εντός οικοπέδου) ενας διάδρομος εισόδου αυτοκινητων στην pilotis και η υπολοιπη επιφανεια μπροστά απο αυτή φυτεμένη. Τελικά δεν φυτεύθηκε τίποτα και όλη η πρόσοψη έγινε πέρα ως πέρα έισοδος στην pilotis.

Ερώτηση.

Για την "τακτοποιηση" ('η ρυθμιση αν είναι πιο σωστό) της μη φύτευσης, απαιτείται συμφωνη γνωμη ΟΛΩΝ ή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑΣ;

 

Σε πε΄ριπτωση που σωστά η όχι, έγινε η ΑΡΧΙΚΗ ηλεκτρονική δήλωση στο όνομα του διαχειριστή (ως και καλά ενός ιδιοκτήτη 100%-για να φαίνεται στην αρχική δήλωση- Αυτό είναι σωστό? Θα ελέγξει σε επόμενη φαση καποιος αρμόδιος υπάλληλος το ορθό της διαδικασίας που ακολουθήθηκε (συναινεση η μη, το όνομα και 100% του διαχειριστή στην δήλωση)??

Edited by mderv
Link to comment
Share on other sites

1.) Απαιτείται η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών.

2.) Όχι δεν είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας να κάνει αυτό τον έλεγχο.

3.) Αν έχεις τη συναίνεση μπορείς να αιτηθείς στο ΤΕΕ να σου ανοίξει τη δήλωση και να διορθώσεις τα στοιχεία των ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Dηλαδή στην επόμενη φάση δεν θα ελέγξει κανεις τι δηλωσε ο καθένας; Εντ'υπωση μου κανει.

Επίσης εδω δεν ειναι θεμα να αλλαξουμε κάτι άλλα η νομιμότητα η οχι της κινησης να γινει τακτοποιηση χωρις πληρη συναίνεση

Aν θέλει λοιπόν συναίνεση και ο διαχειριστής υπέβαλλε παραυτα δηλωση τακτοποιησης, πρεπει η μπορει οποιος δεν συμφωνει να την καταγγειλει καπου? Εχει κανεις τιποτα ποινικες η αλλες ευθυνες που υπέβαλλε δηλωση για τακτοποιηση χωρις πληρη συναίνεση

 

Thanks παντωσ

Edited by mderv
Link to comment
Share on other sites

Η υποβολή δήλωσης χωρίς συναίνεση είναι παράνομη, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ευρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο.

Η υπηρεσία κατά το δειγματοληπτικό έλεγχο που θα κλάνει θα ελέγξει αν τα στοιχεία που αφορούν τη περιγραφή της κατασκευής, το εμβαδόν και η χρήση είναι αληθή και ακριβή.

Θα έχει πρόβλημα μόνο αν κάποιος συνιδιοκτήτης καταγγείλει τη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ nzerman για τις απαντήσεις. Ξέρεις μήπως και που και πως μπορει να καταγγείλει κανείς μια "παρανομη" η παρατυπη δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Απλά συμπληρώνω στα όσα - πολύ σωστά - είπε παραπάνω ο nzerman.

 

* Έλεγχος θα γίνει - αν γίνει - δειγματοληπτικός.

* Η φύση της παράβασης (φύτευση σε χώρο πυλωτής) είναι τέτοια ώστε σαφώς δεν επηρεάζει τις μεταβιβάσεις οποιουδήποτε από τα διαμερίσματα της σύστασης καθέτου. Οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα.

* Σαφέστατα δεν τίθεται θέμα "ιδιοκτησιακό" εδώ - αλλά ούτε και η διαδικασία μπορεί να θίξει ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

 

Απορία: Μήπως ο διαχειριστής, από το καταστατικό, έχει κάποιας μορφής εξουσιοδότηση;

Link to comment
Share on other sites

Η αντιδικία έχει να κάνει με "αλλα θέματα" ...... μεταξύ τους.

Δεν πρεπει να υπάρχει εξουσιοδότηση (τουλάχιστον απο ΟΛΟΥΣ)

Δεν εμπλέκομαι με την υπόθεση. απλά ακούγοντας τους ΜΕΝ και τους ΔΕΝ που ο καθενας υποστηριζει ότι γινεται η δεν γινεται αντιστοιχα η τακτοποιηση, έμεινα με την ανθρώπινη απορία αν σε προστατευει ο νόμος, απο τους συνιδιοκτήτες που θέλουν να τακτοποιήσουν ανευ 100% συναινέσεων , ενω εσυ ΔΕΝ θελεις (και θελεις αντιστροφη της παρανομιας δηλ φυτευση) ή αντίστοιχα αν ο νόμος προστατέυει την βούληση της πλειοψήφίας (που θέλει τακτοποίηση της παρανομιας εστω χωρισ 100% συναινεση)

Και που απευθύνεσια για κατι τετοιο αν η δήλωση έχει υποβληθεί ανευ συναινέσεων. (δικαστηρια; υπεχωδε; ΤΕΕ?) η

Πριν ο nzerman μου φάνηκε καθετος, ότι απαιτείται πληρη συναίνεση δηλαδη. όποια άλλη γνωμη ευπρόσδεκτη

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει η δήλωση 4014 απαιτείται συνέναιση του 100% των συνιδιοκτητών.

Όποιος δεν θέλει έχει διέξοδο την .....καταγγελία αυθαιρεσιών στην οικεία πολεοδομία (αναλαμβάνοντας το κόστος και τις συνέπειες που του αναλογούν).....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.