Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψευδής αποτύπωση υφισταμένων σε ο.α προσθήκης- συνέπειες 4014


Recommended Posts

επειδη εχω και εγω την ιδια περιπτωση , με υπαρχον υπογειο και ισογειο του 1975 "τραβηγμενα κατα 1,30 προς την πισω πλευρα του κτιριου και εβγαλα πρσθηκη α οροφου το 2009, αποφασισα να δειξω οτι οι επιφανεια(1,30*8,40) σε ολους τους οροφους εγινε το 2009 με την προσθηκη .Ολο το ακινητο ανηκει σε εναν ιδιοκτητη , ας πληρωσει αντι για 200 ευρω και υπογειο κ 200 ευρω ισογειο (λογω παλαιοτητας) 1900 και για τα δυο.Του ειπα οτι δεν μπορει να γινει αλλιως

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση κατέληξα στο να βάλω τελικά πραγματικούς χρόνους κατασκευής. Δεν είναι το νόημα του νόμου να ψάξουν και την κάθε υπογραφή υπαλλήλου και ιδιώτη νομίζω .Δηλαδή αν έχεις μια κατασκευή με προφανή ηλικία 30 ετών και δηλώσεις ότι έγινε χτες, δε θα κινδυνεύεις θεωρητικά με ψευδή δήλωση πάλι? Αν θες απλά θα μπορούσες να βάλεις κάποιον φίλο να υπογράψει την τακτοποίηση, για να μην είσαι ο ίδιος και στην κάτοψη της προσθήκης, και στην κάτοψη της τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση με άδεια που εκδόθηκε το '97 και δε αποτυπώθηκε καθόλου υπάρχουσα παλαιότερη αποθήκη στο οικόπεδο οπότε προκύπτει θέμα άδειας με ψευδή στοιχεία. Διευθυντής πολεοδομίας μου έδωσε παρόμοια απάντηση τύπου "οτι έγινε έγινε" - προχώρα σε τακτοποίηση με τα στοιχεία που έχεις. Έχουμε κανένα νεότερο για το πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις και αν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης παλαιότερων αδειών???, που σίγουρα είναι πολλες.... τελικα πάντως οσο το ψάχνω, καταλήγω στο συμπέρασμα πως αυτοί που είναι τελειώς παράνομοι κερδίζουν τελικα!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι και γω τα ίδια. Για να εκδόσω άδεια προσθήκης δεν έδειξα κάποια προσαρτήματα αυθαίρετα και τώρα θα έχω θεματάκια με νομιμοποίηση.

Αλλά έχοντας επίγνωση οτι το κράτος είναι διαλυμένο και διεφθαρμένο δεν μου καίγεται καρφί.

 

Όλοι μαζί στο Κορυδαλλό θα πάμε..

Link to comment
Share on other sites

Το πιο εύκολο είναι να πεις οτι τα επιπλέον αυθάιρετα έγιναν μετά την προσθήκη, αρκει οι ημερομηνίες να μην απέχουν πάρα πολύ. Δυστυχώς εγώ έχω περίπτωση άδειας '97 με αυθαίρετη αποθήκη το '76 οπότε χάνω και την έκπτωση και προκύπτει και το θέμα των αεροφωτογραφιών. Καταλήγω σε 2 δηλώσεις.Μία για την αποθήκη "χωρίς οικοδομική άδεια" προ '83 και μία για το σπίτι "με οικοδομική άδεια" προ '03, που είναι και η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο εύκολο είναι να πεις οτι τα επιπλέον αυθάιρετα έγιναν μετά την προσθήκη, αρκει οι ημερομηνίες να μην απέχουν πάρα πολύ. Δυστυχώς εγώ έχω περίπτωση άδειας '97 με αυθαίρετη αποθήκη το '76 οπότε χάνω και την έκπτωση και προκύπτει και το θέμα των αεροφωτογραφιών. Καταλήγω σε 2 δηλώσεις.Μία για την αποθήκη "χωρίς οικοδομική άδεια" προ '83 και μία για το σπίτι "με οικοδομική άδεια" προ '03, που είναι και η πραγματικότητα.

 

Εάν μιλάς για το ίδιο οικόπεδο, πώς θα κάνεις 2 βεβαιώσεις με τη μία ΧΩΡΙΣ ο.α. και την άλλη ΜΕ ο.α. ?

Link to comment
Share on other sites

Παώ με τη λογική οτι η αποθήκη χτίστικε χωρίς Ο.Α.(και οχι καθ' υπέρβαση αδείας) και η κατοικία με Ο.Α.(και υπέρβαση αυτής) Θα μου πεις η ύπαρξη ή μη οικοδ.άδειας αφορά στο οικόπεδο και όχι στο κτίσμα και θα έχεις δίκιο. Η άλλη λύση είναι να κάνω 1 δήλωση "με οικοδ.άδεια" το ένα προ '83 (αποθήκη) και το άλλο μετα. Αλλά και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει ένα χάσμα. Εδώ προκύπτει το θέμα της ψευδούς αποτύπωσης της άδειας και των συνεπειών και γι'αυτο το ψάχνω.

Και η τρίτη λύση να πω οτι η αποθήκη χτίστηκε μετά την άδεια του '97, με ρίσκο και 5πλάσιο πρόστιμο. Κάποια συμβουλή?

Edited by cv_p
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια του 97 μάλλον δεν έδειχνε την υπάρχουσα αποθήκη ε?Νομίζω πως δεν έχεις επιλογές.Μια δήλωση με οικοδ άδεια και παλαιότητα πρό του 83 για την αποθήκη και σε άλλα φύλλα καταγραφής τις υπερβάσεις που αντιστοιχούν στο κτίσμα του 97 με παλαιότητα προ 2003.

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε πελάτης για προσθήκη καθ' ύψος....

Είναι κάθετη ιδιοκτησία 50% εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο....

Έχουν εκδοθεί έως τώρα 5 Ο.Α.

 

1η Ο.Α -----> 30 τ.μ. ισόγειο στην κάθετη του πελάτη μου (1959)

2η Ο.Α -----> 35 τ.μ. ισόγειο στην διπλανή κάθετη (1959)

 

καλά ως εδώ....

 

από δω και κάτω ξεκινάνε τα ευτράπελα....

 

3η Ο.Α (3η κατά σειρά στο οικόπεδο, 2η για την κάθετη του πελάτη μου) 1972

 

Στην κάθετη του πελάτη μου γίνεται μια προσθήκη κατ΄επέκταση ισογείου, περίπου 30 τ.μ.

Ως υπάρχοντα κτίσματα (υφιστάμενα προ της προσθήκης) δείχνει 50.00 τ.μ. στην κάθετη του πελάτη μου (αντί των 30 της προηγούμενης άδειας) και 66,50 στη διπλανή κάθετη (αντί των 35 της προηγούμενης άδειας)!!!!!!!!!!!!

 

4η Ο.Α (4η κατά σειρά στο οικόπεδο, 3η για την κάθετη του πελάτη μου) 1976

 

Στην κάθετη του πελάτη μου γίνεται μια προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου και καθ' ύψος 1ου ορόφου

 

Ως υφιστάμενα (προ των προσθηκών) , τόσο στις επιμέρους κάθετες όσο και στο σύνολο του οικοπέδου, δείχνονται περίπου αυτά που είχαν προκύψει ως σύνολο από την προηγούμενη άδεια.

 

5η Ο.Α (5η κατά σειρά στο οικόπεδο, 2η για την διπλανή κάθετη ) 1978

 

Στη διπλανή κάθετη γίνεται μια προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου

 

Ως υφιστάμενα, ΠΕΡΑΝ αυτών που φαίνονται ως σύνολο στην προηγούμενη άδεια, εμφανίζονται και κάποιοι βοηθητικά παραρτήματα (αποθήκες) στον ακάλυπτο, συνολικά 30,00 τ.μ. (20,00 τ.μ. στην κάθετη του πελάτη μου και άλλα 10,00 τ.μ. στη διπλανή κάθετη) , όπως επίσης και ένα νομιμοποιημένο υπόγειο στη διπλανή κάθετη.

 

Κοινώς-->

  • μεταξύ 2ης και 3ης Ο.Α. εμφανίζονται επιφάνειες (κάλυψης και δόμησης) οι οποίες δεν κατασκευάστηκαν βάσει κάποιας Ο.Α , αλλά "πέρασαν" στην Πολεοδομία ως νομίμως υφιστάμενες....
  • μεταξύ 4ης και 5ης Ο.Α εμφανίζονται επίσης κάποια βοηθητικά παραρτήματα τα οποία δεν κατάσκευάστηκαν βάσει κάποιας Ο.Α αλλά "πέρασαν" κι εκείνα στην τελυταία Ο.Α ως νομίμως υφιστάμενα......

Εσείς πώς θα τα χειριζόσασταν??????

 

Θα τα θεωρούσατε νόμιμα (που ΔΕΝ είναι....) εφόσον φαίνονται όλα στην τελευταία εκδοθείσα Οικ. Άδεια και ΤΕΛΙΚΑ έχουν προσμετρηθεί όπως θα έπρεπε σε δόμηση, κάλυψη κ.λ.π.??????????

 

Θα νομιμοποιούσατε όσα δεν κατασκευάστηκαν βάσει οικ. αδείας με τον κίνδυνο να...... βγάλετε στη σέντρα τις άδειες που ακολούθησαν (στην περίπτωσή μας από την 3η Ο.Α και μετά) οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν ΜΟΝΟ στον πελάτη σας αλλά και στον συνιδιοκτήτη του?

 

Να σημειωθεί επίσης πως από την 3η έως και την 5η Ο.Α το αρχείο φακέλλων της Πολεοδομίας είναι κατεστραμμένο και στη διάθεσή μου ΔΕΝ υπάρχουν όλα τα στοιχεία (κατόψεις), ενώ ό,τι βρήκαν από κατόψεις, Τοπογραφικά - Δ.Κ. είναι φωτοτυπίες από τη δική τους σειρά, ενώ ΔΕΝ υπάρχει η πρωτότυπη δική τους σειρά..... (άλλο θέμα η ανασύσταση φακέλλων που πιθανότατα θα χρειαστεί)

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Σε εμένα πελάτης μου ζήτησε Αποτύπωση και Βεβαίωση Μηχανικού προκειμένου να προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς από τον πατέρα του και στη συνέχεια σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ώστε να μοιραστεί το ακίνητο με την αδερφή του. Να σημειώσω εδώ ότι το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το ακίνητο συνορεύει βόρεια με ξεχωριστό οικόπεδο το οποίο άνηκε και αυτό στον πατέρα του, για το οποίο έχει γίνει ήδη αποδοχή κληρονομιάς (δεν χρειάστηκε βεβαίωση μηχανικού για αυτό). Προς έκπληξή μου στην άδεια που βρήκα στην Πολεοδομία (άδεια του 1968), έχει κατατεθεί τοπογραφικό που περιγράφει τα δύο προαναφερθέντα οικόπεδα ως ένα ενιαίο μεγάλο οικόπεδο, ενώ βασίζεται σε συμβόλαιο που περιγράφει μόνο το πραγματικό οικόπεδο. Δεν υπάρχει κάποια πράξη συννένωσης των δύο οικοπέδων δηλαδή. Άλλωστε την περίοδο έκδοσης της άδειας δεν έχει περιέλθει το δίπλα οικόπεδο στον πατέρα του ακόμα. Ανήκε σε όλα τα αδέρφια του εξ αδιαιρέτου. Μετά θα έγινε κάποια δωρεά υποθέτω. Εν πάσει περιπτώσει, ο μηχανικός προχώρησε σε 100% κάλυψη του πραγματικού οικοπέδου αφήνοντας έναν φανταστικό ακάλυπτο (15% βάσει απατήσεων εποχής) στο δίπλανο οικόπεδο (το οποίο είναι και αυτό καλυμένο πλήρως από πολύ παλιά οικοδομή προ του '55). Την επόμενη χρονιά μάλιστα έξέδωσε άδεια για κατεδάφιση του εν λογω κτίσματος (προ του '55) το οποίο όμως υπάρχει μια χαρά. Συν τοις άλλοις έγινε στη συνέχεια προσθήκη στο παλιό σπίτι, η οποία βασίζεται στο δώμα της νεότερης οικοδομής (του 1968). Για να συνοψίσω δηλαδή, έχω στα χέρια μου μία άδεια, η οποία εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία, οπότε όλο το ακίνητο κρίνεται αυθαίρετο + την αυθαιρεσία στο δώμα. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Να προχωρήσω σε τακτοποίηση όλου του ακινήτου με τους μέγιστους συντελεστές των κατηγοριών 5,6,7,8 ; Και με την ευθύνη τι γίνεται; Κινδυνεύει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει το ποσό της τακτοποίησης και τελικά να μην ισχύει η τακτοποίηση;

Edited by gdaoulari
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.