Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και νομιμότητα ακινήτου


Clemenza

Recommended Posts

Γιατί μηδενικές σκιάσεις, δηλαδή πλήρη σκιασμό;

Αυτό που συμβαίνει με τους σκουρόχρωμα βαμμένους, σχεδόν αδιαφανείς υαλοπίνακες, είναι το ότι η ηλιακή ακτινοβολία δεν περνά (σχεδόν) καθόλου από αυτά, δηλαδή  δεν υπάρχει (σχεδόν) καθόλου ηλιακό θερμικό κέρδος από αυτά.

Επομένως, ο συντελεστής g, δηλαδή ο συντελεστής διαπερατότητας στην ηλιακή ακτινοβολία σε κάθετη πρόσπτωση, γι' αυτούς τους υαλοπίνακες, παίρνει την τιμή μηδέν. Κατά συνέπεια και ο συντελεστής θερμικού ηλιακού κέρδους ggl, ο οποίος υπολογίζεται ως ποσοστό 90% του g, μηδενίζεται και αυτός.

Σκιάσεις και υπάρχουν και πρέπει να υπολογιστούν.

 

Για τα κουφώματα που έχουν κλειστεί εξωτερικά με γυψοσανίδα, χωρίς να αφαιρεθούν, εξαρτάται από το πως είναι κλεισμένα. Αν π.χ. μεσολαβεί διάκενο αέρα, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και ως αδιαφανή δομικά στοιχεία, δηλαδή σαν τοίχος.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 151
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα!!

Μια κατοικία που στην άδεια και εφορία είναι 80τ.μ έχει χωριστεί αυθαίρετα σε 2κατοικίες των 35τ.μ.. Επίσης σε κάθε μια από αυτές έγινε αυθαίρετη προσθήκη κατ'επέκταση. Έτσι προέκυψαν 2 κατοικίες των 45τ.μ. έκαστος και έχει διαμορφωθει ανάμεσα τους και κοινόχρηστος διάδρομος 10τ.μ. από τα 80.

Μου ζητήθηκε ΠΕΑ για ένα εκ των δύο.Τι πρέπει να κάνω εγώ? Στα συμβόλαια ανήκει σε πατέρα και γιο αλλά αυτοί με το στόμα πήραν ο καθένας το δικό του χωρισμένο.

Εγώ αρχικά νόμιζα ότι θα απότυπωσω την πραγματική κατάσταση και θα βγάλω ΠΕΑ για τα 45τ.μ. και αν ο πατέρας μελλοντικά θέλει και αυτός να το νοικιάσει θα βγάλω και για το δεύτερο. Αλλά νομίζω πως δεν είναι σωστό αυτό τελικά??

 

Κάθε βοήθεια σας πολύτιμη.

 

 

Υ.Γ.Επίσης αν και άσχετο με το θέμα ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε η διαδικασία για την ενοικίασει...παίρνει ο πελάτης το ΠΕΑ και πάει στον λογιστή του μετά γίνετε το ηλεκτρονικό μισθωτήριο και μετά ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε??...αν ξέρετε φυσικά να μου απαντήσετε..

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Βασική αρχή

Αποτυπώνουμε και μελετάμε ό,τι υπάρχει πραγματικά

Αν δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίων, ορίζουμε το διαμέρισμα βάσει προσανατολισμού ή άλλου τρόπου που να καθιστά ευχερή τον εντοπισμό του.

Ως ιδιοκτήτες (αφού δεν υπάρχει σύσταση ο.ι., θα βάλεις και τους δυο (υπεύθυνο, αυτόν που λέει πως του ανήκει)

 

Για το ερώτημα του υ.γ., ρώτα λογιστή

Link to comment
Share on other sites

βασιλικη,

"Υ.Γ.Επίσης αν και άσχετο με το θέμα ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε η διαδικασία για την ενοικίασει...παίρνει ο πελάτης το ΠΕΑ και πάει στον λογιστή του μετά γίνετε το ηλεκτρονικό μισθωτήριο και μετά ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε??...αν ξέρετε φυσικά να μου απαντήσετε.."

 

 

 

ναι,

στο μισθωτηριο, μετα τους αρχικους ορους, στο τελος συνηθως, αναγραφεται οτι εχει εκδοθει το με αριθ....ΠΕΑ

 

Κατα την ηλεκτρονικη υποβολη συμπληρωνεται το αντιστοιχο πεδιο

 

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html

 

[στην παρ.  15.]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!Ετσι το έκανα και εγώ αλλά....

Στο Ε9 όμως δηλώνεται σαν ένα διαμέρισμα με τα 80τ.μ. της άδειας...όπως και στο συμβόλαιο και αποδοχή κληρονομιάς! Εδώ στο φορουμ έχει γραφτεί η άποψη ότι κάνουμε ένα πεα για την ιδιοκτησία που γράφει το συμβόλαιο και το Ε9 και ο ιδιοκτήτης με ένα πεα νοικιάζει κάθε ένα τμήμα της οριζόντιας ιδιοκτησίας...ισχύει κάτι τέτοιό???

 

 

dimitris GM: μέχρι εκεί το γνωρίζω. από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι κάνει ο ιδιοκτήτης ας πούμε πηγαίνει στην εφορία??καταθέτει κάπου το συμβόλαιο ή το ε9?? και ο μισθωτής για να πάρει το ρεύμα στο ονομά του τι ακριβώς βήματα κάνει??(αυτό θα το ρωτήσω στην δεη)

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

ΠΕΑ μπορείς να κάνεις είτε σε ολόκληρο το κτίριο, είτε σε κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

Δεν προκύπτει από πουθενά η προϋπόθεση ότι το ΠΕΑ πρέπει να συμβαδίζει είτε με τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο, είτε με ό,τι έχει δηλωθεί στο Ε9. Κάνεις κανονικά αποτύπωση (ή επιβεβαιώνεις) τα αναφερόμενα στην κάτοψη που μπορεί να διαθέτεις και δουλεύεις επάνω σε ό,τι εντόπισες κατά τη διεξαγωγή της αυτοψίας.

Edited by michael1983
Link to comment
Share on other sites

επισυνάπτω και ένα σκαρίφημα για να γίνω πιο σαφής. Έχω μπερδευτει αρκετά γιατί στην περίπτωση μου εκτος από διαμερισμάτωση έχω και αυθαίρετη επέκταση. Σε ένα άλλο θέμα νομίζω στο ''ΠΕΑ και διαμερισμάτωση'' κάποιοι συνάδελφοι λένε πως βγάζουν ένα για όλο και ο ιδιοκτήτης νοικιάζει το κάθε τμήμα αλλά δεν καταλαβαίνω που δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι μισθώνει μόνο τμήμα αυτού και κατά πόσο μπορεί κάποιος να μισθώσει τμήμα διαμερίσματος (γιαυτό και ρώτησα αν γνωρίζει κανείς την διαδικασία της μίσθωσης). Έπισης έχουν ένα κοινο ρολόι τα δυο διαμερίσματα που προέκυψαν. 

Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να μου λέγατε πως αντιμετωπίσατε αντίστοιχες περιπτώσεις!!

post-19108-0-78216400-1478721589_thumb.jpg

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δουλειά του ε.ε. ο έλεγχος των αυθαιρεσιών. Μόνο η αναγραφή του Α.Α. αν έχει γίνει υπαγωγή.

Κατά τα λοιπά, αποτυπώνεις και μελετάς είτε το ενιαίο κτίσμα (με περιγραφή του μθχ-διαδρόμου), είτε το κάθε διαμέρισμα ανεξάρτητα με την παραδοχή U/2 για τα δομικά στοιχεία σε επαφή με το διάδρομο.

Δεν (θα πρέπει να) σε απασχολεί τίποτε άλλο.

 

εδιτ

στην περίπτωσή σου, αγνοείς το σχέδιο της άδειας.

Edited by tetris
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπερα

Μου εχει ανατεθει ΠΕΑ σε κτιριο (με χρηση ζαχαροπλαστειο) πολυ παλιο (1950).

Ο ιδιοκτητης δεν εχει αδεια ουτε κ καποιο σχεδιο (μονο μια αποτυπωση προκειμενου να βγει η αδεια λειτουργιας) .

Στο συμβολαιο αναφερεται 41τμ, στο κτηματολογιο 40,85τμ και στην κατοψη της αδειας λειτουργιας 45τμ.

Εγω το μετρησα κ το βγαζω περιπου 38τμ (με παχος τοιχων 0.30μ), ομως απο τις 3 πλευρες ειναι σε επαφη με μεσοτοιχιες , οποτε το μετρησα μονο εσωτερικα. Εαν αυξησω το παχος των τοιχων (απο 0,30μ σε 0,40μ ) μπορω να το βγαλω και 40τμ, ομως 45 τμ με τιποτα! Υποψιαζομαι οτι το εβγαλε 45τμ ο μηχανικος που εβγαλε την αδεια λειτουργιας γιατι ηταν υποχρεωμενος απο τη νομοθεσια για το καταστημα να εχει αυτα τα 45τμ τουλαχιστον. Να σημειωσω οτι το κτιριο κ το οικοπεδο εχουν τα ιδια τμ (πληρης καλυψη).

Σκεφτομαι να εκδωσω το ΠΕΑ με 40,85τμ αλλα επειδη ο ιδιοκτητης θα κανει αγοραπωλησια με το ιδιο ΠΕΑ αργοτερα φοβαμαι μηπως απο το τοπογραφικο που θα γινει τοτε το κτισμα βγαινει τελικα λιγοτερα τμ απο αυτα που εγραψα στο ΠΕΑ. Ετσι, η συμβολαιογραφος θα εχει προβλημα αν πχ στο τοπογραφικο το κτισμα ειναι 40τμ κ το ΠΕΑ μου 40,85τμ...

Εχει κανεις παρομοια εμπειρια?

Link to comment
Share on other sites

Ξαναλέμε συνάδελφε ότι αγνοείς οτιδήποτε άλλο, και μελετάς αυτό ακριβώς που υπάρχει και αποτυπώνεις

Οι συμβ/φοι το μόνο που ελέγχουν είναι η νομιμότητα του ΠΕΑ (ιδιοκτήτης, Α.Π., Α.Α., μηχανικός) 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.