Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτοποιούμενο χώρο


Recommended Posts

δεν ισχυει ο ισχυρισμος τους , ζητας τους κατευθειαν να σου απαντησουν γραπτως γιατι δεν δινουν ΒΧΚΧ. Η οφειλη του πελατης σου ειναι προς το κρατος πλεον αν δεν πληρωσει τις βεβαιωμενες δοσεις του τοτε το κρατος ας κινηθει εναντιον η πολεοδομια δεν εχει κανενα δικαιωμα να μη σου δωσει Βχκχ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με τον ΝΟΚ η αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΑ , γίνεται με δήλωση ταυτότητας κτιρίου , όταν δημιουργηθεί , εφ΄όσον δεν έχουμε μεγαλύτερες φορτίσεις , που δεν έχουμε και εφ' όσον οι απαιτούμενες μελέτες της νέας περίπτωσης , καλύπτονται από τις αρχικές .

 

Σε μιά τέτοια περίπτωση αν ισχύουν όλα αυτά , αλλά η τουαλέτα αντί γιά το ισόγειο , είναι στο νόμιμο πατάρι , μπορώ να λύσω το θέμα με τον 4014 ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε κατάστημα που τακτοποιηθηκε η ΥΔ (επέκταση στο προκήπιο) με τον 4014, για να βγάλω τώρα άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος, μου ζητάει η πολεοδομία αλλαγή χρήσης σε υγειον. ενδ. + συνάθροισης κοινού!!!

> Απο όσο γνωρίζω, περαιτέρω αλλαγή χρήσης σε τακτοποιημένα με 4014 δεν μπορεί να γίνει.

> Αν θεωρήσουμε ότι ¨διορθώνω¨ την 4014, τι θα κάνω, θα τσεκάρω και την αλλαγή χρήσης, απο κατάστημα σε κατάστημα(???). Και θα πρέπει να προσθέσω και το νόμιμο τμήμα (αφού και αυτό αλλάζει χρήση), και στην τεχνική έκθεση να αναφέρω ότι μετατρέπεται σε χώρο συνάθροισης κοινού? Εύχομαι να κάνουν λάθος στην πολεοδομία, διότι αλλιώς το πρόστιμο διπλασιάζεται, και άντε να εξηγήσεις τώρα στον πελάτη σου.....

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται αλλαγή χρήσης, εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Η αλλαγή χρήσης απαγορεύεται στους χώρους που δηλώθηκαν με τον 3843 (ημιυπαίθριοι κτλ.).

 

Δε θα "διορθώσεις" τη δήλωση του 4014. Θα βγάλεις νέα άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης, όπου στα σχέδια θα δείχνεις ότι ο χώρος της πρασιάς έχει τακτοποιηθεί με την υπ' αριθμ. τάδε δήλωση του 4014 με Α/Α δείνα. Φυσικά, θα πρέπει να γίνουν επιπλέον και οι μελέτες που είναι απαραίτητες για την αλλαγή σε ΚΥΕ και συνάθροισης κοινού (π.χ. μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ, ενεργητική πυροπροστασία, κτλ.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για την απαντησή σου. Η νέα χρήση θα είναι εργαστήριο δερματοστιξίας- κοινώς τατουατζίδικο. :grin:

Στο υγειονομικό μου είπαν ότι τους ενδιαφέρει να υπάρχει ΒΚΧ από μηχανικό με τα σχετικά σχέδια και από εκεί και πέρα να εφαρμόζονται όλες οι προδιαγραφές του εν λόγω καταστήματος, όπως χώρος αναμονής, τουαλέτα με προθάλαμο κτλ. Το ερωτημά μου είναι αν μπορεί να δηλωθεί ολόκληρο το κατάστημα στον 4014 σαν αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μην χρειαστεί να κατατεθεί φάκελος για άδεια αλλαγής χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται από χρόνο κτλ. Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι και η παρούσα χρήση είναι κατάστημα και δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται για τον 4014 αλλαγή χρήσης η μετατροπή του σε υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Αυτο δεν το καταλαβαινω και συγνωμη για την απορια (νεος μηχανικος).

Υπαρχει ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ απο καταστημα σε καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος???

 

Εγω ηξερα οτι οταν ενας χωρος ειναι ΧΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (και συγκεκριμενα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ), τοτε, αν πληροι τις προυποθεσεις ΚΥΕ, μπορει να βγαλει ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (και οχι ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ).

Δεν ισχυει?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα. Ευχαριστω πολυ.

Ερωτηση:

 

- Εχω στην αδεια ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

- Βγαζω αδεια (με ΝΟΚ) για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

- Μετα απο πχ. 2 χρονια θελω να το νοικιασω ως Καταστημα εμπορικου ενδιαφεροντος.

Πρεπει να κανω νεα αλλαγη χρησης ή με καλυπτει η αρχικη αδεια? (γιατι προφανως θα το επαναφερω στην αρχικη κατασταση αδειας)?

Link to comment
Share on other sites

Σε καλύπτει η άδεια για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δηλαδή, για το ΚΥΕ πρέπει π.χ. να έχεις υπολογίσει θεωρητικό πληθυσμό 1 άτομο/1.40 τετρ. μέτρα καθαρού εμβαδού, εφόσον είναι χώρος συνάθροισης κοινού. Η απαίτηση αυτή είναι δυσμενέστερη απ' την απαίτηση για εμπορική χρήση, που υπολογίζεις 1 άτομο/3 τετραγωνικά μικτού εμβαδού. Επομένως, οι μελέτες που έχεις συντάξει για το ΚΥΕ υπερκαλύπτουν αυτές που χρειάζεται η εμπορική χρήση. Άρα δε βγάζεις νέα άδεια.

Edited by vagiotis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Επανέρχομαι σχετικά με το post 21,γιατί φυσικά δεν έχω ξεμπερδέψει ακόμα!

Έχει γίνει τακτοποίηση με 4014 αλλαγής χρήσης κατοικίας προ 55 σε αναψυκτήριο - μπαρ και ισόγειας προσθήκης με την ίδια χρήση. Εγώ τώρα προσπαθώ να πάρω ΒΚΧ για καφέ - μπαρ - εστιατόριο. Η υπάλληλος της πολεοδομίας, αφού ξεπεράσαμε διάφορα άλλα κολλήματα, τώρα μου λέει εντάξει η τακτοποίηση αλλά πρέπει να βγάλω άδεια αλλαγής χρήσης απο αναψυκτήριο - μπαρ σε καφέ - μπαρ - εστιατόριο. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα κατασκευαστεί διαχωριστικός τοίχος από γυψοσανίδα, ώστε να μεγαλώσει το παρασκευαστήριο, τον οποίο μάλιστα πριν από κάνα μήνα η ίδια μου πρότεινε να τον δείξω στην κάτοψη του 4014 σα να υπήρχε. Κατά τα άλλα δε θα πειραχθεί τπτ, ούτε ηλεκτρολογικά, ούτε υδραυλικά, τίποτα. Οπότε αυτή η άδεια αλλαγής χρήσης τι θα είναι? Προφανώς και θέλω να την αποφύγω, γιατί ο πελάτης μετά από απεργίες και καταλήψεις θέλει επιτέλους να ανοίξει το μαγαζί. Υπάρχει πρόβλημα στο 4014 να φανεί κατυθείαν ως εστιατόριο? Γιατί η υπάλληλος δεν το δέχεται?

 

Επίσης να πω ότι μου είπε ότι σύντομα βγαίνει κάποια οδηγία που θα λέει ότι για ΒΚΧ με 4014, θα απαιτείται η πληρωμή τουλάχιστον του 30% του συνολικού προστίμου! Απλά το αναφέρω προς σχολιασμό..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.