Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Θα ήθελα μια βοήθεια σε ΠΕΑ. Γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να δηλωθεί ως σύστημα παραγωγής ΖΝΧ, Ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ (νερού). Πρόκειται για μονοκατοικία όπου θερμαίνεται από το ενεργειακό τζάκι (ανοιχτή εστία καύσης) και για ΖΝΧ πάλι χρησιμοποιεί το τζάκι και συμπληρωματικά τοπικό ηλεκτρικό θερμαντήρα με αντίσταση. Δεν βρίσκω πως να το δηλώσω και έτσι προφανώς βγάζει μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση θεωρώντας ότι όλο το χρόνο δουλεύει μόνο την αντίσταση. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, αν κάνεις αναζήτηση θα δεις παλιότερο ποστ συν/φου που είχε ρωτήσει τότε (2014) στο BC:

https://www.michanikos.gr/forums/topic/28302-απορίες-για-ενεργειακές-μελέτες-επιθεωρήσεις-και-πεα/?do=findComment&comment=693448

Αν εννοείς πως καταχωρείς το διπλό σύστημα στο τεε κενακ, τότε σε μία γραμμή ο θερμαντήρας, σε άλλη το τζάκι. Δίκτυο διανομής λογικά επειδή είναι τοπικό, βα=1. Στην αποθήκευση θα μπορούσες να θεωρήσεις ότι το καλοκαίρι θα δουλεύεις τον θερμαντήρα και τους άλλους μήνες το τζάκι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η ερώτησή μου είναι ότι δεν ξέρω με ποιό τρόπο μπορώ να εισάγω το ενεργειακό τζάκι ως σύστημα παραγωγής ΖΝΧ. Ενώ στη θέρμανση το δήλωσα ως ανοιχτή εστία καύσης βάσει της ΤΟΤΕΕ, στο ΖΝΧ δεν δίνει σαν επιλογή ανοιχτές εστίες καύσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχουν προβλέψει αυτό στις ΤΟΤΕΕ, γιατί είναι ελληνική πατέντα να ζεσταίνει το τζάκι το νερό χρήσης. 😜

  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Kostas_Elec said:

Δεν βρίσκω πως να το δηλώσω και έτσι προφανώς βγάζει μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση θεωρώντας ότι όλο το χρόνο δουλεύει μόνο την αντίσταση. 

Και τι σημασια εχει τι θα βγαλει?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, για περίπτωση καταστήματος με ρολό ασφαλείας (δεν υπάρχει κάτι άλλο επί της εμπρόσθιας όψης), το οποίο προφανώς είναι ανοιχτό και κλείνει εκτός ωρών κατ/τος θα ήθελα να ρωτήσω: α) αν υπάρχουν κάποιες τυπικές τιμές για το U του ρολού και β) πως το χειριζόμαστε από άποψη ανοίγματος; Γράφει κάτι στις ε/α του τεε από παλιά αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεί. Σας ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη, πηγαίνεις στο https://web.tee.gr/kenak/faq/

Στην ενότητα "κτηριακό κέλυφος" είναι η τελευταία ε/α.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Δηλαδή στην περίπτωση κτιρίων με μεταλλικά ρολά, η μελέτη ενεργειακής απόδοσης γίνεται θεωρώντας ότι η επιφάνεια του κτιρίου, που καλύπτεται από το ρολό, είναι μεταλλική με συντελεστή θερμοπερατότητας U τον αντίστοιχο για μεταλλικές επιφάνειες ανάλογα με το πάχος του στοιχείου.

υλικο μεταλλο, χωρις τρυπες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.