Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση ταράτσας: ποιος πληρώνει;


Scrooge

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΚΑΝΑ

πολυ σωστα

 

[ο αερας με τα 100 χιλιοστα ,  δεν πληρωνει...αρα "παει"  στα 900/900.. που συγκεντρωνουν οι διηρημενες ιδιοκτησιες...

μια εξαιρεση υπαρχει στην περιπτωση που εχει καποιος αποκλειστικη χρηση...αλλα δεν ετεθη τετοιο θεμα]

Link to comment
Share on other sites

Η υγρομόνωση και η θερμομόνωση πάνε παρέα βάσει κανονισμού. Νομικά λοιπόν δεν βλέπω να τίθεται κάποιο θέμα για την ταράτσα. Τα θερμικά κέρδη αν κάποιος μονώσει μόνο την πλάκα είναι τουλάχιστον αστεία. Περι ασφαλτοπανου :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Link to comment
Share on other sites

Η δαπάνη για υγρομόνωση καταμερίζεται ανάλογα τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος που έχει και για τις υπόλοιπες δαπάνες (καθαριότητα κλπ). Όσον αφορά τις δαπάνες της θερμομόνωσης, σε συνδυασμό και με την παραπάνω εγκύκλιο, βασική προϋπόθεση για να καταμεριστούν σε όλα τα διαμερίσματα και όχι μόνο σε αυτά του τελευταίου ορόφου, είναι να υπάρχει κεντρική θέρμανση. Αν, λοιπόν, υπάρχει κεντρική θέρμανση, τότε το ποσοστό που επιβαρύνει το κάθε διαμέρισμα προκύπτει από τη μελέτη κατανομής δαπανών που πρέπει να έχει κάθε πολυκατοικία και εμφανίζεται στην τελευταία στήλη του πίνακα που γράφει Πεδ(%) (ποσοστό εκτάκτων δαπανών). Αν δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, δεν κατανέμεται η δαπάνη.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν υπάρχουν, είτε εξ αρχής είτε σε μεταγενέστερο χρόνο, ατομικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και όχι κεντρική τότε δεν επιμερίζεται η εν λόγω δαπάνη; Με ποιο σκεπτικό; Αφού από τη θερμομόνωση τελικά επωφελούνται όλοι. Κι επίσης, δεν νομίζω να επιμερίζεται με βάση τα ποσοστά κατανομής δαπανών θέρμανσης,  παρά με τα χιλιοστά κατανομής των λοιπών κοινοχρήστων δαπανών, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.

 

..μια εξαιρεση υπαρχει στην περιπτωση που εχει καποιος αποκλειστικη χρηση...αλλα δεν ετεθη τετοιο θεμα]

Αν θες, εξηγείς λίγο τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Και αν ισχύει το ίδιο και για στεγανοποίηση μόνο;

 

Υ.Γ. Ορίστε η γνωμοδότηση 384/1993 του ΝΣΚ: Πολυκατοικίες. Κανονισμός. Δαπάνες θερμομόνωσης πυλωτής. Χαρακτήρας. Τρόπος κατανομής.

Edited by panos-vicious
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε το ερώτημα διότι έχει καταντήσει σήριαλ. Την υγρομόνωση δεν την κάνουμε επιλεκτικά. Είναι υποχρεωτική. Αν δεν την κάνουμε θα πάρουμε ολη την στάθμη στο χέρι. Εννοώ στάθμη την πλάκα και τους κόμβους. Στην περίπτωση αυτή πληρώνετε όλοι με τα χιλιοστά. Το ποσό που θα ακούσετε για την επισκευή όταν την πάρετε στο χέρι .............δεν το λέω επειδή σε λίγο θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ και δεν θέλετε και άλλες σκοτούρες. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Γεια σας, η ταράτσα της πολυκατοικίας μας χρειάζεται μόνωση και επισκευή/αντικατάσταση στα κάγκελα περιμετρικά. Ένα τμήμα της ταράτσας (η μισή) είναι σε αποκλειστική χρήση ενός διαμερίσματος, του οποίου ο ιδιοκτήτης το έχει φράξει για να μην έχουν πρόσβαση άλλοι ένοικοι. Η ταράτσα πρέπει να μονωθεί ολόκληρη και τα κάγκελα πρέπει να επισκευαστούν και στα 2 τμήματα προφανώς. Η ερώτηση είναι: Το κόστος επισκευής του τμήματος αποκλειστικής χρήσης, α) επιβαρύνει μόνο εκείνον τον ιδιοκτήτη (βάσει κάπου νόμου;) ή β) εξαρτάται από το τι αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας;   Αν είναι το α) έχει κάποιος να με παραπέμψει στη σχετική νομοθεσία;   Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Ο κανονισμός στην παράγραφο "Κοινόκτητα πράγματα της πολυκατοικίας" αναφερει το τμήμα αυτό της ταράτσας, ότι ανήκει σε αποκλειστική χρήση κάποιων, και αναφέρει επίσης ότι "οι δαπάνες για συντηρηση-επισκευη για το κοινόχρηστο τμήμα του δώματος (δλδ το υπόλοιπο, το ξεχωρίζει παρακάτω) επιβαρύνουν τους συνιδιοκτήτες". Επίσης αναφέρει ότι "κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να επισκευάζει οποιαδήποτε βλάβη στην ιδιοκτησία του επηρεάζει τη λειτουργία των κοινοχρήστων πραγμάτων".  Από αυτό καταλαβαίνω ότι για το τμήμα αποκλειστικής χρήσης επιβαρύνεται τη δαπάνη ο έχων την αποκλειστική χρήση. Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος νόμος που το αναιρεί. 

Edited by CitizenX
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.