Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βέβαια ισχύει. Εχει βρομίσει ο κόσμος Κινέζους και Ινδούς να λύνουν με πεπερασμένα και το κάνουν καλά μέσα στο κουτί όμως. Ελάχιστοι βλέπουν πιο μακρυά και δεν θα δουν διότι έχουν στήσει γραμμή παραγωγής και δουλεύουν φασόν. Δεν είναι μηχανικοί και δεν το πουλάνε κιόλας είναι structural analysts με 1 δολάριο την ώρα. Είτε τους πας γέφυρα είτε ουρανοξύστη το ίδιο είναι. Εαν πας όμως και τους πεις τράβα μου μια κοστολόγηση ανα στάδιο BIM την πάτησες. Βέβαια υπάρχουν και δυνατά γραφεία στην Κίνα που είναι φοβερά αλλα δεν παιρνουν 1 δολλάριο την ωρα και κτυπάνε τα καλύτερα γραφεία στον κόσμο άνετα. Για να σας δώσω στατιστικά να κουφαθείτε. Κινέζοι, Ινδοι επίσημοι structural analysts είναι περίπου 1980000. 

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε k ο Ροδόπουλος δεν είναι μονο το χαρτί αλλα k πως θα χρησιμοποιήσεις την ευκαιρία αυτή. post #500

 

σίγουρη δουλειά με ένα χαρτί δεν υπάρχει, σίγουροι είναι μόνον οι φόροι :) :)

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη απο μηχ, ΠΜ, χημικούς, ηλεκτ., κλπ. Απο αυτούς υπάρχουν εκατομμύρια. Ο κόσμος θέλει troubleshooters.

 

Definition

 

roubleshooting is a form of problem solving, often applied to repair failed products or processes. It is a logical, systematic search for the source of a problem so that it can be solved, and so the product or process can be made operational again. Troubleshooting is needed to develop and maintain complex systems where the symptoms of a problem can have many possible causes. Troubleshooting is used in many fields such as engineering, system administration, electronics, automotive repair, and diagnostic medicine. Troubleshooting requires identification of the malfunction(s) or symptoms within a system. Then, experience is commonly used to generate possible causes of the symptoms. Determining the most likely cause is a process of elimination - eliminating potential causes of a problem. Finally, troubleshooting requires confirmation that the solution restores the product or process to its working state.

In general, troubleshooting is the identification of, or diagnosis of "trouble" in the management flow of a corporation or a system caused by a failure of some kind. The problem is initially described as symptoms of malfunction, and troubleshooting is the process of determining and remedying the causes of these symptoms.

A system can be described in terms of its expected, desired or intended behavior (usually, for artificial systems, its purpose). Events or inputs to the system are expected to generate specific results or outputs. (For example selecting the "print" option from various computer applications is intended to result in a hardcopy emerging from some specific device). Any unexpected or undesirable behavior is a symptom. Troubleshooting is the process of isolating the specific cause or causes of the symptom. Frequently the symptom is a failure of the product or process to produce any results. (Nothing was printed, for example).

The methods of forensic engineering are especially useful in tracing problems in products or processes, and a wide range of analytical techniques are available to determine the cause or causes of specific failures. Corrective action can then be taken to prevent further failures of a similar kind. Preventative action is possible using failure mode and effects analysis (FMEA) and fault tree analysis (FTA) before full scale production, and these methods can also be used for failure analysis.

 

Για αυτό λέω παραπάνω. Φοιτήστε σε έναν καθηγητή που είναι troubleshooter, διαβάστε για να μπορείτε να γράφετε μόνοι σας τον δρόμο της λύσης, για να μπορείτε να ρωτάτε αυτά που δεν ρωτάνε οι άλλοι. Θα μου πείτε είναι για όλους αυτό. Οχι αλλα επειδή στην Ελλάδα κάνουμε απο μικροί troubleshooting για να επιβιώσουμε σε αυτό το ρημάδι το κράτος έχουμε ένα είδος εκπαίδευσης. Πχ. ο Αγγλοs για να κάνει troubleshooting θα έχει καταστραφεί ο κόσμος και θα κάνει ακόμα meetings. Ο Γερμανός θα ξεκινήσει το German Engineering (για να λύσω το πρόβλημα των 100Κ θέλω 200Κ). Ο Γάλλος έχει και αυτός το κάτι του και γενικά είναι επιτυχημένος αν και τον τραβάει πίσω η έλειψη οράματος (τους λέω έξυπνους δημόσιους υπαλλήλους). 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να χαλάσω την ροή, αλλά πραγματικα χαίρομαι να διαβάζω Ροδοπουλο. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του μέσα από τις εμπειρίες του

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια για να μην το πλατειάσομε πολύ κάποιες εμπειρίες απόψεις.

 

α) Κάθε επάγγελμα θέλει την λατρεία του, το ερωτά του. Εαν σπούδασες κάτι απο ανάγκη, τύχη κλπ και δεν το αγαπάς απλά προσπαθείς να επιβιώσεις τότε οι συμβουλές μου δεν θα σε βοηθήσουν

β) Εαν αυτοσκοπός είναι μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τότε θα χρειαστείς περισσότερη τύχη.

γ) Δεν υπάρχουν επαγγέλματα σε ζήτηση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα στον κόσμο. Η Κίνα μόνο σε 3 χρόνια μπορεί να καλύψει την ζήτηση.

δ) Ο κόσμος ψάχνει την καινοτομία και την λύση. Θα πρέπει λοιπόν το πανεπιστήμιο να προωθεί την σκέψη της δημιουργίας, την διαδικασία που θα μάθεις απο τα λάθη σου. 

ε) Υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ ενος βιβλίου, μιας μεθόδου, μιας θεωρίας και της πραγματικότητας. Η πραγματικότητα έχει να λύσει προβλήματα που περιέχουν νοοτροπία, ηλιθιότητα, υπαιτιότητα, πολυπλοκότητα, λογιστές και δικηγόρους. Οι σπουδές λοιπόν αποτελούν το έναυσμα για να βρεις λύση αλλα οχι την λύση.

ζ) Σαφώς ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θες δεν θες ακόμα και η εφαρμογή της επιστήμης φιλτράρετε απο εμπειρίες, νοοτροπίες, εικόνες, κλπ.

η) Σιγουρα υπάρχουν χώροι που έχουν περισσότερα προβλήματα απο κάποιους άλλους και άρα απαιτούν/δημιουργούν περισσότερα προβλήματα/γνώση/εμπειρίες/κλπ. Με λίγα λόγια η εμπειρία δεν είναι μετρήσιμη με ποσότητα αλλα με ποιότητα. 

θ) Στην Ελλάδα έχουμε μια σχετικά καλή εκπαίδευση απο πλευράς ύλης αλλα κάκιστη απο πλευράς πραγματικότητας. Ακόμα και τα εργαστήρια έχουν καταντήσει αναγκαίο κακό που όλοι βαριούνται αφού είναι στημένα να αποδείξουν την θεωρία που άκουσες πριν 2 ώρες και οχι να σε κάνουν να ψάξεις μόνο σου την θεωρία που άκουσες πριν 2 ώρες.

ζ) Ο Ελληνας και καλώς ή κακώς έχοντας χιλιάδες φοιτητές απο διαφορετικές χώρες, θέλει μια ειδική μεταχείριση για να μάθει. Εχει το ιδίωμα να μαθαίνει εύκολα αλλα ξεχνάει και εύκολα. Πρέπει το σύστημα να σχεδιαστεί υπο μορφή κύκλων που να σε πηγαίνουν μπρος πίσω απο το 5ο στο 1ο έτος συνέχεια. Δεν είναι εύκολο και χρειάζεται τρομερή οργάνωση αλλα θεωρώ προσωπικά οτι μόνο έτσι θα βγάλει το καλύτερο απο τα παιδιά. Δεν το σκέφτηκα μόνος μου :smile: . Το είδα στους Ελληνες στο ΜΙΤ που γουστάρουν τους κύκλους και αποδίδουν. Ελληνες καθηγητές εκεί το θεωρούν το απόλυτο σύστημα. Ο Ελληνας γουστάρει να ψάχνετε, να ταξιδεύει, να κάνει το πρωί μελέτες, και 2 ώρες μετά να μιλάει για χρήματα και προϋπολογισμούς, και 2 ώρες μετά να βρίζει τους πολιτικούς  και μετά πάλι μελέτη. Είναι φοβερό ιδίωμα αυτό και το έχουν ελάχιστοι στον κόσμο. Οσοι Ελληνες βρέθηκαν απο τύχη ή οχι σε τέτοιο περιβάλλον τα πήγαν καλά. Οσοι βρέθηκαν στο περιβάλλον της παραγωγής τα σκάτωσαν σε σχέση με άλλους που είναι πιο μονοκόμματοι στην νοοτροπία.  

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να χαλάσω την ροή, αλλά πραγματικα χαίρομαι να διαβάζω Ροδοπουλο. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του μέσα από τις εμπειρίες του

 

συμφωνώ με τον Ίκαρο k.Rοδοπουλε τα γραπτά σας είναι απλά ευχαρίστηση να τα διαβάζουμε 8-)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Ονομάζομαι Φρόσω! Έιμαι άσχετη σχετικά με το επάγγελμα του μηχανολόγου μηχανικού, να σκέφτείτε τώρα σκέφτομαι για σχετικές σπουδές στο εξωτερικό! Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου πει κάποιος τις διαφορές του μηχανολόγου μηχανικού, πολιτικού μηχανικού και ναυπηγού μηχανολόγου μηχανικού όσον οφορά το πεδίο δράσης και ευρος εργασίας του καθενός! Παρακαλώ αν είναι ευκολο να είστε συγκεκριμένοι, διότι, όπως πρωείπα έμαι άσχετη με τα παραπάνω επαγγέλματα!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.