Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ καταστήματος με πατάρι


nik

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Ένα ισόγειο διαμέρισμα έχει για οροφή ξύλινο ταβάνι και μετά από  1,50μ από το ξύλινο ταβάνι είναι το δάπεδο του 1ου ορόφου όπου στον 1ο όροφο είναι πάλι διαμέρισμα.

Θεωρώ μια θερμική ζώνη το διαμέρισμά μου. Ο συνολικός όγκος ταυτίζεται με τον θερμαινόμενο όγκο και είναι μέχρι την ξύλινη οροφή?? Επίσης την οροφή την βάζω σαν επιφάνεια?? και αν ναι με τί Uοροφής??

Η ξύλινη οροφή δεν είναι θερμομονωμένη...το ότι ο κενός χώρος μεταξύ ισογείου και 1ου ορόφου είναι μεταξύ θερμαινόμενων χώρων μήπως να μην βάλω καθόλου την οροφή σαν επιφάνεια????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 228
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δηλ. λέω συνολικός όγκος =θερμαινόμενος όγκος= εμβαδόν*Ολικο ύψος(μέχρι την οροφή 1ου ορόφου)??

Και στις κατακόρυφες επιφάνειες υπολογίζω εμβαδόν για το ολικό ύψος? Δηλ. στην ουσία είτε υπάρχει αυτό το ξύλινο ταβάνι είτε όχι δεν το λαμβάνω πουθενά στους υπολογισμούς???

 

Υπάρχει η περίπτωση να είναι στο ισόγειο ένα διαμέρισμα 30τ.μ. και από πάνω ένα πατάρι 50τ.μ. (δλδ. το πατάρι να εκτέινεται με διαφορετική διάταξη από ότι το ισόγειο) και ο ιδιοκτήτης να αποφάσισε να το ταβανώσει και να δημιουργήσει ένα ισόγειο διαμέρισμα 30τ.μ. Έγω πρέπει να ασχοληθώ με το πατάρι και τα κατακόρυφα δομικά του στοιχεία??? 

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

1, Εφόσον έχεις ισόγειο στο συνολικό ύψος θα συμπεριλάβεις και το δάπεδο (από την κατώτερη παρειά του (σε έδαφος ή μθχ) και το πάχος της οροφής (άνω παρειά πλάκας σκυροδέματος) (σχ. 3.1 ΤΟΤΕΕ 1)

2. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό (η παραπάνω επιφάνεια του παταριού). Αν θέλεις, ανέβασε ένα λεπτομερές σκαρίφημα

Link to comment
Share on other sites

Δηλ. αν το ταβάνι είναι στα 3μ και από πάνω από το ταβάνι είναι 1,5μ πατάρι κλειστό (δεν υπάρχει από πουθενά πρόσβαση). Το εμβαδόν των τοίχων θα το υπολογίσω με το 4,5μ???Και αν υπάρχουν κουφώματα στις όψεις του παταριού θα συνεισφέρουν και αυτά στην διείσδυση αέρα, ακόμη και αν δεν ανοίγουν ποτέ??

 

2) εδώ το πατάρι βγαίνει σε ε΄να τμήμα του διαδρόμου. Πως θα βάλω σε αυτή την περίπτωση τα αδιαφανή στοιχεία. Ασ πούμε ο τοίχος που έχει την πόρτα είναι μέχρι τα 3,00μ ύψος και μετά είναι το δάπεδο του παταριου σε επαφή με τον διάδρομο και μετά τόιχος παταριού 1,5μ. 

post-19108-0-68959800-1478158470_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1. Τα κουφώματα δεν συμμετέχουν στον αερισμό μόνο αν είναι σταθερά (μη ανοιγόμενα)

2. Το τμήμα του παταριού πάνω από τον κ.χ. θα το περιγράψεις με δάπεδο προς κοινόχρηστο μθχ (απλοποιητική παραδοχή), οροφή και τοίχους αναλόγως (σε θ.χ. ή μθχ)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Έχω και εγώ περίπτωση καταστήματος με εσωτερικό «ανοιχτό» πατάρι που καταλαμβάνει το ½ της κάτοψης (πχ 100τμ κατάστημα + 50 τμ πατάρι), το οποίο είναι εγκεκριμένο μεν αλλά δεν μετράει στη δόμηση.

 

1) Θα θεωρήσω ως τ.μ. θερμαινόμενης επιφάνειας τα 100 τ.μ. και ως θερμ ογκο 100τμ x h ολικο?

 

2) Ή θερμ επιφάνεια = 100 + 50 και θερμ ογκο = (100 x h κατ) + (50 x h πατ)?

 

Από ότι κατάλαβα μέσα από τις σελίδες αυτού του νήματος, υπερισχύει η 2 άποψη. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σαν να αγνοούμε τον υπολοιπόμενο όγκο (50 x h πατ) που προκύπτει από το διπλό ύψος εκτός παταριού?

Link to comment
Share on other sites

Ο όγκος είναι ένας: Επιφάνεια ισογείου επί συνολικό ύψος

Τώρα, το πώς θα θεωρήσεις τους δύο χώρους (ως συνολική επιφάνεια), εξαρτάται από τη χρήση του παταριού  και το σύστημα φωτισμού του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τι εννοείς ακριβώς ως προς τη χρήση του και το σύστημα φωτισμού;

Αν είναι ΧΚΧ το υπολογίζεις κανονικά και αν δεν είναι δεν το μετράς καθόλου;

Όσο για το σύστημα φωτισμού πως επηρεάζει;

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.