Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστορίες καθημερινής τρέλας..


Earl

Recommended Posts

Δεν λες και σε εμάς που περισσεύουν τώρα αυτά τα 200τμ να πάμε να φυτέψουμε κάνα περιβόλι με ντοματούλες ... :smile: :-) :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το σημερινό δεν υπάρχει:

 

Ώρα 1:00μ.μ. στον κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας Ελευθερίου Βενιζέλου γίνεται χαμός: ουρές-λεωφορεία-κορναρίσματα κλπ

Κάνω ένα γύρο, και γυρνώντας από Παπασκιαδά ώστε να στρίψω πάλι στην Βενιζέλου (εκεί που έχει την πιάτσα ταξί), βλέπω ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην μέση του δρόμου...Περιμένω 10-15 δευτερόλεπτα και κορνάρω μία γιατί δεν έβλεπα εμπόδιο μπροστά του (ενώ εγώ ήμουνα σχεδόν στην μέση της διασταύρωσης). Βγάζει το κεφάλι ένας ταξιτζής από την πιάτσα και μου φωνάζει: "Πήγε για ψωμί, φίλε!!".

...Εκεί είναι που άρχισα να πατάω πιο επίμονα την κόρνα παρόλο που δεν το συνηθίζω....Εν τω μεταξύ, είχανε μαζευτεί πολλοί πίσω μου (κλείνοντας το άλλο ρεύμα της Βενιζέλου) και πίσω από αυτόν....

 

Τότε βγαίνει ένας καλοσυνάτος μπάρμπας τρέχοντας με το ψωμί στο χέρι....

Ένας από το αντίθετο ρεύμα του φώναξε: "ρε, Ελλάδα είναι μόνο μίααααα"!!!

Τι να πω...Μου φύγανε τα νεύρα και άρχισα να γελάω μόνος μου.... :D

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το τόπικ είναι πραγματικά ανεξάντλητο! Γράψτε πράμα παιδιά! Το γέλιο κάνει καλό!! Καθημερινά σκηνικά που όταν τα βλέπεις όλα μαζί κάπου γραμμένα βγάζουν γέλιο και λες, τι έχουν να δουν ακόμα τα ματάκια μου ρε γ@moto! Έχει λαλήσει ο κοσμάκης, και που να βγει και ο χειμώνας! Εκεί να δούμε!!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες ώρες, στην Ολυμπιάδος , εκεί με το διάζωμα, αυτοκίνητο μάρκας Χ σταματημένο χωρίς αλαρμ με τον συνοδηγό μεσα αλλά ο οδηγός απών και εν το μεταξύ στα 5 μέτρα είχε θέση ελεύθερη για στάθμευση.

Σταματάω ακριβώς απο πίσω και αφού κοιτάω λιγο αριστερά δεξιά αρχίζω δειλά δειλά να πατάω κόρνα...μετά απο μισό λεπτό περίπου η ουρά είναι πλέον κανα 10 αυτοκίνητα και αρχίζουν οι ασταμάτητες κόρνες...

Ξαφνικά μου χτυπάει ενας κύριος μεταξύ 40-45 το παράθυρο φανερά εκνευρισμένος και με του που ανοιγω μου λέει...με έντονο ύφος σταμάτα να κορνάρεις και οδήγα γιατί έχω άρρωστο παιδί και πρεπει να το πάω στον γιατρό...!!!

Φανερά σαστισμένος αλλά σχετικά ψύχραιμα του απαντώ για να οδηγήσω πρέπει να φύγει ο απο μπροστά μου!

η απάντηση ολα τα λεφτά!!!!!!!!!!

Φύγε εσυ που κάθεσαι! ο άλλος τρώει τυρόπιτα εδω στο δίπλα μαγαζί!

Link to comment
Share on other sites

Αν το σοβαρέψουμε λίγο, προσοχή παιδιά μην τσακώνεστε με το παραμικρό με άλλους οδηγούς....Κυρίως νύχτα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και τι είναι ο άλλος. Από προσωπική πείρα, είχα κορνάρει έντονα σε κάποιον που δεν έλεγε να το κουνήσει στο πράσινο με το κινητό παρακαλώ...και στη συνέχεια με ακολουθούσε για αρκετή ώρα δείχνωντας μου ένα στιλέτο!! Τον 68χρονο πατέρα μου, έπιασε από τον λαιμό μηχανόβιος που πήγαινε και αντίθετα και ήθελε όλο τον δρόμο δικό του....

Link to comment
Share on other sites

Μέσα Σεπτέμβρη. Φθινοπωρινός καιρός στη Θεσσαλονίκη, ψιλόβροχο και δροσούλα. Η ανοησία στο peak της μεγαλοπρέπειάς της για ακόμα μία σεζόν!

Μου τηλεφωνεί συνάδελφος προκειμένου να βρω την υπόλοιπη παρέα για τσιπουράκι. Το λεωφορείο αργεί αλλά είμαι συνηθισμένος. Η Βασιλίσσης Όλγας δεν έχει πολύ κίνηση, παρ' όλα αυτά επικρατεί ένας κάποιος πανικός. Λόγω του ψιλόβροχου; Λόγω του ΣΚ; Λόγω του ότι είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί του σύμπαντος; Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού δυσκολεύουν την κατάσταση παρ' όλο που δεν έχει κίνηση! Κόσμος να περπατάει μες στη μέση σαν να μη τρέχει τίποτα. Χαλλλαρά. Ο οδηγός του αστικού να κορνάρει και να τα έχει πάρει με το δίκιο του και με 3-4 πιτσιρικάδες που έκαναν φασαρία.

 

Κοιτάζω έξω όταν βλέπω έναν μ***α στην αριστερή μεριά του λεωφορείου στρίβει απότομα χωρίς να βγάλει φλας (Δεν ήταν Έλληνας). Ο οδηγός φρέναρε αλλά η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Ευτυχώς λόγω της μικρής ταχύτητας δεν πάθαμε κάτι αν και τον βρήκε μια χαρά στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου (πόρτες, φτερό). Μετά από μερικά μέτρα σταματάει το αστικό οπότε και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι να κάνουμε. Να φύγουμε ή να περιμένουμε. Όταν τελείωσαν τα τυπικά με τους διαπληκτισμούς, συνεχίσαμε. Ο οδηγός ήταν στη τσίτα. Σε σημείο τέτοιο, ώστε σκέφτηκα πως καλύτερα θα ήταν να κατέβαινα και να έπαιρνα άλλο λεωφορείο. Όταν τελικά το έπραξα, το ψηλόβροχο είχε γίνει βροχή αλλά χάρις το τσίπουρο ανέλαβα γρήγορα δυνάμεις! :)

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Παλιό αλλά καλό!

Πριν αρκετά χρόνια ξεκίνησα μια οικοδομή στην Αμφιθέας.

Οι έξυπνοι από την εταιρεία μπετόν (παρόλο που είχαν δει τον χώρο ένα μήνα πριν) μια μέρα πριν τη σκυροδέτηση με ειδοποιούν ότι πρέπει να κλείσουμε μια λωρίδα της λεωφόρου.

Θέλοντας να είμαι νόμιμος, τι να κάνω ξεκινάω…

Πάω στο Αστυνομικό τμήμα. Ξέρετε πρόκειται να σκυροδετήσω κτλ.

Απάντηση: Κύριέ μου όχι σε εμάς πρέπει να απευθυνθείτε στην Τροχαία.

Πάω στην Τροχαία. Ξέρετε κτλ.

Απάντηση: Κύριέ μου όχι σε εμάς πρέπει να απευθυνθείτε στον Δήμο.

Πάω στον Δήμο . Ξέρετε κτλ.

Απάντηση: Κύριέ μου όχι σε εμάς πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στην ΕΘΕΛ και μετά σε εμάς και στην Τροχαία.

Πάω στην ΕΘΕΛ. Ξέρετε κτλ.

Απάντηση: Κύριέ μου όχι σε εμάς πρέπει να απευθυνθείτε στον ΕΑΣ. Σε εμάς απλώς θα μας ενημερώνετε πότε θα κλείνετε τον δρόμο για να ενημερώνουμε τους οδηγούς.

Πάω στον ΕΑΣ. Ξέρετε κτλ.

ΘΑΥΜΑ : Παίρνω την άδεια.

Ξαναπάω στην Τροχαία. Ξέρετε έχω άδεια από τον ΕΑΣ και την έφερα για θεώρηση.

Απάντηση: Κύριέ μου δεν χρειάζεται θεώρηση, εμάς απλώς θα μας ενημερώνετε πότε θα κλείνετε τον δρόμο για να ενημερώνουμε τα περιπολικά να μην σας ενοχλούν.

Ξαναπάω στον Δήμο. Ξέρετε έχω άδεια από τον ΕΑΣ και την έφερα για θεώρηση.

Απάντηση: Κύριέ μου κακώς, έπρεπε πρώτα να την θεωρήσετε στην Τροχαία, εμείς δεν την δεχόμαστε χωρίς θεώρηση της Τροχαίας. Μετά από τις φωνές που έβαλα το δέχθηκαν.

Ευτυχής ετοιμάζομαι για σκυροδέτηση και αρχίζω τις τηλεφωνικές ειδοποιήσεις.

ΕΘΕΛ : Εντάξει κύριέ μου, δεν είναι απαραίτητο και να μας τηλεφωνείς.

Τροχαία: Τι πας να κάνεις; Έχεις άδεια από εμάς; Ποιος σου είπε ότι δεν χρειάζεται άδεια της τροχαίας; Μην ξεκινήσεις έτσι γιατί θα σε σταματήσουν.

Ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε. Αφού και ίδιος ο αξιωματικός άρχισε να μου λέει « μην εκνευρίζεστε, δεν πειράζει, ξεκινήστε τη δουλειά σας αλλά την επόμενη φορά ελάτε από εδώ να βγάλουμε μια άδεια στα γρήγορα κλπ.»

Συνέχεια; Δεν πήγα πουθενά και δεν με ενόχλησε κανένας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφε!

Και όλο αυτό γιατί συμβαίνει; Γιατί υπάρχουν τόσες χιλιάδες παράθυρα, υποσημειώσεις, παράγραφοι, τροποποιήσεις, αποφάσεις ΣτΕ, στην ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα κανένας να μην είναι σε θέση να γνωρίζει για το πως πρέπει να πράξει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Οικοδομικό Κανονισμό!! Είναι ένα μπάχαλο και μισό! Θέλεις δε θέλεις θα παρανομήσεις (βλέπε σοφίτες, βλέπε οικοδομές σε πλαγιά με τις υψομετρικές διαφορές μπροστά και πίσω, Η/Χ, και άλλα πολλά).

 

ΟΚ, στα πιο τρελά μου όνειρα γίνεται ένα θαύμα και αφού έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα ασχολούμαστε και με την αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας. Συγκεντρώνουμε τους νόμους, καθαρίζουμε τις ανθυποπαραγράφους, χτίζουμε τα παράθυρα που άνοιξαν σε 5 λεπτάκια προκειμένου να βολευτούν κάποιοι, κτλ, και κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο απλή. Έτσι, θα μπορούσε ο κάθε ΔΥ να εφαρμόσει τους νόμους σωστά. Γιατί ακόμα και πρόθεση να έχει να το πράξει, δυσκολεύεται! Και αν μη τη άλλο, ταλαιπωρεί και τον πολίτη, τον idiotη αυτής της χώρας...

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Παρά την ταλαιπωρία που τράβηξα, οφείλω να πω πως όλοι ήταν ευγενέστατοι!

Συμφωνώ με αυτά που λες. Άλλωστε για την σαφήνεια των νόμων, ίσως το πιό τρανταχτό παράδειγμα είναι ο 4014.

Ίσως θα πρέπει να μαζέψει κανείς τις χιλιάδες σελίδες που έχουν γραφτεί σ' αυτό το φόρουμ και να τις αναρτήσει στο θέμα με τα ανέκδοτα!!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Το συντομότερο απ΄ όλα : ΓΟΚ & ΝΟΚ.

(Άκουσα λίγα στα σεμινάρια για ελεγκτές δόμησης και έφριξα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.