Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέυθυνες Δηλώσεις. Χρειάζονται επικύρωση για το γνήσιο;


Recommended Posts

Κατά τη γνώμη μου η εξουσιοδότηση πρέπει να έχει ημερομηνία προγενέστερη της αρχικής υποβολής, άσχετα με το ποιος είναι ο πελάτης. Πλέον εγώ την υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη προσπαθώ να την κάνω αργότερα στην πορεία της υπόθεσης, ώστε να αναγράφω με ακρίοβεια και τα μέτρα (ότι συμφωνεί δηλαδή ουσιαστικά με τις μετρήσεις μου), την παλαιότητα, και τα τυχόν συμψηφιζόμενα πρόστιμα. Μόνο για συναίνεση -αν χρειαστεί- τη βάζω ξεχωριστή. Τώρα αν ο πελάτης είναι να φύγει εξωτερικό και να τον δεις του χρόνου, εκεί αναγκαστικά προφανώς προσπαθείς να τα κάνεις απ την αρχή όλα .

Εννοείται ότι χωρίς γνήσιο της υπογραφής δεν καλυπτόμαστε από πουθενά, η δήλωση ιδιοκτήτη είναι από τα πιο ισχυρά χαρτιά που θα έχουμε στο μέλλον σε ένα δικαστήριο - και είμαι σίγουρος ότι ένα-δύο θα έχει ο καθένας μας δυστυχώς, έστω και σαν μάρτυρας. Έχω δει περίπτωση οικ. άδειας που αδερφός κυνηγάει αδερφό μετά 20 χρόνια για χτίσιμο σε εξ αδιαιρέτου, η υπ δήλωση συναίνεσης εξαφανίστηκε από πολεοδομια, ο μηχανικός ευτυχώς την είχε αντίγραφο, και πάλι ο μάγκας ο πελάτης κατηγόρησε το μηχανικό ότι την πλαστογράφησε. Ευτυχως παρότι χωρίς γνήσιο είχε βάλει κανονική υπογραφή και όχι μονογραφές και αλλα χαζά, οπότε το δικαστήριο δεν τον πίστεψε.

ΥΓ εγώ αν δω μάγκα πελάτη μπορεί και τα συμφωνητικά να του δώσω να επικυρώσει, για την υπ. δήλωση δεν το συζητάω καν στις μέρες που είμαστε.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δεν μπορουμε να γραψουμε στην υπεθυνη δηλωση εφοσον ειναι απαραιτητο το γνησιο της υπογραφης και εφοσον δεν εγινε εγκαιρα οτι ο ιδιοκτητης συν τοι αλλοις ειχε λαβει γνωση για την εναρξη της διαδικασιας πριν την ημερομηνια της αρχικης υπαγωγης ?

Link to comment
Share on other sites

Επρεπε να ειχε γινει.

 

Αν γινει εκ των υστερων, θα πρεπει να θεωρηθει  οπωσδήποτε  το γνησιο της υπογραφης στην δηλωση,..

 

Ουσιαστικα επιβεβαιωνει την αναθεση και το περιεχομενο  της αρχικης που δεν ειχε το γνησιο

[ ή δεν  ειχε γινει   καθόλου????]

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειχε γινει γιατι δεν το ειχα σκεφτει,ουσιαστικα το συνειδητοποιησα τωρα που θελοντας να συμφηφισω προστιμα με το 3843/10 πρεπει να δηλωσω ο,τι εχω και τη σχετικη υπευθυνη δηλωση του ιδιοκτητη...με την καταλληλη διατυπωση δεν νομιζω ο,τι θα αμφισβητησει κανεις την αναθεση, αλλα παλι δεν ξερω και σιγουρα...μια σκεψη κανω.

Edited by dimiant
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι αξίζει να χωλοσκάς για αυτήν την λεπτομέρεια. Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος της θεώρησης, απλώς η θεώρηση της βούλησης και δήλωσης του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στα αστυνομικα τμηματα οποιος θελει να θεωρησει το γνησιο της υπογραφης του σε καποιο εγγραφο πληρωνει 30 λεπτα χαρτοσημο ανα υπογραφη? Καινουριο ειναι αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Παντα ετσι ηταν? Απο ποτε? Εχω παει απειρες φορες και δεν με εχουν χρεωσει ποτε. Μηπως παιζει ρολο οτι παντα παω βραδυ/απογευμα?

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, έχω 2-3 χρόνια να πάω σε ΑΤ για γνήσιο, τότε πλήρωνα και ο ίδιος ο αστυνόμος μου είπε να πηγαίνω στα ΚΕΠ.

Δεν ξέρω αν για κάποιο διάστημα το είχαν καταργήσει.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.