Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομαγνητικά καλοριφέρ: Το γέλιο


diramos

Recommended Posts

Το πρόβλημα είναι στο φυλλάδιο το οποίο όντως τραβάει από τα μαλλιά τον βαθμό απόδοσης COP 25, η διευκρίνηση που δεν έκανα από την αρχή είναι αυτά που ρώτησα όπως και εσείς:

1) Ο βαθμός απόδοσης δεν είναι 25 ούτε κατά διάνοια αλλά γύρω στο 7 με 8 και πάλι πολύ μεγαλύτερη με τα έως τώρα δεδομένα των αντλιών θερμότητας.

2) Η κατανάλωση παρέμενε σταθερή, δηλαδή 1,5Kw την ώρα, δεν εξηγεί ακριβώς τον τρόπο!!! Δεν ξέρω αν αληθεύει στην πράξη. Αντιρρήσεις έχω και εγώ όπως και ένας φίλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. ο οποίος έχει βάλει έναν ηλεκτρολέβητα 15 Kw. Θα το ελέγξω συγκριτικά και θα σας πω.

Το δεύτερο ήταν που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ο λόγος είναι το κόστος κτήσης του αλλά και το κόστος λειτουργίας του. Αύριο που ελπίζω να το βάλω να λειτουργήσει στα τέρματα θα γνωρίζω τις καταναλώσεις του. Τον βαθμό απόδοσης του δεν μπορώ να τον ελέγξω.

Επειδή το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και την βοήθεια, χωρίς καμία ειρωνεία σε αυτά που λέω γιατί όπως σας είπα από την αρχή δεν έχω την γνώση πάνω στον τρόπο λειτουργίας τέτοιων μηχανημάτων.

Καλό σας βράδυ μέχρι αύριο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ένα παλιό ρητό λέει:

Η ΠΡΑΞΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!

Ακριβώς το ίδιο ρητό έλεγε και ο αρχιμάστορας, όταν πρωτοπήγα στη βιομηχανία και θεωρούσε οτι του πήρα τη θέση.

Είναι ακριβώς το ίδιο σα να λέμε οτι μάστορας είναι αυτός που έχει master :smile:

Link to comment
Share on other sites

σωστα ..... και οι νοσοκομες μες στα χειρουργεια ολη μερα τα μαθανε

παρε δωσε με γιατρους......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

free

Δεν υπάρχει καμιά διάθεση ειρωνίας στα προαναφερόμενα απέναντι σε οποιονδήποτε διατυπώνει ένα ερώτημα ή μια άποψη.

 

Η ειρωνία αφορά αποκλειστικά κάποιους που θέλουν να βγάλουν χρήματα πατώντας στον πόνο των ανθρώπων και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες παρουσιάζουν τερατουργήματα. Και αυτό το θράσος το αντλούνε από τη δεδομένη κατάσταση που ένα κράτος είναι τελείως αδύναμο και δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες του από κάθε κομπογιαννίτη που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.

Και εδώ θα πρέπει να επέμβει κάποιος επίσημος φορέας. Γιατί έστω και όπως είμαστε σήμερα, κάποια πράγματα οφείλουν να λειτουργούν.

 

Το ότι παρουσιάζετε ένας συντελεστής COP, που κανένας δε μπορεί να καταλάβει πως βγήκε από το κεφάλι του πονηρού, για μια διαδικασία που δεν αφορά μεταφορά θερμότητας (όπως η αντλία θερμότητας) αλλά μετασχηματισμό ενέργειας από μια μορφή σε μια άλλη (από ηλεκτρική σε θερμική), αποτελεί απόδειξη ότι ο επιτήδειος θέλει να μπερδέψει τον αδαή (που κάτι τελευταία έχει ακούσει για τα COP) και ποντάροντας στην απελπισία του, να τον κοροϊδέψει.

 

Δεν μπορείς να παράγεις (πρόσεξε, να παράγεις όχι να μεταφέρεις) ενέργεια στην έξοδο περισσότερη από αυτή που είχες στην είσοδο. Αυτό ισχύει εδώ και 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου (ημέρα Τρίτη αν δε κάνω λάθος :smile: ).

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Προς απάντηση κάποιων συναδέλφων που νομίζουν ότι είναι βεγγαλικά.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε και βάση των μετρήσεων που μπόρεσα να κάνω επαληθεύουν τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος.

Για περεταίρω διαπιστώσεις σας προτείνω να το ελέγξετε και μόνοι σας στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στο Μοσχάτο.

Καλό βράδυ και πάλι ευχαριστώ για την όποια βοήθεια προσφέρατε οι καλοπροαίρετοι και μου είναι τελείως αδιάφοροι οι εξυπνάκηδες είρωνες !!!!!!

  • Downvote 11
Link to comment
Share on other sites

Απο -3 γραμματοσειρα πηγες σε 40! Τα ματια μας..

Δεν αναφερεις λιγα πραγματα σχετικα με τις μετρησεις που εκανες?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.