Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Επίσης διαφωνούμε, γιατί είναι το λογικότερο, σε ένα σύστημα όπου θα ζητήσεις να πάρεις ξανά από τους ίδιους και μέσα σε αυτούς δεν είναι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά και πάρα πολλοί επαγγελματίες αλλά κανείς δεν το λέει, είναι σίγουρο ότι θα αφανίσεις αυτούς που ήταν συνεπείς και θα ζήσουν αυτοί που έκλεβαν.
Κανεις λαθος γτ υπαρχει και ο ελγχος απο την εφορια πλεον....
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ας το δούμε και λίγο διαφορετικά το θέμα μήπως και ξεκινήσαμε την όλη ανάλυση από λάθος βάση.

Ας δούμε την υποθετική περίπτωση που δεν θα φοροδιαφεύγαμε και ήμασταν όλοι συνεπείς φορολογούμενοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, σε ποσοστό συνέπειας τουλάχιστον το ίδιο πάνω-κάτω με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαικής 'Ενωσης.

Δεν πιστεύω εγώ ότι ο έλληνας γεννιέται με το βίτσιο του πρωταθλητισμού στο σπόρ της φοροδιαφυγής ώστε να βγαίνει πάντα πρώτος επί σειρά ετών και με διαφορά μάλιστα, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αυτός βρίσκεται και εργάζεται ως μετανάστης στις άλλες χώρες, από την μια γιατί δεν τον παίρνει κι από την άλλη γιατί ζει σε οργανωμένο κράτος με αμφίδρομες υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Εδώ τι έχουμε? 'Οχι μόνο τώρα, αλλά και πριν.

Με όλη αυτή την χρόνια και εκτεταμένη φοροδιαφυγή πάλι τα κατάφεραν και φάγανε τον σκασμό τους, 100.000 ευρώ πήρε μόνο ο ''γύφτο Μπάκας'' σύμφωνα με τις σημειώσεις του, .... παρα λίγο πρωθυπουργού μας και όπως καταλαβαίνεται ο κατάλογος μπορεί να είναι ατελείωτος και δεν θα επεκταθώ.

Το συπέρασμά μου είναι ότι ο έλληνας φοροδιαφεύγει γιατί αισθάνεται ότι κακοδιοικείται από το κράτος του, και ότι για τα πάντα όλα πρέπει να φροντίσει ο ίδιος.

Πληρώνοντας τους φόρους του αισθάνεται ότι ρίχνει τα χρήματα που με κόπο κέρδισε, σε ένα άπατο βαρέλι. Θα του τα μετατρέψουν σε περισσότερους διορισμούς σε άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες που τον συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι.

Πείτε μου πότε ήρθατε σε επαφή με οποιαδήποτε έκφραση του Δημοσίου και σας αποκάλεσαν κύριο ή κυρία, πότε ήταν η τελευταία φορά, αν ποτέ υπήρξε τέτοια?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

@alexis L

 

τελικά τί έγινε, υπολόγισες πόσα έφαγε η κομμώτρια κ ο υδραυλικός? Όταν τα υπολογίσεις, πες μου, να ξέρουμε να στείλουμε στην Επιτροπή Διερεύνησης του Δημοσίου Χρέους και στη Χρυσή Αυγή το λογαριασμό, να πάνε να τα εισπράξουν. πες μου κ εμένα τί χρωστάω, να τα βρούμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σας λέω πως θα σωθεί η χώρα και εσείς μου λέτε πως θα σωθεί το επάγγελμα του μηχανικού.

Με άλλα λόγια σκέφτεστε συντεχνιακά.

Φίλε ηρακληδέα, η σκέψη σου είναι από τις πιο λογικές εδώ μέσα με κάποιες ενστάσεις όμως.

Λές ότι το 35% θα σβήσει τους μηχανικούς.

Οι νοσοκομειακοί λένε ότι οι μειώσεις που τους γίνονται τους εξοντώνουν.

Οι ταξιτζήδες λένε ότι η απελευθέρωση των αδειών ταξί τους αφανίζει.

Οι δ.υ. ότι οι περικοπές των μισθών και των επιδομάτων τους εξαχριώνουν.

Οι στρατιωτικοί απαξιώνονται κι αυτοί με τα κοψίματα που τους γίνονται.

Οι δικαστικοί απεργούν αφού θεωρούν ότι τους γίνεται προσωπική επίθεση.

 

Από τη μία λέμε ότι σε όλους τους παραπάνω παραχωρήθηκαν απαράδεκτα προνόμια και από την άλλη λέμε ότι δεν πρέπει να τους τα αφαιρέσουμε.

 

Έχεις δίκιο όταν λες ότι θα την πληρώσουν οι τίμιοι μηχανικοί. Με αυτό όμως αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άτιμοι.

 

Βέβαια η Κάτια διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν φοροδιαφεύγουν οι μηχανικοί. Εγώ φοροδιαφεύγω λέει και οι όμοιοί μου. Οι όμοιοί μου μηχανικοί εννοείς,Κάτια;

Γίνε λίγο συγκεκριμένη αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Πρότεινε και κάτι αν μπορείς αντί να λες όχι σε όλα. Κάτι μου θυμίζει αυτό.

 

Ένας άλλος φίλος είπε ότι η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα λόγω κλίματος,θέσης κλπ. Έγω δεν είπα να αντιγράψουμε το κλίμα της Γερμανίας, ούτε τα δάση της.

Είπα να αντιγράψουμε το φορολογικό της σύστημα, την δημόσια διοίκηση, τον τρόπο λειτουργίας της δικαστικής εξουσίας, της αστυνομίας, τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς.

 

Μην κουράζεται το μυαλό σας προτείνοντας μέτρα, ποσοστά φορολόγησης κλπ. Όπως αντιγράψαμε τα DΙΝ στους κανονισμούς υλικών , έτσι θα κάνουμε και με τα προαναφερθέντα.

 

Βέβαια οι συντεχνίες καραδοκούν. Τα κεκτημένα δεν παραχωρούνται έτσι απλά. Όλοι κοιτάν την πάρτη τους.

Όπως κάνανε όλα αυτά τα χρόνια και οδηγηθήκαμε στην σημερινή ελεύθερη πτώση.

 

Θέλει λίγο ηρωισμό η κατάσταση είναι αλήθεια. Ανιδιοτέλεια,πατριωτισμό,διορατικότητα και θυσίες.

Λέξεις ξεχασμένες.

 

Edit : Ζαβί, το άβατάρ σου είναι ένας κλέφτης ή κάνω λάθος;

Edited by Alexis L
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτά να τα πείτε στον ελεγκτή. Θα πάτε σαν κύριοι με τα σωστά βιβλία, παραστατικά εξόδων (όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο θεωρητικά πάντα), θα τα βάλει στην άκρη χωρίς να τα ανοίξη (ούτε να τα βλεφαριάσει καν) και θα ρωτήσει:"στα πόσα θέλεις να κλείσουμε; Γιατί έχουμε υπηρεσιακό από τον Υπουργό"

εδιτ: zavi αναζητώ επειγόντως aavatar: Billy the Kid~ Pls HLP

Edited by man21
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαστε ρεαλιστές, με τη φτώχεια που έρχεται, εγώ ψηφίζω Κούβα. Πούρα, Ρούμι και Σάλσα!

 

http://www.youtube.com/watch?v=tnFfKbxIHD0&feature=related

και εγώ Κούβα ψηφίζω Τουλάχιστον εκεί βλέπεις χαμογελαστούς ανθρώπους και το λέω εκ πείρας

Το χειρότερο για μένα είναι ότι αν πχ με κάνουν με τα φορολογικά μετρά εμένα ή οποισδήποτε άλλον συνάδελφο που δίνει το αγώνα για ανάπτυξη στην περιφέρεια να κλεισει δεν θα κάνουν κακό σε μένα αφού το πολύ να αλλάξω επάγγελμα και να γίνω αγρότης , αλλά στην ανάπτυξη Εγώ θα ζήσω έτσι ή αλλιώς , αλλά από την δουλειά μου σαν μηχανικός δημιουργείται έστω και στοιχειδώς ανάπτυξη γιατί μέσα από αυτήν βοηθώ πολίτες της περιοχής μου και όχι μόνο να αναπτύξουν τις όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες χρόνια τώρα και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Παράγω χρόνια τώρα έργο που οδηγεί σε ανάπτυξη όπως όλοι οι συνάδελφοι μου εδώ από οτυς παλαιότερους μέχρι τους νεους Ηδη δεν μπορώ εδώ και καιρό τουλάχιστον αυτά που έκανα αφιλοκερδώς να τα προσθέτω στις δραστηριότητες μου όπως παλαιά , για οικονομικούς λόγους επιβίωσης . Τι ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες που δεν μπορούν πια να βάλουν κάτι στην άκρη και να το επενδύσουν Εγώ και πριν ήμουν αντίθετος όπως έχω γράψει με το προηγούμενο καθεστώς των μεγάλων φοροαπαλλαγών που έιχε και ο κλάδος μας , αλλά πήγαμε στο άλλο άκρο που είναι το ίδιο καταστροφικό με το προηγούμενο καθεστώς

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μερικές άλλες φορές όμως βλέπεις και ανθρώπους που σε παρακαλάνε να τους πάρεις μαζί γυρνώντας στην πατρίδα, εκ πείρας.

Link to comment
Share on other sites

Μερικές άλλες φορές όμως βλέπεις και ανθρώπους που σε παρακαλάνε να τους πάρεις μαζί γυρνώντας στην πατρίδα, εκ πείρας.

οταν πήγα δεν είδα παρά ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις περισσότερο είδα χαμόγελα , αισιοδοξία και αξιοπρέπεια που λείπει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα ας είμαστε δεκαετίες πιο μπροστά από εκεί τουλάχιστον τέλος της δεκαετίας του 80 (είχα βοηθήσει στην συγκομιδή του καφέ)

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μμμμμ μου φαίνεται θα κάνω καμιά ΙΚΕ και θα αρχίσω να πιστολιάζω και εγώ...

Εκτός κι αν κάνω εταιρεία Βουλγαρία, τι να συμφέρει άραγε;;;;;

Για πείτε απόψεις!!!

 

Πέρα από πλάκα, αν δεν τους πολεμήσουμε θα μας αφανίσουν!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.