Μετάβαση στο περιεχόμενο

Backup αρχείων


Adavis

Recommended Posts

Mirron μπορεις ανετα να φτιαξεις με το Norton Ghost 14.

 

Πλεον εξωτερικο δισκο, φλασακια και backup σε αλλο pc μεσο δικτυου και καθημερινο σημειο επαναφορας !

Απο anti-virus τι εχετε επιλεξει ?

 

Για την κουβεντα για antivirus πατηστε εδω.

ck

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να σας πω ένα αστείο περί backup;

 

Παλιά είχα το γραφείο σ' ένα δωμάτιο του σπιτιού. Μια μέρα μπήκε μέσα ο - σχεδόν δίχρονος τότε - γιος μου και το μάτι του έπεσε ...που αλλού; στα CD με τα backup...

 

Όταν μπήκα μέσα και τον βρήκα να τα έχει πετάξει όλα κάτω και να κάθεται πάνω τους μου ήρθε να πάθω συγκοπή. :shock:

Εκτός των άλλων είχε πιάσει το πανάκριβο βιβλίο του NEUFERT και το ζωγράφιζε!!! :shock: :shock:

 

Ευτυχώς χάθηκαν μόνο δύο CD με φωτογραφικό αρχείο τα οποία ξανάκανα backup σύντομα... :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Έχει συναντήσει κανείς πρόβλημα στην αναγνώριση του εξωτερικού σκληρού? Δεν συμβαίνει πάντα, και όχι σε όλους τους υπολογιστές. Για την ακρίβεια, μόνο με έναν υπολογιστή έχω εντοπίσει να υπάρχει πρόβλημα. Λογικά ο εξωτερικός σκληρός δεν πρέπει να είναι "ελαττωματικός", σωστά? Από την αρχή σχεδόν ήταν έτσι με τον συγκεκριμένο υπολογιστή.(Να αναφέρω ότι πρόκειται για αρκετά παλιό pc-του 2004-,και έχω παρατηρήσει προβλήματα αναγνώρισης και άλλων συσκευών, όπως φλασάκια, φωτογραφική μηχανή).

Και τώρα μια χαζή ερώτηση... :rolleyes: Αν τον εξωτερικό τον συνδέω με άλλους υπολογιστές (σταθερούς ή φορητούς), υπάρχει κίνδυνος για τους υπολογιστές αυτούς?

Link to comment
Share on other sites

Την σύνδεση πως την κάνεις? με usb?

 

για το δεύτερο ερώτημα, τί ακριβώς εννοείς? Κίνδυνος όπως ιοί? ή άλλου τύπου πρόβλημα?

 

και δεν είσαι στο σωστό thread... πες σε κάποιον mod να κάνει ένα καινούριο

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω κάποια λύση για back-up αρχέιων. Ήδη έχω ένα εξωτερικό σκληρό αλλά έιναι 3-ετίας (160GB Icy Box). Σκέφτομαι πάλι για εξωτερικό σκληρό με δυνατότητα αυτόματου back-up. (Τώρα η διαδικάσια γίνεται manually) Έχω βρει το Seagate Freeagent Desk 500GB External HDD - μήπως έχουμε άλλες προτάσεις/ πληροφορίες?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρει ο ckiriako στο post #8 το σκέφτηκες? Έχει λίγο αυξημένο κόστος αλλά είναι αυτόματο και πολύ σίγουρο.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα αυτό που λέει ο CKiriako. Οι δύο δίσκοι είναι εντός του PC και επιπλέον του υπάρχοντος σκληρού? Πως ακριβώς συν΄δεουμε αυτό το σχήμα? Είναι κάποιο κιτ?

 

Ο εξωτερικός σκληρός, μιας και τον ανοίγω μόνο όποτε κάνω back-up θεωρώ πως είναι ποιο ασφαλής. (web, current surge, etc.)

Link to comment
Share on other sites

Το σχήμα που αναφέρει ο ckiriako (το raid δηλαδή) λειτουργεί αντί του μονού σκληρού δίσκου και όχι επιπλέον. Για να πάρεις μια ιδέα του τί γίνεται αυτή τη στιγμή έχω στο pc μου έναν εξωτερικό σκληρό για backup και μια συστοιχία 2 σκληρών δίσκων που δουλεύουν σε mode 1. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το λειτουργικό βλέπει μεν τους 2 σκληρούς ως έναν αλλά λειτουργώντας η συστοιχία αυτή σε raid mode 1 ό,τι γράφεται στον έναν γράφεται και στον άλλον. Έτσι εάν ένα πρωί ο πρώτος αποφασίσει να παραδώσει πνεύμα συνεχίζω να δουλεύω με τον δεύτερο σκληρό από εκεί που σταμάτησα μέχρι να αγοράσω καινούργιο δίσκο και να ενημερώσω την συστοιχία. Στην εποχή μας οι ελεγκτές raid είναι πλέον ενσωματωμένοι στην μητρική και δεν απαιτείται η αγορά νέου ελεγκτή. Το μοναδικό κοστολόγιο είναι αυτό των σκληρών δίσκων.

Η συστοιχία δεν απαιτεί καμμία ιδιαίτερη συνδεσμολογία. Οι σκληροί δίσκοι συνδέονται κανονικά στις SATA θύρες. Η ενεργοποίηση όμως του ελεγκτή γίνεται μέσω BIOS και η ρύθμιση του mode μέσω του BIOS του ελεγκτή. Εν ολίγοις αν δεν έχετε απολύτως καμία ιδέα από υπολογιστές καλύτερα να πάτε σε τεχνικό μόνο και μόνο για να μην σπάσουν τα νεύρα σας! :P :p :P

Link to comment
Share on other sites

Επίσης εάν η CPU σου το επιτρέπει μπορείς να συνδέσεις 4 HD raid για πιο γρήγορη εγγραφή και ανάκτηση των δεδομένων σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.