Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακά πιστοποιητικά από το... ίντερνετ


georgeele

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 207
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ειπαμε ποτε οτι ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ εκπροσωπει τους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ του ελευθερου κλαδου?

 

επρεπε να τονισω οτι δεν μιλαω για αυτον προσωπικά....για τον καθε προεδρο του ΤΕΕ ισχυει αυτο.

Δεν ειναι προσωπικο το θεμα....γενικα μιλαω....αλλα και εσυ νομιζω οτι γενικα μιλας......

Μηχανικοι λοιπόν με 2 μετρα και 2 σταθμα για το ΤΕΕ ετσι?

Link to comment
Share on other sites

ο σπιρτζης τυχαινει ναναι τωρα.....ΑΥΤΟΙ που βγαζουν προεδρο ειναι πανω-κατω οι ΙΔΙΟΙ.........

αλλα απο την αλλη ΠΟΣΟΙ νεοι μηχανικοι κατω 5 ετιας πηγαν να ψηφισουν?

ποσοι κατω 10 ετιας πηγαν να ψηφισουν?

ποσοι που κανουν ελευθερο επαγγελμα πηγαν να ψηφισουν?

 

και οσοι πηγαν ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ?

 

πρεπει να καταλαβουμε οτι το να ψηφιζεις ποιος σε κερνα ποτακια -σφηνακια σε φοιτητικα παρτυ και τον ψηφιζες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ για να ψηφιζεις και στο ΤΕΕ!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια όμως ότι ο Σπίρτζης πιστώνεται τις πιο μαύρες μέρες στο επάγγελμα του μηχανικού...Επί ημερών του υπάρχει κατρακύλα μεγάλη και δεν έχει την παραμικρή αντίσταση-αντίδραση...

Μπορεί και οποισδήποτε άλλος στη θέση του το ίδιο αποτέλεσμα να είχε, αλλά ούτε τα βασικά? Στις λίγες παρεμβάσεις του δημόσια, δείχνει σαν να μην ξέρει να μιλάει...Ε, παίζει ρόλο και το προφίλ πως να το κάνουμε??

Αν και δεν τον πρόλαβα, μου έχουν πει παλαιότεροι ότι όταν ο Κουλουμπής ήταν πρόεδρος ΤΕΕ (74'-82') χτυπούσε το χέρι στο τραπέζει και όλοι ήταν σούζα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΤΕΕ απο 08 - 18/10/12 προβλέπεται αναστολή όλων των υπηρεσιών εξυπηράτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας πληροφοριών. Δεν ξέρω αν περιλαμβάνει και το σύστημα αμοιβών, αλλά θα πρέπει, έτσι ώστε να μη βγαίνει κανένα ΠΕΑ - ρύθμιση κ.λ.π. Ακόμα και αν δεν είναι έτσι μήπως πρέπει να σταματήσουμε τα ΠΕΑ - ρυθμίσεις για το παραπάνω διάστημα και ίσως να το επεκτείνουμε μέχρι τέλος του χρόνου ?

Άλλωστε τι θα χάσουμε συνάδελφοι 100 - 200 - 300 € ? Αν δεν το κάνουμε θα χάσουμε σίγουρα την αξιπρέπειά μας.

Υ.Γ. Αν είχαμε ένα "Παραδιά" ίσως τα είχαμε κάνει εδώ και καιρό. Ένας βρε συνάδελφοι να βγει και να υπερασπιστεί τη δουλειά των Μηχανικών και τη σοβαρότητα που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ενεργειακά θέματα. Το πετρέλειο 1,40 € και ο Πρόεδρός μας μασάει τα λόγια του όταν λένε για χαράτσι 200 €. Έλεος !

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σχολιάσω το εξής:

Το αυτονόητο που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή είναι με την συγγραφή των ΤΟΤΕΕ να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακών μελετών και επιθεωρήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ στο οποίο ο μηχανικός προφανώς θα έχει την ευθύνη όσων εισάγει αλλά να είναι το μοναδικό που χρειάζεται για να εκδόσει μια μελέτη ή ένα ΠΕΑ. Η γνώση υπάρχει και βρίσκεται όλη στις ΤΟΤΕΕ απλά δεν έγινε φόρμα εισαγωγής ηλεκτρονικά. Θα είχαμε γλιτώσει άπειρα θέματα εδω μέσα και θα είχαν γλιτώσει και 180χιλ. ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων το σπίτι ήταν Δ και κάτω.

 

Δηλαδή έπρεπε να μπλέξουν ΥΠΕΚΑ, ΤΕΕ, Αστεροσκοπείο, Ιδιώτες, ΚΕΚ, Μηχανικοί (μόνιμοι, προσωρινοί και εκολαπτόμενοι ενεργ. επιθεωρητές) για να καταλάβουμε οτι στην Ελλάδα τα ακίνητα "καίνε" πολύ;

Να ρωτήσω κάτι απλό. Οι συνάδελφοι που πλήρωσαν τα κέντρα εκπαίδευσης, και περιμένουν να πάρουν την άδεια του επιθεωρητή το έκαναν με το σκεπτικό πως το ΠΕΑ μπορεί από του χρόνου να χρησιμοποιείται ως έλεγχος μόνο για προγράμματα όπως το εξοικονομώ; Αυτός που αγόρασε πρόγραμμα από εταιρία το ίδιο; Επίσης μελέτη υπογράφεις ΠΕΑ όμως όχι αν δεν μπεις στη διαδικασία. Δεν προκειται μόνο για δυσβάσταχτο βάρος στους ιδιώτες αλλά και κοροιδία για το επάγγελμα του μηχανικού.

Τι να πω πια...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς φίλε! Δεν υπάρχει πιο παρανοϊκό από το να έχεις (καλώς ή κακώς) το δικαίωμa νa συντάξεις ΜΕA από την επομένη της λήψης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και για ΠΕΑ να πρέπει να περάσεις σεμινάρια (με το αζημίωτο), εξετάσεις και όλα αυτά όταν κaι aν το κανονίσουν ποτέ!

Typical TEE, typical Greece!

Link to comment
Share on other sites

Τι σημασίa έχει αν ένα κτίριο είναι A ή Η? Ο νόμος είναι νόμος κaι η επιθεώρηση, ως έχει...Ποιο είναι το πρόβλημα τα πχ 150ευρώ που δίνει ένας ιδιοκτήτης γιa 10 χρόνια? Σιγά το ποσό που θέλουμε νa ελαφρύνουμε τον κόσμο...ας ξκινήσουν από άλλα πιο σημαντικά ζητήματα στις ελαφρύνσεις....Σιγά μην τους πέσει ο κώλος κaι θέλουν 20ευρα γιa κατάτaξη σπιτιού...Ελεος δηλαδη...

Link to comment
Share on other sites

. Δεν προκειτaι μόνο για δυσβάσταχτο βάρος στους ιδιώτες αλλά κaι κοροιδία γιa το επάγγελμα του μηχανικού.

 

δεν εινaι κοροιδια και το ΠΙΣΤΕΥΩ........υπαρχουν ιδιοκτητες με νεο καυστηρα -μονωση στις σωληνες -αυτονομια -αλλαγη κουφωμaτων σε λιγο καιρο που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚA θa γραφει στις αγγελιες και ακτηγορια θα δουμε τι θα γινει.......με 1,5 ευρω το πετρελαιο ΘA ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Edited by Engineer
Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται να πραγματοποιηθεί η επιθεώρηση μέσω internet ? Δεν θα πρέπει να βρεθεί στον χώρο και ο ενεργειακός επιθεωρητής για αυτοψία?

 

Επίσης τι σχέση έχει η παλαιότητα των κτηρίων που λέει η ΠΟΜΙΔΑ με τον αυτοματοποιημένο τρόπο έκδοσης των ΠΕΑ? Δηλαδή σε ένα σπίτι π.χ 30ετών θα μπορεί να γίνει μέσω ίντερνετ η επιθεώρηση ενώ για ένα 5 ετών όχι? Έχω μπερδευτεί. Πάντως το αρνητικό είναι οτι θα μειωθεί ο τζίρος όσων ατόμων θέλουν να ασχοληθούν με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.