Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

Εμένα δεν με απασχολεί να κάνει τη μελέτη και κομμώτρια! Αν θέλει κάποιος να εκπονήσει μια μελέτη ας βάλει την υπογραφή του, ας αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή και όταν περάσει ο ελεγκτής δόμησης ας του πάρει το σκάλπ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@TomA: σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες - το έχω ήδη δει αυτό και το μελετάω - απλά αναρωτιέμαι, δε θα έπρεπε το λογισμικό του ΤΕΕ να καλύπτει όλες τις ανάγκες? γιατι να σε αβαγκάζει σε άλλα έξοδα..

 

Επίσης, επειδή όπως ανέφερα πριν, είμαι στα πρώτα μου βήματα, και δεν έχω εμπειρία με νομοθεσίες. Διαβάζοντας τις ΤΟΤΕΕ ομολογώ πως παραμένει η απορία για το αν αυτό που πρέπει να φτάσει στην πολεοδομία πρέπει να είναι ίδιο/παρόμοιο με το αναλυτικό παράδειγμα + τεύχος αναλυτικών υπολογισμών.

 

Επίσης, δε καταλαβαίνω προς τί η αντιμετώπιση αυτή.. Ξερω πολύ καλά τα δικαιώματα υπογραφής. Τό ότι κάποιος διευρύνει τους ορίζοντές του στα πλαίσια μιας ομάδας, μόνο καλό είναι. Πού είναι το κακό να ρωτήσω μηχανικούς που γνωρίζουν το θέμα τους? όπως αντίστοιχα άλλοι έρχονται σε φυσικούς για consultancy αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Δεν υπάρχουν σύνορα.

 

Η γνώση είναι για να τη μοιραζόμαστε, όχι για να την κρατάμε για μας...

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τη βοήθεια που δίνετε!

Link to comment
Share on other sites

maniadev, από την 2η ανάρτησή σου, είναι σαφές πως η ερώτησή σου δεν ήταν προβοκατόρικη. Οπότε παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό και ζητάω συγγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, δε καταλαβαίνω προς τί η αντιμετώπιση αυτή.. Ξερω πολύ καλά τα δικαιώματα υπογραφής. Τό ότι κάποιος διευρύνει τους ορίζοντές του στα πλαίσια μιας ομάδας, μόνο καλό είναι. Πού είναι το κακό να ρωτήσω μηχανικούς που γνωρίζουν το θέμα τους?

 

Συγγνώμη maniadev, αλλα αυτά που γράφεις τώρα δεν τα γράφεις στη 1η αναρτηση

 

Γράφεις για μελέτη (όντως καλή η διεύρυνση των γνώσεων), αλλα τόσο εγω όσο και ο Faethon11, μου/μας φάνηκε κάπως (τουλάχιστον εμένα) οτι θα καταθέσεις υπογεγραμμένη ενεργειακή μελετη (ως φυσικός) στη πολεοδομία, κάτι που δεν διευκρίνησες στη αρχή

 

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνο οι μηχανικοί (σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία)

 

Αν αύριο οι τροικανοί αποφασίσυν οτι μπορούμε να κάνουμε και παραστασεις στα διακστήρια ως δικηγόροι ή να χειρουργούμε στα νοσοκομεία, τότε και σεις (οι φυσικοί ή αστρονόμοι ή όποιο άλλο επάγγελμα) θα μπορείτε να εκπονείτε τις ενεργειακές μελέτες.

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Faethon11:

 

σε ευχαριστώ αν και αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Παντού στον κόσμο, επιστήμονες και μηχανικοί δουλευουν μαζί - δε βλέπω το λόγο να κάνουμε κλίκες! Δυστυχώς έχω δεχθεί τέτοια αντιμετώπιση και από άλλους μηχανικούς (διαφόρων ηλικιών) και μετα λύπης μου διαπιστώνω πόσο στενόμυαλοι είμαστε τελικά....

 

Άλλωστε, δε γνωρίζω για εσάς και την εμπειρία σας, αλλά όταν καλείσαι να δουλέψεις στα πλαίσια μίας ομάδας με διαφορετικές ειδικότητες, ναι μεν προσφέρεις τις δικές σου γνώσεις, αλλά επαγγελματικά πρέπει να υπάρχει η ευσυνειδησία τουλάχιστον να μπεί κανείς στον κόπο να μάθει και το αντικείμενο του άλλου (όσο μπορεί) για να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

 

Κρίμα είναι, όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν.

 

Και πάλι ευχαριστώ πάντως.

 

Τελικά - πρεπει να δώσω κάτι σα το παραδειγμα του ΤΕΕ + αναλυτικούς υπλογισμούς? Κάτι φύλλα υπολογισμών που βρήκα, δε με αφήνει να τα κατεβάσω, λέγοντας ότι βάζω λάθος όνομα χρήστη κτλ..

 

Ευχαριστώ πολύ για την κάθε απάντηση και για το χρόνο που αφιερώνετε.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

dib:

 

όχι δεν υπογράφω καμία μελέτη - έχουμε μηχανικό στην ομάδα και έχει ο καθένας το ρόλο του. έχει ζητηθεί όμως να γνωρίζω και εγώ τη διαδικασία και καλώς ή κακώς, δε μου την αναλύουν για να "ψηθώ" λίγο πρώτα :)

Link to comment
Share on other sites

Με τη 3η ανάρτηση σου, βάζεις τα πράγματα σε σωστή βάση και συμφωνώ

 

Δεν το έκανες όμως απο το 1ο μήνυμα σου, που εγω προσωπικά το θεωρώ προκλητικό (σύμφωνα με την μέχρι τώρα ελληνική νομοθεσία)

 

Τέλος πάντων, απο τις μεχρι τωρα απαντήσεις πήρες σε γενικές γραμμές τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να συμπορεύεσαι με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας

Link to comment
Share on other sites

Πάντως οι μελέτες δεν είναι εύκολο πράγμα...Εδω και μηχανικοί δυσκολεύονται, ή μάλλον υπάρχουν συγκεκριμένοι που ασχολούνται με μελέτες...Χρειάζεσαι λογισμικό, γνώση νομοθεσίας, διάβασμα, εμπειρία...Δεν το γνωρίζουν όλοι.. Πχ εγώ που δούλευα σε εργοτάξια, δεν ήξερα τίποτα από μελέτες...

Τώρα αν εσύ το θέλεις για δική σου ενασχόληση πάω πάσο... Γιατί μετά μπλέκει το πράγμα...

Link to comment
Share on other sites

Η 1η μου ανάρτηση αφορά στις απορίες μου - έπρεπε να έχει και τα "σώψυχά" μου? Και την ειδικότητά μου τη δήλωνω περήφανα και χωρίς ταμπού ή κόμπλεξ. Δε χρειάζεται άλλωστε...

 

Τα θέματα υπογραφής είναι κοινή γνώση για όλους. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε καχύποπτοι και να βλέπει ο ένας τον άλλον λες και θα κάνει την κομπίνα. Λίγη καλή πίστη στους ανθρώπους κανει καλό =)

 

Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις κατάλαβα για το διάβασμα, αν και ακόμη λίγο απορώ για το αν θα πρέπει να δώσω στην ομάδα (που παίζει το ρόλο της πολεοδομίας) ένα αρχείο σα το παραδειγμα + αναλυτικούς υπολογισμούς.

 

Το άλλο που δε κατάλαβα είναι που βρίσκω αυτά τα φύλλα υπολογισμών, ή πρέπει να τα κάνω στο excel?

 

όπως και να έχει, κάτι βγήκε σήμερα. Ελπίζω να ξεκαθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

maniadev, για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε από την φράση σου "ξεκινάω την πρώτη μου ενεργειακή μελέτη σε ένα κτήριο, και προσπαθώ να καταλάβω από τις νομοθεσίες τί χρειάζεται να καταθέσω στην πολεοδομία."

Τα "ξεκινάω" και "καταθέσω", σημαίνει εκπονώ και υπογράφω.

Τώρα που το διευκρίνισες, ότι εσύ θα κάνεις την μελέτη αλλά θα την υπογράψει κάποιος άλλος (είναι κάτι που αφορά μόνο αυτόν τον άλλον και κανέναν άλλον), ξεκαθάρισε το τοπίο.

Ας μην προχωρήσουμε στα δικαιώματα /ειδικότητες κλπ που αναφέρεις γιατί μπορεί και να δικαιωθώ για τον αρχικό χαρακτηρισμό μου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.