Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

ρε παιδια οταν εχουμε και λεβητα πετρελαιου και ξυλοσομπα πως το μοντελοποιουμε στο συστημα?

στο δικτυο διανομης μπορω να γραψω μονο σε μια γραμμη( για ενα συστημα) ξερει κανεις? :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και γω ετσι το κανα .. αλλα δεν ειναι εντελως φλου ρε φιλε dib? ειδικα αν  σ ενα διαμερισμα ως επι το πλειστον γινεται χρηση της ξυλοσομπας..

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται όταν γραφόταν ο κενακ και οι τοτεε, δεν έλαβαν υπόψη τις αυξημένες ανάγκες σε κατανάλωση ξύλου λόγω οικονομικών δυσκολιών και την μηδενική χρήση πετρελαίου θέρμανσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ερωτηση..εχω διαμερισμα ρετιρε,κατασκευης 99 το οποιο εχει κεκλιμενη στεγη η οποια βασει μελετης δειχνει οτι εχει κ μονωτικο υλικο στις στρωσεις υλικων.εγω πως το λαμβανω?σε επαφη με τι?και τους συντελεστες τους λαμβανω υποθετω 0

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε διάβασε τη ΤΟΤΕΕ1 (και όχι μόνο...υπαρχουν και οι ΤΟΤΕΕ  2-3-4 και κάτι ψηλά) και θα σου λυθούν όλες οι απορίες...

 

Τελείως συναδελφικά!!!

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Τι δεν καταλαβαίνω; Βρε μήπως κι οι δυο ζαλιστήκαμε από το 5-0 :grin: ;

Τι εννοείς πως την λαμβάνεις τι στέγη. Εφόσον δεν έχεις εμφανείς λόγους να αμφισβητήσεις την θερμομόνωσή της, δέχεσαι τον συντελεστή θερμοπερατότητας της μελέτης θερμομόνωσης προσαυξημένο κατά 0,1 [W/(m2*K)].

Τι εννοείς σε επαφή με τι; Όπως το παρουσιάζεις (ρετιρέ), καταλαβαίνω πως έχεις μια επικλινή στέγη (από οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξύλινη), με θερμομόνωση επί αυτής, η οποία έρχεται σε επαφή με εξωτερικό αέρα. Το αν θα την καταχωρήσεις σαν οριζόντιο ή κατακόρυφο δομικό στοιχείο, έχει να κάνει με την κλίση της. Αν β=φ>30o, τότε την περνάς σαν "τοίχο", αλλιώς αν β-φ<=30o, σαν "οροφή".

Όταν λες "και τους συντελεστές τους λαμβανω υποθέτω 0" τι εννοείς; Ανάλογα με το αν θεωρήσεις την στέγη σαν οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια, υπολογίζεις και τους αντίστοιχους συντελεστές. Αν την θεωρήσεις σαν οριζόντια ("οροφή"), τότε δες στα FAQs του ΤΕΕ (π.χ. 1/1/1/1/0,6/0,6). Αν την θεωρήσεις σαν κατακόρυφη ("τοίχο"), τότε την υπολογίζεις όπως και για τα υπόλοιπα αδιαφανή κατακόρυφα δομικά στοιχεία (θα έχεις Fον_h =  Fον_c =1, λόγω ανυπαρξίας οριζοντίων προβόλων).

 

Αν πάλι έχεις θερμομονωμένη οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη, τότε ή δέχεσαι τον συντελεστή θεμοπερατότητας της μελέτη προσαυξημένο κατά 0,1, ή παίρνεις τιμές από τον πίνακα 3.4β. για εαφή με εξωτερικό αέρα (πάλι προσαυξημένο κατά 0,1) ή αν έχεις στοιχεία για όλα τα υλικά και τις στρώσεις, τον υπολογίζεις από την σχέση 2.4. της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010 και πάλι τον προσαυξάνεις κατά 0,1.

Σ' αυτή την περίπτωση (οριζόντια οροφή κάτω από μη θεμομονωμένη στέγη), για τους συντελεστές α και ε -προσωπικά τουλάχιστον- λαμβάνω κανονικά τιμές από τους πίνακες 3.14 και 3.15, για δε την σκίαση παίρνω: 1/1/0,3/0.3/1/1.

Edited by panos-vicious
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι η στέγη έκει κλίση πάνω από 30 μοίρες, ας πούμε 40 μοίρες. Τότε την θεωρώ κατακόρυφο δομικό στοιχείο στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ (τοιχοποιία). Στην κλίση της τι θα βάλω όμως; 40 μοίρες ή 90 μοίρες; Η λογική λέει 40 μοίρες, αλλά με τον ΚΕΝΑΚ πότε δεν είσαι σίγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.