Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, απάτη ή πραγματικότητα;


111

Recommended Posts

Το θέμα είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, η διαφωνία είναι αν προέρχεται από το co2 ή όχι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι φυσική. Και σε αυτό το σημείο έχει μπει η συμπαθητική κατά τα άλλα επιστήμη της στατιστικής.

Εμ, έλα που δεν συμφωνούν. Οι επιστήμονες εννοώ, γιατί οι υπόλοιποι όλοι συμφωνούν: Ναι κλιματική αλλαγή υπάρχει γι' αυτό πληρώστε να σας γλυτώσουμε από την καταστροφή.

 

Άλλοι λένε ότι το CO2 φταίει για την αύξηση της θερμοκρασίας και άλλοι λένε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί την αύξηση του CO2. Ας τα βρούνε λοιπόν πρώτα και βλέπουμε. Και μη μου λες για στατιστική γιατί μου θυμίζεις τον ορισμό: "Στατιστική είναι η επιστήμη που όταν το κεφάλι σου είναι στο φούρνο και τα πόδια σου στο ψυγείο, δηλώνει πως η μέση θερμοκρασία σου είναι ικανοποιητική". Κακίες θα μου πεις, αλλά μήπως δεν είναι ένα ωραίο εργαλείο για να αποδείξεις ότι και όπως θέλεις;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σήμερα έμεινε μόνο το ένα... είναι πιο πιασάρικο !

 

Ναι, η είδηση για τους Μάγιας μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση:

 

1) Ο Μπιλ είναι απατεώνας, το κλίμα άλλαζε πάντα...

 

2) Οι αλλαγές του κλίματος πάντα εξαφάνιζαν πολιτισμούς, αν είστε πραγματικοί οικολόγοι οφείλετε να σποδεχτείτε την προσεχή εξαφάνισή σας!

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει , υπάρχει αέναη και συνεχής κλιματική μεταβολή . Η αλλαγή προυποθέτει ότι μιά κατάσταση μένει σταθερή γιά κάποιο διάστημα και μετά αλλάζει . Το κλίμα όπως και ο καιρός δεν μένουν σταθερά ποτέ .

 

Πολλοί πολιτισμοί χάθηκαν ξαφνικά , λόγω φυσικών φαινομένων . Κάντε μιά έρευνα στον γούγλη να δείτε πόσα βυθισμένα αρχαία λιμάνια έχουμε στην Ελλάδα . Αυτοί πως χάθηκαν ?

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι δεν πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον , έχω πεί από την αρχή του θέματος , ότι είναι υποχρέωση μας να το προστατεύουμε .

 

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να δεχόμαστε προφανή επιστημονικά λάθη , σαν αυθεντίες , ούτε να δεχόμαστε την αναβίωση της ιεράς εξέτασης .

 

Γιατί περί αυτού πρόκειται .

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα (ένα από τα ερωτήματα) για εμένα είναι: Εμείς, θέλουμε να χαθούμε;

 

στο όνομα των φυσικών καταστροφών, που έτσι και αλλιώς α) ούτε έχουν αποδειχθεί πως προκαλούνται από τον άνθρωπο, β) ούτε θα μπορέσουν ποτέ να ελεγχθούν πλήρως από τον άνθρωπο, αλλά και είναι μέρος αυτής της ίδιας της ζωής από καταβολής κόσμου, να πάρουμε μέτρα τα οποία α) καταπατούν την ελευθερία του καθενός, β) την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα και γ) προκαλούν αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που αύριο θα μονοπωλήσουν τις μετοχές CO2, κρατώντας δηλαδή κάθε δικαίωμα για επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω στη γη; Πολύ ακραίο μου ακούγεται...

 

εγώ θα το ρίσκαρα προσωπικά να ζήσω μια μεγάλη καταστροφή, παρά να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου ως άνθρωπος!

 

Μήπως όμως να αρχίσουμε να δίνουμε στις στατικές μελέτες προδιαγραφές πυρηνικών εργοστασίων με τη δικαιολογία ότι έτσι δεν θα χαθούν ζωές; θα έκανε καλό ή κακό μια τέτοια απόφαση; τι θα έλεγες αν κάποιος σου έλεγε πως είμαστε απαράδεκτοι που σχεδιάζουμε με αυτά τα φάσματα σχεδιασμού και με αυτούς τους μικρούς για αυτόν συντελεστές ασφαλείας; στην πιθανότητα ενός πρωτοφανώς μεγάλου σεισμού θα σε ρωτούσε αν θα χαθούν ζωές...τι θα του έλεγες λοιπόν; εγώ θα του έλεγα απλά πως αν είναι ρε φίλε να γίνει κάτι τέτοιο ας γίνει, τι να κάνουμε ... δεν μπορούμε να κάνουμε όμως τέτοια στατικα γιατί ο κόσμος αντί για να φτιάχνει μετά νέα πιο ασφαλή σπίτια, θα μείνει στα παλιά και πιο επικίνδυνα από ότι αυτά που του φτιάχνω τώρα. Αντί να κερδίσω θα χάσω δηλαδή ανθρώπινες ζωές. Και εφάμιλλο με την ανθρώπινη ζωή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πολλοί που δεν είχαν αξιοπρέπεια παραιτήθηκαν και από τη ζωή τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την ανθρώπινη ζωή, δεν μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε τόσο εύκολα με καταστροφολογίες και θεωρείες που ΘΑ αποδειχθούν από ώρα σε ώρα, κατά παραγγελία (!!!), από την παρέα του ΓΑΠ!!!

Edited by 111
Link to comment
Share on other sites

εν ολίγης ... τη στιγμή που :

 

α) κατασκευάζουμε πυρηνικά, έξυπνες βόμβες, υπερσύγχρονα συστήματα οπλισμού που μπορούν να μας εξοντώσουν εμάς και το φυσικό περιβάλλον,

 

β) που καίμε τα δάση μας, εμείς οι ίδιοι και κάποιοι νομοθετούν μπόνους υπέρ των πυρομανών (διατάξεις Κουτρουμάνη ((να το γράψω με κεφαλαία και έντονα για να φαίνεται, Κ-Ο-Υ-Τ-Ρ-Ο-Υ-Μ-Α-Ν-Η-Σ)), οι οποίες ευτυχώς αποσύρθηκαν - http://www.inews.gr/...ko-epidoma.htm. Αλήθεια γιατί τα ΜΜΕ δεν θεώρησαν αξιόλογη την είδηση και δεν μάθαμε ποτέ για το υπέρ-σκάνδαλο του αιώνα στη χώρα μας; Δεν ήταν πιασάρικο το θέμα αυτό για τα ΜΜΕ; Ή απλά δεν βόλευε αυτούς που κάνουν κουμάντο ;)

 

γ) τόνοι μπαταριών απορρίπτονται στους απλούς κάδους λόγω ελλιπούς ενημέρωσης,

 

δ) τόνοι δηλητηρίων/τοξικών χημικών (roundup-Mosanto) ρίχναμε χαλαρά στις καλλιέργειές μας ώστε να μην έχουμε ζιζάνια,

 

ε) οι χημικοί αεροψεκασμοί με βαρέα μέταλλα είναι γεγονός, (επιστημονικά οι ευθείες γραμμές σαν σύννεφα δεν δικαιολογούνται - κάποιοι καθηγητές ήδη κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον των νευροτοξικών ουσιών που απορρίπτονται. Τα στοιχεία αύξησης της νόσου του αλτσχάιμερ είναι συνταρακτικά!!! - www.youtube.com/watch?v=ojATHBaC4yA )

 

στ) οι καλλιέργειες που συγκρατούν CO2, ξεριζώνονται μέσω επιδομάτων για να γίνουν φωτοβολταικά δημιουργώντας φαύλο κύκλο, διατάραξη των οικοσυστημάτων (πέρα από την άνοδο της φτώχειας)

 

Ας μην χύνουμε άλλα κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν κλιματική αλλαγή. Ας κάνουμε αυτά που μπορούμε, που όχι μόνο δεν τα κάνουμε αλλά κάνουμε τα αντίθετα και να αφήσουμε τις ψευτο-ευαισθησίες και τους ιπποτισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος!

 

ΥΓ. Κ-Ο-Υ-Τ-Ρ-Ο-Υ-Μ-Α-Ν-Η-Σ να μην ξεχαστεί αυτό το όνομα. Μάλιστα ακόμα και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να δώσει επίδομα και σύνταξη σε πυρομανείς, παιδεραστές, επιδειξιομανείς, κλεπτομανείς κλπ κλπ!

 

 

Οι συστηματικές εκτός θέματος παρεκβάσεις, οι εκτός θέματος αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, η πολιτική δυσφήμηση κλπ, δεν προβλέπονται από τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

....

ε) οι χημικοί αεροψεκασμοί με βαρέα μέταλλα είναι γεγονός,

....

 

Δηλαδή μας ραντίζουν?

Για αυτό λέμε ότι λέμε?

 

(ερώτηση ραντισμένου «αφού είναι γεγονός και το έχει και στο γιουντούπ». Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ανθρώπινο παράγοντα στον επηρεασμό της κλιματικής αλλαγής σε επιστημονική βάση?)

 

Μπας και πρέπει για σιγουριά να μελετήσουμε σε βάθος ξανά την αποκάλυψη του Ιωάννη που αν μη τι άλλο ήταν προ ραντίσματος.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

@AlexPap

πρέπει να είμαι ο μόνος που απολαμβάνει τόσο πολύ τις παρατηρήσεις για εκτός θέματος σχολιασμό παρόλο που δεν έχω μέχρι τώρα διαβάσει και κανένα τεκμηριωμένο επιστημονικό σχόλιο από όσους διαφώνησαν με τις τοποθετήσεις μου. Όλοι τις απόψεις τους λένε χαλαρά αλλά αυτές περνάνε στο ντούκου...

 

@Didonis

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ανθρώπινο παράγοντα στον επηρεασμό της κλιματικής αλλαγής σε επιστημονική βάση?

 

Διακρίνω μια συνεχόμενη ειρωνική συμπεριφορά και μια συστηματική απαξίωση στα λεγόμενά μου από μέρους σου χωρίς το παραμικρό ίχνος επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η χαλαρότητα της κριτικής σου είναι μνημειώδης ... "για αυτό λέμε ότι λέμε"... Αν εσύ θεωρείς ότι έτσι κάνεις επιστημονικό αντίλογο, δικαίωμά σου. Πάντως για να σου απαντήσω και να μην μείνεις με την απορία "που κολλάνε τα παραπάνω" παρότι το εξηγησα να το πω και λίγο διαφορετικά.

 

Η απάτη της κλιματικής αλλαγής, όπως έχω προαναφέρει, δεν έχει σαν στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά το φακέλωμα, την καταπάτηση των ελευθεριών και της ιδιωτικότητας και την φτωχοποίηση των λαών. Απόδειξη είναι πως χιλιάδες άλλα μέτρα, πιο εύκολα, πιο βατά και πιο τεκμηριωμένα θα μπορούσαν να παρθούν για την προστασία του περιβάλλοντος από τους δήθεν ευαισθητοποιημένους και δεν πάρθηκαν, τη στιγμή που εκτρώματα όπως η επιδότηση των πυρομανών θεσμοθετήθηκαν από το επίσημο κράτος. Εκεί κολλάνε όλα αυτά. Αν πράγματι είχες σκοπό τον επικοδομητικό διάλογο, και ας διαφωνούσες, όφειλες να είσαι πιο προσεκτικός πρωτού κάνεις χαλαρά σχόλια για άλλη μια φορά. Και στις 2-3 παρεμβάσεις σου λοιπόν απλά προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα και τον συλλογισμό μου που είναι σαφής. Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, συγνώμη που στο χαλάω, δεν υπάρχει! Ανθρωπογενή τοπικά αίτια μόλυνσης υπάρχουν αλλά δεν βλέπω να τρέχουν οι ευαισθητοποιημένες κυβερνήσεις να τα μαζέψουν.

Edited by 111
Link to comment
Share on other sites

....

Διακρίνω μια συνεχόμενη ειρωνική συμπεριφορά και μια συστηματική απαξίωση στα λεγόμενά μου από μέρους σου χωρίς το παραμικρό ίχνος επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η χαλαρότητα της κριτικής σου είναι μνημειώδης ...

...

Πράγματι ορθά κατάλαβες ότι έχω απαξιωτικη άποψη για λεγόμενα σαν αυτά.

 

Πράγματι δεν έχω κανένα μα κανένα ίχνος επιστημονικής τεκμηρίωσης ότι δεν μας ραντίζουν. Το μόνο ίχνος που θα μπορούσα να επικαλεστώ είναι ότι άνθρωπος που έχει βγάλει πολυτεχνείο πιστεύει ότι μας ραντίζουν. Αυτό κι αν είναι απόδειξη του ραντίσματος εκ του αποτελέσματος, αλλά δεν μπορώ να το επικαλεστώ.

 

Οπότε προς τι ένας διαλόγος σαν αυτόν σε επιστημονική κοινότητα?

 

Ναι η κριτική μου είναι χαλαρή έως πολύ χαλαρή θα έλεγα και καμιά σχέση η δική μου τοποθέτηση στο παρόν με επιστημονικό διάλογο.

 

Εσύ ελευθέρα μπορείς να θεωρείς τον δικό σου λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο. Δημοκρατία έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.