Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους...δανείστηκα τον τίτλο γιατί με εκφράζει απόλυτα!θα θελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί καλά το πήρα το πτυχίο αλλά πως να ξεκινήσω??...υπάρχει κάτι που είμαι υποχρεωμένη να κάνω?ποιός είναι ο βασικός άρχικός μας μισθός?τι πρέπει να περιμένω απο τον ιδιώτη που θα με ασφαλήσει στο ικα?είναι καλύτερα να μπώ τεβε και να κόβω δπυ?αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει έστω κάποιες ιστοσελίδες για να ψάξω?...έψαξα για φεκ αλλά βλέπετε και εκεί πρέπει να πληρώσουμε για να μάθουμε,ούτε και από την ιστοσελίδα του εετεμ διαφωτίστηκα ιδιαίτερα...ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα σου πρότεινα να πας να γραφτείς στην ΕΕΤΕΜ και εκει θα σου δώσουν κάποιες πρωτες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνεις σχετικά με τα επαγγελματικά. Για την ειδικότητά σου δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, για τους ηλεκ/γους μηχανικούς ΤΕ πάντως πηγαίναμε στο τότε Υπουργείο Βιομ. και πέρναμε απο εκεί την άδεια. Πάντως σε κάθε περίπτωση να σε ενημερώσω ότι τα επ. δικαιώματά σου βρίσκονται στο ίδιο Π.Δ. μαζί με αυτά των μηχανικών δομικών έργων και έργων υποδομής. Αν ψάξεις εδώ θα δεις ότι υπάρχει link στο σχετικό Π.Δ.

 

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το νέο Π.Δ. για τη σχολή σου (μαζί με τις δύο άλλες) έχει ήδη εγκριθεί απο το ΣΑΤΕ, πέρασε απο τα αρμόδια Οργανα, υπεγράφη απο το ΥΠΕΠΘ και βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ προς υπογραφή. Εκεί, διάφορα γνωστά κοπρόσκυλα το έχουν προσωρινά παγώσει παρά την προσπάθεια του κ. Ταλιαδούρου να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

και βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ προς υπογραφή. Εκεί, διάφορα γνωστά κοπρόσκυλα το έχουν προσωρινά παγώσει παρά την προσπάθεια του κ. Ταλιαδούρου να τελειώνει αυτή η ιστορία.

 

Ρε συ Γιώργο.....ξέρω και καταλαβαίνω την άποψή σου αλλά χαλάρωσε....

 

ε όχι και κοπρόσκυλα....... :evil:

 

τα κοπρόσκυλα είναι γλυκύτατα εκτός αυτών που είναι στο Σύνταγμα και με κυνηγάνε με τη μηχανή....... :lol:

 

Πέρα από την πλάκα ρίξε τόνους συνάδελφε....δε βοηθάει σε τίποτα πόσο μάλλον νέα συνάδελφο που ψάχνεται και βρίσκει και ακούει όλο βλακείες και άσχετα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

θα ήθελα να ενημερωθώ για τις βασικές διαφόρες των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των τει τοπογραφίας και των πανεπιστημιακών σχολών(εμπ,απθ).

Link to comment
Share on other sites

Η πιο βασική διαφορά είναι ότι οι απόφοιτοι του εμπ και απθ

μπουρουν να αναλάβουν οποιαδήποτε μελέτη τοπογραφίας (φωτογραμμετρική,γεωδαισίας,τοπογραφική) ενώ οι απόφοιτοι του τει

τοπογραφίας καμία. το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναλάβουν απλά

τοπογραφικά μέχρι 150 στρ εντός οικισμού και μέχρι 1500στρ εκτός οικισμού.Και απλά παει να πει χωρίς εξάρτηση δηλ. οπισθοτομία, η Μ.Ε.Τ

και χωρίς υψόμετρα. Ασχέτως αν τα δέχονται στις Δημόσιες υπηρεσίες.(δασαρχείο κ.τ.λ) και ασχέτως από το γεγονός που εξω στην πιάτσα

ανθρώποι χωρίς πτυχίο, και απόφοιτοι άσχετης ειδικότητας (π.χ ιχθυοκαλλιέργια) με την τοπογραφία αναλαμβάνουν πάσης φύσεως τοπογραφικές μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Περιμένε λίγο να γίνει το προσχεδιο νόμος του κρατούς κ θα αλλάξουν πολλα. Τώρα προς το καλύτερο ή όχι θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Οι τοπογράφοι μηχανικοί ΤΕΙ είναι επιστήμονες 4ετούς φοίτησης πάνω στο αντικείμενο της τοπογραφίας και σύντομα θα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν όπως πρεπει το επάγγελμά τους.

Link to comment
Share on other sites

Προς το καλύτερο ή όχι θα δείξει η ιστορία.

Το σίγουρο είναι ότι αν περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια να γίνει κάτι τοτε είμαστε χαμένοι. Εάν αναλάβουμε δράση και δημοσιοποιήσουμε το θέμα στα ΜΜΕ αντί να περιμένουμε τον κάθε υπουργό να βάλει την υπογραφή του τότε κατι μπορει να γίνει, όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση.

Link to comment
Share on other sites

Το προσχέδιο για τα επ. δικαιώματα ΚΑΙ των τοπογράφων ΤΕΙ, κινείται σε ένα καλό επίπεδο δεδομένης και της γνωστής απόφασης του ΣτΕ. topoall αν είσαι πτυχιούχος τοπογράφος ΤΕΙ έχω παραθέσει σε παλαιότερο μυνημα εδώ στο φορουμ link με το σχετικό προσχέδιο αν θες να το διαβάσεις. Σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο υπάρχει μια κινητικότητα από συναδέλφους μας στο site του συναδέλφου μας ***** :

 

http:***************************

 

Συνδέσεις προς άλλα fora, blogs κ.λπ. στα οποία γίνονται προσβλητικές αναφορές σε μέλη του forum θα διαγράφονται. Χάρης

Link to comment
Share on other sites

GeorgeS το εχω δει το Π.Δ και το θεωρω δίκαιο και σωστό εν μέρει αν βγεί

αλλα δεν νομίζω θα βγεί, και επισκέπτομαι και την ιστοσελιδα ανοτατα τει τακτικά, αλλα επαναλαμβάνω εαν περιμένουμε το ΣΤΕ και το countdown ημερών για να πάρουμε τα δικαιώματα μας θα πάρουμε πάλι τον @@@λο

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.