Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα τοπογράφων ΤΕΙ


Recommended Posts

Δεχομαι την παρατηρηση σου, αλλα δεν ειδα κατι αντιστοιχο και για τον ποστοκομμαντο, που ηρθε με το πρωτο του ποστ στο φορουμ να δυναμιτησει την ατμοσφαιρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εϊστε υπομηχανικοί και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό. Απλά κάποιοι ανόητοι, θεώρησαν ότι όλα τα προβλήματα θα λύνονταν, αν από "υπομηχανικούς" σας βάφτιζε "Μηχανικούς Τ.Ε.". Το χρόνο που δαπανάτε σε γκρίνια και μιζέρια, θα μπορούσατε να τον διαθέσετε για να βγάλετε και μια πολυτεχνική σχολή η οποία θα σας έδινε τα πλήρη δικαιώματα. Με την ικανότητα που διακρίνει πολλούς από εσάς, θα ήταν μάλιστα και πολύ εύκολο.

QUOTE]

 

υπομηχανικοί συνάδελφε δέν υπάρχουν.. υπάρχουν μηχανικοί είτε είναι ΤΕ είτε είναι ΠΕ είναι μηχανικοί. μήν βαπτίζεις το ψάρι κρέας και το τρώς..

Link to comment
Share on other sites

υπομηχανικοί συνάδελφε δέν υπάρχουν.. υπάρχουν μηχανικοί είτε είναι ΤΕ είτε είναι ΠΕ είναι μηχανικοί. μήν βαπτίζεις το ψάρι κρέας και το τρώς..

 

Η πιάτσα έτσι σας ήξερε και σας αποκαλούσε, έτσι σας ξέρει και σας αποκαλεί. Οι συνειδητοποιημένοι από εσάς, επίσης έτσι αυτοαποκαλούνται χωρίς να κομπλεξάρονται. Αυτό "υπάρχει" συνεπώς. Αν θέλετε να κάτσετε να ασχολείστε με τους "τίτλους" και τους "τύπους" μπορείτε βέβαια να το κάνετε εσωτερικά και μεταξύ σας. Τα "ΠΕ" και τα "ΤΕ" είναι όροι που χρησιμοποιεί το ελληνικό δημόσιο (όχι μόνο στις ειδικότητες Μηχανικών). Είναι ανυπόστατα έξω.

Και για να επανέλθουμε ontopic, οι τοπογράφοι ΤΕΙ, θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα (όσα τους αναλογούν γιατί υπάρχει και η απαράδεκτη κατ'εμέ άποψη ότι προορίζονται για "οργανοπαίκτες" και στοχοφόροι μόνο), όταν αποκτήσουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα και οι ΑΤΜ και πάψει όλη η κοινωνία να "συντάσσει" "τοπογραφικά διαγράμματα" (και "σκαριφήματα" ενίοτε). Όσο δε συμβαίνει αυτό το τελευταίο -επειδή κοιμόμαστε όρθιοι-, ζημιώνουμε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλετε να κάτσετε να ασχολείστε με τους "τίτλους" και τους "τύπους" μπορείτε βέβαια να το κάνετε εσωτερικά και μεταξύ σας.

 

tpanag μαλλον εσυ ασχολείσαι περισσότερο με τους τίτλους αφου αποκαλείς υπομηχανικούς τους συναδελφους , αφου βάζεις Ε.Μ.Π στον δικό σου τίτλο και τέλος σαν συνέπεια το τι γνώσεις έχει καποιος πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει αν είναι "υπομηχανικός". οι τίτλοι παίζουν ρόλο και η "πιατσα" καλά θα κάνει να ξεχάσει αυτά που ήξερε. σημειώνω έχω σαν στόχο να περάσω πολυτεχνείο οπότε δεν γράφω κατι απο συμφερον.

Link to comment
Share on other sites

tpanag μαλλον εσυ ασχολείσαι περισσότερο με τους τίτλους αφου αποκαλείς υπομηχανικούς τους συναδελφους , αφου βάζεις Ε.Μ.Π στον δικό σου τίτλο και τέλος σαν συνέπεια το τι γνώσεις έχει καποιος πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει αν είναι "υπομηχανικός". οι τίτλοι παίζουν ρόλο και η "πιατσα" καλά θα κάνει να ξεχάσει αυτά που ήξερε. σημειώνω έχω σαν στόχο να περάσω πολυτεχνείο οπότε δεν γράφω κατι απο συμφερον.

 

Το τι θα βάλω στον τίτλο μου δεν θα μου το υποδείξει κάποιος που δηλώνει "πιανίστας" στον δικό του. Σε αντίθεση με το "πιανίστας", η ένδειξη ότι αποφοίτησα από το Ε.Μ.Π. είναι αυτή που αναγράφεται ακριβώς στην επαγγελματική μου σφραγίδα, έχει νοήμα για το φόρουμ και διευκολύνει σε κάποια posts σε συζητήσεις για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ευχαριστώ για την κατανόηση και την ανοχή, στην ακρίβεια με την οποία επιθυμώ να αναγράφω τα στοιχεία μου.

Link to comment
Share on other sites

δεν περιμενα και απαντηση επι της ουσιας, η εμπαθεια σου ειναι φανερη για τους αποφοιτους Τ.Ε.Ι και θα μπορουσες απλα να το παραδεχτεις χωρις να κρατιεσαι, βγαλτο εξω , μην κρατιεσαι και μην ντρεπεσαι, ολοι το εχουμε καταλαβει. Το Ε.Μ.Π το εβαλες για να νοιωσεις καλα για τον εαυτο σου και για να ξεχωρισεις απο τους υπολοιπους..και αυτο το καταλαβαμε δεν χρειαζεται να κρυβεσαι. Εγω απλα επισημανα με αυτο τον τροπο οτι ο τιτλος παιζει ρόλο. οπως εσυ βάζεις Ε.Μ.Π για να αυξησεις την καλή εντυπωση που θα κανεις, ετσι και αποφοιτοι Τ.Ε.Ι δεν θελουν να λεγονται ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ χωρίς να ειναι. δεν τιμας το διπλωμα σου μεχρι στιγμης, απο "ανωτεροτητα" δεν ειδα τιποτα. Η μορφωση και η εκπαιδευση αποδεικνυονται για αλλη μια φορα διαφορετικα πραγματα και δεν προυποθετει το ενα το αλλο

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ tpanag θα κάνω μια ανάλυση σε ότι αφορά τον όρο "υπομηχανικός" που επιμένεις να χρησιμοποιείς διότι πραγματικά νομίζω ότι μαστίζεστε από τα σύνδρομα που έχουν εμφυτευτεί μέσα σας από την εδώ και δεκαετίες προπαγάνδα του ΤΕΕ σε βάρος μας.

 

Είναι πραγματικά άξιον απορίας το "πάθος" με το οποίο επιμένετε να αποκαλείτε, μερικοί, τους πτυχιούχους μηχανικούς ως "υπομηχανικούς" ενώ ο όρος αυτός δεν υφίσταται δεκαετίες τώρα. Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο που οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στη συστηματική πλύση εγκεφάλου που γίνεται σε βάρος μας τόσα χρόνια από τον μόνιμο συκοφάντη μας που δεν είναι άλλος από τη γνωστή συντεχνία.

 

Έχω ένα ερώτημα.

 

Γιατί άραγε δεν τολμάτε να αποκαλέσετε "υπομηχανικούς" τις χιλιάδες αποφοίτους 3ετούς διάρκειας σπουδών (+1 μαστερ) που έρχονται σωρηδόν από τη Μ. Βρετανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία κοκ. ? Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι σε πολλές από αυτές τις σχολές το επίπεδο σπουδών είναι χαμηλότερο από αυτό των ΤΕΙ. Είναι γνωστό επίσης ότι αρκετοί εξ αυτών γράψανε μηδέν στις πανελλαδικές (μιας και είναι από τα αγαπημένα σας επιχειρήματα) και έτσι κατέληξαν εκεί. Όμως για όλους αυτούς αλλά και τις χιλιάδες των ασχέτων που ήρθαν εξ Ιταλίας τη δεκαετία του 80' ή , καμιά κουβέντα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει περί "υπομηχανικών". Δεν σας περνά καν από το μυαλό να τους ονομάσετε έτσι. Και ας έχουν 3 έτη βασικό κύκλο σπουδών, και ας μην γράψανε ούτε 5 στις πανελλήνιες και ας είναι -συχνά- οι σπουδές τους σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό των ελληνικών ιδρυμάτων.

 

Και η τραγωδία γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Σε βαθμό πια που να χρήζει πλέον ψυχολογικής ανάλυσης. Διότι εδώ μιλάμε πλέον για μια εμμονή να χαρακτηρίζετε με έναν κατηργημένο όρο μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που δεν σας ενοχλεί κιόλας. Και τούτο, διότι οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ είναι οι μόνοι που δεν ζητούν να εξισωθούν με τα πολυτεχνεία. Ζητούν να αποκτήσουν επιτέλους τα επ. δικαιώματα που δικαιούνται με σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους τη στιγμή που ΟΛΟΙ άλλοι ζητούν τον τίτλο του διπλωματούχου μηχανικού τον οποίο τελικά και τους δίνετε!. Εκεί δεν ενοχλείστε καθόλου βλέπω. Και αγανακτείτε και επιτίθεστε μόνο στα ΤΕΙ χρησιμοποιώντας όρους, όπως "υπομηχανικός", "εργοδηγός", και μένετε απαθείς για το τι γίνετε γύρω σας. Ο αυτόματος μηχανισμός της χρόνιας πλύσης εγκεφάλου και η "έχθρα" που έχει καλλιεργήσει ο γνωστός φορέας ενεργοποιούνται αυτόματα στο άκουσμα τη λέξης "ΤΕΙ". Μόνο με μας συμβαίνει αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο σε τέτοια ένταση. Για κανέναν άλλο στο πλανήτη αυτό. Ο απόφοιτος μιας 3ετούς ανώτατης σχολής με master από χώρα μέλος της Ε.Ε. μπορεί να πρέπει να δώσει 2 ή 3 ή 5 μαθήματα επάρκειας (ή και κανένα) αλλά "υπομηχανικός" δεν είναι για σας. Δεν τολμάτε να τον πείτε έτσι. Δεν το σκέφτεστε καν. Μετά τον γράφετε μέλος στο ΤΕΕ με συνοπτικές διαδικασίες και έγινε ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ μηχανικός.

Για κάποιο λόγο η εμμονή σας περιορίζετε μονάχα στους αποφοίτους των Ελληνικών ΤΕΙ. Αν βρεθείς στην Ευρώπη για κάποιο project ή στην κατάθεση κάποιας πρότασης και ρωτήσεις τον διπλανό σου τι σπούδασε και σου απαντήσει "μηχανολόγος μηχανικός του πανεπιστημίου εφαρμοσμένων τεχνών του Βερολίνου με μεταπτυχιακό στις εργαλειομηχανές" δεν τολμάς να πεις "α εσύ δεν είσαι μηχανικός, είσαι υπομηχανικός". Που να τολμήσεις. Θα σε πάρουν με τις πέτρες οι υπόλοιποι ευρωπαίοι τριγύρω οι οποίοι είναι απηλλαγμένοι από τέτοιες σκοταδιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται μόνο σε αυτή τη χώρα.

 

Είναι απολύτως προφανές λοιπόν ότι κεντρικό σας πρόβλημα είναι μόνο τα Ελληνικά ΤΕΙ και οι απόφοιτοί τους. Ουδείς άλλος. Υπάρχει λοιπόν μιας πολύ συγκεκριμένη στόχευση σε βάρος μας. Η δήθεν ποιότητα των σπουδών που επικαλούνται συχνά οι διάφοροι συκοφάντες των ΤΕΙ είναι στάχτη στα μάτια και πρόσχημα καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι έχετε εγγράψει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ άσχετους από διάφορες σχολές με συνοπτικότατες διαδικασίες και τους έχετε δώσει μετά βαϊων και επαίνων τον τίτλο του ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ μηχανικού.

 

Δεν είδαμε ποτέ το ΤΕΕ και την ΕΜΔΥΔΑΣ να απειλούν ότι θα κλείσουν τις πολεοδομίες για την ανεργία στον κλάδο ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί σήμερα. Δεν είδαμε τον γελωτοποιό της Κρήτης να βγαίνει στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για τα προβλήματα του πανεπιστημίου της Κρήτης. Είδαμε όμως αμφότερους να σκίζουν τα ιμάτιά τους όταν πήγαν να εκδοθούν τα Π.Δ. για τα επ. δικαιώματα των ΤΕΙ, τα οποία ούτε για εξίσωση μιλάνε, ούτε για μετονομασία μας σε "διπλωματούχους" , αποκαθιστούν απλά μια αδικία δεκαετιών σε βάρος μας. Θα πρότεινα λοιπόν, ως πρώτο βήμα, πριν μας χαρακτηρίσεις ως "υπομηχανικούς" (όρος κατηργημένος) να διερωτηθείς για πιο λόγο δεν αποκαλείτε έτσι τους αποφοίτους όλων αυτών των σχολών με διάρκεια σπουδών ίση ή μικρότερη των ΤΕΙ, και μετά συνεχίζουμε. Γιατί λοιπόν όλους αυτούς δεν τους χαρακτηρίζετε ως "υπομηχανικούς" στη συνείδησή σας και τους αποδέχεστε στο ΤΕΕ ως ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ?? Δεν έχω δει ποτέ κανέναν σας να έχει σκεφτεί να αποκαλέσει απόφοιτο εξωτερικό "υπομηχανικό" ή "εργοδηγό". Γιατί άραγε αυτή η εμμονή περιορίζεται μόνο σε μας ?

 

 

 

edit : Παναγιώτη sorry το έγραφα πριν δω την παράκλησή σου. Ας μεταφερθεί αν είναι στη σωστή κατηγορία.

edit 2 : προκειμένου να μπορέσει και ο συνάδελφος ή όποιος άλλος θέλει να απαντήσει χωρίς να παραβλεφθεί η παρότρυνση του mod, προτείνω να μεταφερθεί το μήνυμα σε κάποια πιο σχετική συζήτηση

Link to comment
Share on other sites

Να παρακαλεσω 1ον) να μεταφερθουν τα μηνυματα να καθαριστει το θεμα και 2ον)να μην ειναι μερικα τοσο εριστικα.Πρεπει ορισμενα θεματα να μενουν ανοιχτα, ειτε αρεσει είτε οχι.

ΕΠειτα να πω πως το παραδειγμα με τον πιανιστα ειναι ατυχεστατο.Αλλα για να μιλησω στην ιδια γλωσσα για να γινω κατανοητος,αν ο νομος σε αναφερει πιανιστα, τοτε αυτο γραφεις στη ταυτοτητα σου.Αν σε καποιους δεν αρεσει ας κινηθουν νομικα με σκοπο να καταργηθει ο νομος.Αλλα μεχρι τοτε, ελεος, μην λεμε οτι θελουμε.

ΕΠισης να πως στο tpanag οτι δεν νομιζω να ενδιαφερει κανεναν η τοποθεσια που τελειωσε ενας αλλος τη σχολη.Γιατι αυτο δειχνει το ΕΜΠ. Δηλαδη ενας μηχανικος απο την πατρα ειναι λιγοτερο μιχανικος απο εναν του ΕΜΠ?Μη ζουμε το παραμυθι.Σε παρα πολλες σχολες πια, δεν κανουν τα ιδρυματα τις βασεις, αλλα η πολη στην οποια βρισκονται. Υπαρχουν πολλες σχολες που ειναι πολυ καλυτερες απο τις αντιστοιχες της Αθηνας,αλλα λογω πρωτευουσας ,έχουν μικροτερες βασεις.

Τελος να ξαναπαρακαλεσω, να μεταφερθουν τα μηνυματα (ολα τα ασχετα) τον Παναγιώτη και τον tpanag να μην ειναι τοσο εριστικος. Κοιταξα τα στατιστικα των μηνυματων σου- για να δω αν θυμαμαι καλα- και σε οσα μιλας με Τ.Ε (προσχεδιο ΠΔ,5ετη μαστερ,το θεμα με το μελος της ΕΕΤΕΜ κτλ) είναι φανερο οτι υπαρχει προβλημα μαζι μας. ΕΙναι δικαιωμα σου να μην γουσταρεις καποιους λογο των σχολων τους, αλλα ας μην δυναμιτιζουμε το κλιμα.Φιλικη παρακληση ειναι.

 

 

EDIT λογω mred-akias: Εχεις δικιο, πηγα να γραψω μηχανικος απο Πατρα και λογω του θεματος εγραψα καταλαθος τοπογραφος!λολΤο διορθωνω

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη ενας τοπογραφος απο την πατρα ειναι λιγοτερο τοπογραφος απο εναν του ΕΜΠ?

 

Φυσικά! Ξεκινώντας με την απλή παρατήρηση ότι ο ΑΤΜ απο την πολυτεχνική του Πανεπιστημίου Πατρών δεν υφίσταται!:lol:

 

ΥΓ: ΑΤΜ "βγαίνουν" μόνο από ΑΠΘ και ΕΜΠ.;)

 

Συμφωνώ πάντως με την πρώτη πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.