Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχικός Εξοπλισμός


Recommended Posts

Ναι για τα Nkon αν το επιβεβαιώσω και εγώ ότι είναι σκυλιά ... Τόσο με το δικό μου όσο και με εταιρίας που είχα χρησιμοποιήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ενώ θεωρώ ότι έχουν και από τους καλύτερους φακούς

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. αν δεν κωλύεσαι, θα ήθελα να μας γράψεις τα μοντέλα επακριβώς όπως και το κόστους τους επίσης. Το nikon που πήρες είναι με τα win ή το dosικό περιβάλλον; (σκυλιά μαύρα τα νικον γενικότερα...).

 

Αν δεν κάνω λάθος η σειρά c είναι με windows.. Τώρα επειδή η τιμή είναι αρκετά χαμηλή φαντάζομαι πως θα είναι το 5'' και GPS το 120, αλλά καλό θα ήταν να μας πει και ο συνάδελφος..

Link to comment
Share on other sites

Ναι η C νικον ειναι με windows..και gps προμαρκ 120! Λεπτομερειες σε πμ οποιος ενδιαφερεται!

Link to comment
Share on other sites

E στείλε ντε!

 

Και περιεγραψε μου λιγο στο πμ την windows-φάση με το όργανο...Ευχρηστία του GPS και πάει λέγοντας, ποιό ιδιωτικό δικτυο επέλεξες ή hepos κτλ κτλ.

 

Οταν εχεις ορεξη να γράψεις, στείλε το πμ.!

Link to comment
Share on other sites

Συμβουλές για αρχικό εξοπλισμό:

 

Με ένα τόταλ και ένα gps διπλόσυχνο rover rtk είσαι καλυμμένος να εργάζεσαι χωρίς πρόβλημα σε βαθμό 99,99% των περιπτώσεων των αναγκών της ελληνικής αγοράς.

 

Κατά πρώτον, το gps ως μοναδικός εξοπλισμός σε αστικό περιβάλλον είναι εντελώς άχρηστο από μόνο του, μιας και κτίρια είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσεις, πρέπει να έχεις βατό δώμα, ακόμα και να έχεις πρέπει να ξαναμετρήσεις με κορδέλα, μιας και για κάθε σημείο που παίρνεις παίζουν αποκλίσεις όχι και τόσο ασήμαντες όταν μιλάμε με τις προδιαγραφές του 4030 πλέον. Επομένως θα βλαστημάς την ώρα που δεν πήρες τόταλ.

 

Κατά δεύτερον, το τόταλ ως μοναδικός εξοπλισμός σε μη αστικό περιβάλλον απαιτεί απαραίτητα βοηθό (πρόσθετο μεροκάματο δηλαδή..), πλην της περίπτωσης που καταλήξεις σε ρόμποτ φάση, αλλά ακόμη κ έτσι (αυτό το γαμίδι δεν ρυθμίζεται να μην παίρνει ανάστροφη παρά μόνο ορθή?) θα βλαστημάς την ώρα που δεν πήρες gps, ειδικά αν δεν έχεις τριγωνομετρικά είτε κρατικά, είτε δικά σου. Προσωπικά εμένα με τσάκισαν όσοι είχαν δικό τους δίκτυο διότι δεν μου έδιναν τα τριγωνομετρικά τους, παλιά τους έβριζα αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι μάλλον καλά μου έκαναν, με το σκεπτικό ότι άντε γαμήσου ρε τσογλάνι τράβα πρώτα να σκάσεις μερικά χιλιάρικα που θες και έτοιμο δίκτυο στο πιάτο να μας φας τις δουλειές εσύ και το κωλοτόταλ σου. Εκτός και αν είσαι αναστενάρης να ξεσκιστείς 3 μήνες στις οπισθοτομίες ώστε να φτιάξεις δικό σου δίκτυο στην περιοχή με χρήση τόταλ και μόνο. Σημειωτέον, μην διανοηθείς να πάρεις total χωρίς δυνατότητα no prism μέτρησης.

 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ: (Μπορείς πάντα βέβαια να πάρεις ΕΓΣΑ και με gps χειρός, με χρήση στατιστικής και διαστημάτων εμπιστοσύνης (μετά από 5 χρόνια αποκαλύπτω το μυστικό μου όπλο) τα οποία είναι επιστήμη, αλλά θα βρεθούν συνάδελφοι εδώ μέσα που θα το αμφισβητήσουν αυτό διότι η χρήση στατιστικής δεν αναγνωρίζεται ως επιστήμη στον κλάδο της τοπογραφίας, έτσι λένε οι ειδικοί, εγώ διαφωνώ, αλλά όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες θα αναγνωριστεί η συνεισφορά μου στην επιστήμη μετά θάνατον. Αν δεν γνωρίζεις περί διαστημάτων εμπιστοσύνης και επαγωγικής στατιστικής, μην το επιχειρήσεις γιατί είναι λίγο πιό δύσκολο το να βγάλεις ακρίβεια. Γενικά μιλώντας πάντως, έπαιζε ένα στοίχημα εδώ μέσα παλαιότερα, το οποίο δεν θυμάμαι για ποιό λόγο, ακυρώθηκε, αλλά εγώ ως μέγας σπασαρχίδης το επαναφέρω για όποιον τολμάει, ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ να εξαρτήσω με ακρίβεια μέτρου ένα τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ με χρήση ΜΟΝΟ gps χειρός για ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σημεία, με χρήση διαστημάτων εμπιστοσύνης, και όποιος τολμάει να με αμφισβητήσει, παρακαλείται να το κάνει βάζοντας χρήματα στο τραπέζι.) ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

 

Κατά τρίτον, οποιαδήποτε αποτύπωση δώσεις από δω και στο εξής που να αφορά ιδιοκτησίες, αυτή πρέπει να είναι εξαρτημένη στο ΕΓΣΑ.

 

Επομένως είναι σίγουρο οτι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αν σέβεσαι τον εαυτό σου (και αν δεν κατέχεις επαγωγική στατιστική) να πας στη λύση total station + gps rover rtk. Η λύση αυτή θα σου κοστίσει για νέα μηχανήματα περίπου 9.000 + φπα. Το ΕΣΠΑ θέλει ελάχιστη επένδυση 20.000 + φπα, επομένως αν σκέφτεσαι να μπεις βρες και άλλα 11.000 + φπα εξοπλισμό να πάρεις για να είσαι κόκκορας. Άντε και καλή αρχή, πρόσεχε γιατί με το τόταλ το ένα σου μάτι θα γίνει μεγαλύτερο από το άλλο, ενώ αυτό που θα είναι μικρότερο θα έχει γύρω του ρυτίδες σχήματος ''πόδι πάπιας''.

 

Τέλος, ως καλός συνάδελφος που είμαι και προσέχω πάντα τους υποψήφιους βλάκες, έχω να σου πώ κάποια πραγματάκια σχετικά με το πώς να αποτιμήσεις την απόσβεση της επένδυσής σου: διάβασε αυτό εδώ το paper , πάρε και μερικά εύκολα παραδειγματάκια http://www.accountin...se/10Xpg01.html έτσι ώστε να μη γίνεις ένας ακόμη βλάκας που χτυπάει τις τιμές της αγοράς των μηχανικών όντας ανίκανος να αξιολογήσει την επένδυσή του.

 

edit postscript: αν δεν έχεις τα λεφτά για τίποτε απ' όλα αυτά, τότε για αρχικό εξοπλισμό χρειάζεσαι τα εξής: μια κορδέλα, ένα gps χειρός με δυνατότητα καταγραφής των μετρήσεων, ένα χωροβάτη και μερικά βιβλία. Φτιάχνεις το αρχικό σου κεφάλαιο, επενδύσεις σε εξοπλισμό, αποσβαίνεις τον εξοπλισμό, επανεπενδύεις σε εξοπλισμό, αποσβαίνεις ξανά, δημιουργείς κεφάλαιο και το επενδύεις σε μια καλή επένδυση που θα σου αποφέρει κατ΄ελάχιστο 10% μετά τον ανατοκισμό. Αυτή ειναι η λογική σειρά των πραγμάτων. Όταν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο, αν είσαι κάτω των 60 ετών σημαίνει ότι η ζωή σου φέρθηκε πολύ καλά.

Edited by [email protected]
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

...........πρόσεχε γιατί με το τόταλ το ένα σου μάτι θα γίνει μεγαλύτερο από το άλλο, ενώ αυτό που θα είναι μικρότερο θα έχει γύρω του ρυτίδες σχήματος ''πόδι πάπιας''.

 

Zavi αθάνατε, ξαναέγραψες !

Link to comment
Share on other sites

φίλε όταν μετράς έχεις και τα δυο μάτια ανοιχτά, δοκίμασέ το μπορείς και εσύ!

 

μη μιλάς σε τοπογράφο για στατιστική, θα σου πει ο σούλης περισσότερα πόσες έκανε για μετρήσεις

 

το στοίχημα πάει, δεν ακυρώθηκε, απλά δεν βρεθήκαμε.

 

ακρίβεια +-1 μέτρο χωρίς post prossesing δεν έχεις με το gps ψαρέματος. over.

Link to comment
Share on other sites

Για να μπαινουν τα στοιχηματα λοιπον!! εγω πονταρω στον kasvan!! Τη στατιστικη τη φαγαμε με το κουταλι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.