Μετάβαση στο περιεχόμενο

ZaXoYs

Recommended Posts

Με την ίδια λογική κακώς υπάρχει τομέας τηλεπικοινωνιών στους ηλεκτρολόγους γιατί έτσι είναι μακάκες οι μηχανικοί δικτύων και τηλεπικοινωνιών.

 

ΟΧΙ.

 

Κακώς υπάρχουν τόσο εξειδικευμένες σχολές ειδικά στη Ελλάδα και ειδικά στη Ελλάδα του 2013.

 

Αντίστοιχο παράδειγμα είναι και οι μηχανικοί περιβάλλοντος. Κακώς υπάρχει μεμονωμένη σχολή. Παγκοσμίως αποτελεί κλάδο είτε του πολιτικού μηχανικού (90% των περιπτώσεων) είτε των χημικών μηχανικών(10%) και μπαίνει στο τίτλο. Το ότι το ελληνικό κράτος σκέφτηκε τη παντέτα του να ανοίξει ξεχωριστή σχολή Μηχ Περ πρέπει να εμποδίσει τους Πολιτικούς μηχανικούς να ακολουθήσουν τη ροή όλων των σχολών ΠΜ παγκοσμίως;

 

 

 

Σίγουρα bas σε επιστημονικά θέματα περιβάλλοντος υστερούμε οι ΠΜ χωρίς αμφισβήτηση αλλά σε ρωτώ αν δε τα κάνουν τα περιβαλλοντικά έργα οι πολιτικοί μηχανικοί ποιοι θα τα κάνουν; Οι μηχ περ δεν έχουν δικαιώματα το ξέρουμε...

Edited by civil_marios
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμ τέτοια θέματα έπρεπε να λύσει το Αθηνά. Το έκανε; Όχι βέβαια; Έκλεισε το τμήμα μηχανολόγων στη Κοζάνη; Μπα, απλά μετονομάστηκε σε Παραγωγής κ Διοίκησης για να μπορεί να συγχωνευτεί στο ΔΠΘ που έχει ήδη ΜΜ. Και τελικά αυτό που έκανε είναι να συγχωνεύσει τους διακοσμητές με τους σεχδιαστές μόδες. Άρτσι μπούρτσι και του Αρβανιτόπουλου ο λουλάς...

 

Και αυτό με τα πτυχία/διπλώματα μεγάλου εύρους έχει καταντήσει ανέκδοτο στην Ελλάδα. Τι δουλειά έχει ο μηχανικός λογισμικού με τη μέση τάση; Αυτοί δεν παίρνουν άδεια ασκήσεων επαγγέλματος, άδεια να σκοτώνουν παίρνουν...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

To ΤΕΕ ,πλεον, η μονη αρμοδιοτητα που εχει ειναι να προστατευσει τους διπλωματουχους απο την ισοτιμηση των επαγγελματικων δικαιωματων με τους Τειτζηδες,

 

Και εγω πχ 5ετες διπλωμα μηχανικου εχω απο ελληνικο πανεπιστημιο αλλα το ΤΕΕ δεν με δεχεται, δεν μιλαω για ΕΔ αλλα ουτε να

ασφαλιστω στο ΤΣΜΕΔΕ επειδη ειμαι μαζοχιστης και θελω να το πληρωνω δεν με αφηνει.

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

έτσι για την ιστορία η ροη των σχολών παγκοσμίων είναι πολτική μηχανική και μηχανική περιβάλλοντος, μόνο που εκεί συνάδελφε η μηχανική περιβάλλοντος είναι περίπου το 50% της σχολής (άρα όχι δεν είναι τοσο εξειδικευμένη όσο νομίζεις γι αυτό και παρα πολλά πανεπιστήμια δίνουν πτυχίo σκέτο μηχανικής περιβάλλοντος ή σκέτο πολιτικού μηχανικου από τμήματα civil & environmental engineering)

 

Στην ελλάδα είναι ένα + (ούτε καν κατεύθυνση μόνη της ...) στην κατευθυνση των υδραυλικών...) ενώ υπάρχουν ξεχωριστές κατευθύνσεις συγκοινωνιακών, γεωτεχνικών, δομοστατικών , μέχρι και η διαχείριση τεχνικών έργων έχει ξεχωριστή κατεύθυνση στο ΕΜΠ ενώ η μηχανική περιβάλλοντος ΔΕΝ έχει !

 

Μας λες κακώς υπάρχει ξεχωριστή σχολή και στο ΕΜΠ δεν έχει καν κατεύθυνση σε σύνολο 5 λοιπόν.

 

αρα προφανώς φταίνε τα ελΛηνικα΄τμήματα πολτικών μηχανικών, να αλλάξουν λοιπόν τον οδηγό σπουδών τους και να γινουν ΚΑΙ μηχανικών περιβάλλοντος.αλλα΄εσείς θέλετε με 2 μαθήματα επιλογής να κάνετε και τα τεχνικά έργα περιβάλλοντος με επιχειρήματα όπως αυτό:

 

Σίγουρα bas σε επιστημονικά θέματα περιβάλλοντος υστερούμε οι ΠΜ χωρίς αμφισβήτηση αλλά σε ρωτώ αν δε τα κάνουν τα περιβαλλοντικά έργα οι πολιτικοί μηχανικοί ποιοι θα τα κάνουν; Οι μηχ περ δεν έχουν δικαιώματα το ξέρουμε

 

βγ'ηκαμε εκτός θέματος αλλά όχι πολύ μιας και στο ΑΘΗΝΑ είναι οι συγχωνευσεις.

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

@MScEng

[offtopic]Είπαμε, πριν τον Τσακ Νόρις ήταν το ΤΕΕ, το οποίο του έδωσε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.[/offtopic]

Με εντελώς χιουμοριστική διάθεση!

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ΔΕΝ είμαστε εκτός θέματος , αφού το σχέδιο Αθηνά , αφορά όλη την Ανώτατη παιδεία μας .

 

Το θέμα όμως των ΠΜ στα ελληνικά πολυτεχνεία έχει παραγίνει αφού θυμίζει καλοκαιρινό πωλητή καρπουζιών , "όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω" .

 

Ο ΠΜ ασχολείται με πολλά πράγματα ολοκληρωτικά , ενώ θα έπρεπε απλά να μελετά και να κατασκευάζει το τεχνικό μόνο κομμάτι .

 

Επειδή ο γιός μου σπουδάζει Γεωπόνος-Γεωργικός Μηχανικός στο ΓΠΑ , διαπιστώνω πόσο μπερδεύονται τα πράγματα με τους ΠΜ και τους ΜΜ , σε θέματα περιβάλλοντος , αλλά και στα δεδομένα των κατασκευών .

Βέβαια είναι μόλις δευτεροετής και δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα , αλλά ας πούμε το μάθημα της οικολογίας που έκανε στο 3ο εξάμηνο , βασιζόταν σε πολλά προηγούμενα βιολογικά μαθήματα και δεν ήταν ξεκάρφωτο όπως στους ΠΜ .

Το ίδιο και γιά το μάθημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος .

 

Από την άλλη βλέπω ότι ο Καρυστινός , βγάζει άδειες γιά κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις . Δεν ξέρω την νομοθεσία , μιά και δεν κάνουμε τέτοιες στην Αθήνα 8-) , αλλά προφανώς το λογικό θα ήταν η άδεια να αφορά μόνο το στατικό κομμάτι της εγκατάστασης , μιά και οι προδιαγραφές και ο τρόπος λειτουργίας δεν αφορά τον ΠΜ .

 

Γενικά μιλώντας , έχουμε τις παλιές ειδικότητες που υπογράφουν τα πάντα , μιά και αυτό ήταν λογικό με την πρό 1 αιώνος τεχνολογία , αλλά δεν ξέρουν τίποτα , αφού η τεχνολογία έχει αλλάξει ραγδαία .

 

Το τεε λοιπόν στην πρόταση του γιά τα τει , επιμένει ακόμα γιά σχολές ευρύτερου πεδίου , κάτι που μπορεί να βολεύει τώρα τους απόφοιτους , αλλά δεν είναι επιστημονικά σωστό .

 

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι οι αμοιβές μας είναι τόσο χαμηλές που αν μοιραστούν σε ομάδα , τότε γίνονται εξευτελιστικές .

Δεν νομίζω όμως ότι η λογική των γενικών πτυχίων θα τις βελτιώσει .

 

Αντίθετα αν πάμε σε ειδικότητες και ομαδική εργασία , τότε οι ατομικές αμοιβές κάθε ειδικότητας , λογικά θα ανέβουν , αφού θα έχει μειωμένο ανταγωνισμό .

Αυτό βέβαια προυποθέτει να έχει αρχίσει η ανάπτυξη και να υπάρχουν δουλειές . Δεν μπορεί να γίνει τώρα , αλλά μπορεί να αρχίσει να αφορά αυτούς που θα τελειώσουν μετά από 8-10 χρόνια , μιά και μιλάμε γιά αλλαγές στην παιδεία μας .

Link to comment
Share on other sites

BAS στις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΠΜ αναλαμβάνει μόνο το κομμάτι που τον αφορά (στατικά, αρχιτεκτονικά, τοπογραφικό) ενώ ο Γεωπόνος αναλαμβάνει το κομμάτι της εκτροφής. Εδώ που τα λέμε βέβαια από όλα τα σχέδια/εκθέσεις που χρειάζονται για την έκδοση της άδειας ο Γεωπόνος αναλαμβάνει ένα πολύ μικρό κομμάτι (μια έκθεση κάνει όλη κι όλη).

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλάω γιά την εκτροφή . Μιλάω γιά τις προδιαγραφές , την διαρρύθμιση , τον τρόπο λειτουργίας , τα απόβλητα και την περιβαντολλογική μελέτη . Αυτά όλα είναι δουλειά του γεωπόνου - γεωργικού μηχανικού .

 

Προφανώς το τοπογραφικό , η εφαρμογή των ΟΔ , η χωροθέτηση και η στατική μελέτη είναι δουλειά του ΠΜ , ενώ ο ΜΜ θα εφαρμόσει τις προδιαγραφές του αερισμού-κλιματισμού που θα του δώσει ο γεωπόνος και τις άλλες εγκαταστάσεις .

 

Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς , οι ειδικεύσεις θα γίνονται συνεχώς περισσότερο αναγκαίες .

Link to comment
Share on other sites

Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, θα πρέπει να αποφασίσουμε. Ή θα έχουμε τις βασικές ειδικότητες και μόνο αυτές ή θα πάμε σε ειξειδίκευση με κατάργηση των βασικών ειδικοτήτων. Το να βγαίνουν δύο άνθρωποι από το ίδιο ακριβώς επίπεδο σπουδών (π.χ. ΠΜ - ΜηχΠερ) και ο ένας να έχει το 20% των δικαιωμάτων του άλλου δεν έχει καμία λογική.

 

Και αυτό η Αθηνά ούτε καν το άγγιξε. Προς το παρόν άγγιξε μόνο τα ΤΕΙ. Θα δούμε..

Link to comment
Share on other sites

Ρε συνάδελφοι ΤΕ είστε σίγουροι πως θέλετε να γίνετε διπλωματούχοι;

Προσωπικά ούτε απ'έξω δε θέλω να περάσω...

Βέβαια θα ήθελα να γίνει μια τέτοια επίσημη πρόταση απ'το Τ.Ε.Ε.,μόνο και μόνο για να δω Μελισσανίδειες κωλοτούμπες από συναδέλφους,οι οποίοι θα καταλήξουν να γλύφουν εκεί που έφτυναν! 8-)

Γιατί δηλαδή να τα ακουμπάμε στους Άγγλους και να διώχνουμε συνάλλαγμα και να μην λύσουμε το θέμα εντός, λύνοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της υπερπληθώρας μηχανικών; Πραγματικά είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση.

 

Οι Μηχανικοί ΤΕ ας διερευνήσουν μόνοι τους το συμφέρον τους, αφήνοντας ΕΕΤΕΜ και συλλόγους ΤΕΙ στον κόσμο τους... αυτοί θέλουν μόνο να διατηρήσουν την κατάσταση που τους βολεύει ή να εξυπηρετήσουν στενά συμφέροντα!

και το κακό είναι ότι σέρνουν και τους φοιτητές μαζί τους στο χορό..

Να'τος κι ο πρώτος Μελισσανίδης!(είμαι κακός το ξέρω...)

 

Προτιμώ την κατάσταση ως έχει συνάδελφε,από το να αφήσω το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! ;)

Το Τ.Ε.Ε. καιρό τώρα προσπαθεί να μας "μαντρώσει" και δυστυχώς πολλοί δεν αντιλαμβάνεστε πως σ'αυτή την περίπτωση θα είμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του...

 

Όπως τα λες,"οι μηχανικοί Τ.Ε. ας διερευνήσουν μόνοι τους το συμφέρον τους"...ο καθείς και τα κόλπα του κι ας το Τ.Ε.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. να κουρεύονται και να ψάχνουν κορ...εεε συνδρομητές ήθελα να πω!

Τι εννοείς; τι ακριβώς σε πείραξε; Δεν είσαι απόφοιτος ΤΕΙ; που είναι το θέμα σου;

Προφανώς ο διαχωρισμός "σπουδαστές/φοιτητές" και ότι το Τ.Ε.Ε. εξακολουθεί να μη σε αποκαλεί "μηχανικό" ούτε με πιστόλι στον κρόταφο!

Ψιλοπράματα δηλαδή...

Μην ξεχνάς ότι, αν υποθέσουμε ότι υιοθετούνταν η πρόταση, το θέμα θα ρυθμίζονταν από το νομοθέτη με βάση την κείμενη νομοθεσία και όχι από το ΤΕΕ.

Εδώ γελάω ακόμη περισσότερο!Ποιον "νομοθέτη",το ΣτΕ που είναι το γκομενάκι του Τ.Ε.Ε. για τις δύσκολες ώρες;

Edited by Jack of Spades
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.