Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου...


Recommended Posts

Οπως στα γράφει ο Δημήτρης. Δήλωσε την αρτιότητα με την επιφύλαξη του να κριθεί κάποιο τμήμα δασικό.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει έγγραφο του ΤΕΕ που αναφέρεται στο θέμα (δεν το χω ευκαιρο) αλλά η κατάληξη ήταν ότι γράφοντας στην δήλωση "....σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις" είσαι καλύμμενος ώς προς την δήλωση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας.

Αλλιώς συνάδελφοι θα θέλαμε 1002 εγκρίσεις απο υπηρεσίες πριν βεβαιώσουμε στο τοπογραφικό ότι το ακίνητο είναι οικοδομήσιμο.

Βέβαια αυτό είναι το σωστό και θα αναβάθμιζε και την δουλειά μας αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν δυστυχώς..

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

το έγγραφο είναι εδώ http://www.michaniko... και προσωπικά στη δήλωση ν. 651/77 δεν θα έγραφα καμία επιφύλαξη για μετέπειτα, από τη δήλωση αυτή, πράξη χαρακτηρισμού ή ενδεχομένως ήδη υπάρχουσα πράξη, την οποία απέκρυψε ο ιδιοκτήτης από αμέλεια ή με ενδεχόμενο δόλο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

σωστο μεν το ανω εγγραφο του ΤΕΕ, αλλά....

αν γινει καποια "στραβη"...και αντεχεις προκαταρκτικες και απολογητικα και ακροατηρια...που θα σου στοιχισουν ...πολλαπλασια...οκ...

 

Εξ αλλου ενα δικο "σου" τοπογραφικο θα εχει επισυναφθει σε ενα συμβολαιο...εσενα θα ξερει ο αγοραστης...σε σενα θα προστρεξει "αυριο" για την αδεια...

Πώς θα του πεις..."ειναι δασικο....δεν ειχα υποχρεωση να το ελεγξω...το λεει και το ΤΕΕ..."

 

Αρα, να δεις την εγκυκλιο 7 , εγγραφο 3401/21-6-2011 ΔΟΚΚ

Προκειμενης εκδοσης ΟΑ εκτος σχεδιου

αρκει και απλή βεβαιωση - απαντηση του Δασαρχειου σε αιτηση οτι δεν ειναι δασικο

ή πραξη χαρακτηρισμου, αναλογως των περιπτωσεων..

 

το ιδιο ισχυει και για την συνταξη συμβολαιου....

 

εσυ αποφασιζεις...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδερφοι καλημέρα.Μια μικρή βοήθεια παρακαλώ αν καποιος έχει γνώση επι του θέματος.Έχω μια υπόθεση εδω και κάποιο διάστημα περίεργη και πελαγώνω.Μου έχουν φέρει ένα τοπογραφικό του 1988 στο οποίο φαίνονται τα όρια ενός γεωτεμαχίου του πελάτη με εμβαδόν και μήκη πλευρών.Τραπέζιο γεωτεμάχιο του οποίου οι 2 πλευρές είναι περιφραγμένες από τα όμορα.Πρόσφατα ο πελάτης μέτρησε με μετροταινία και βρήκε οτι από τις αλλές 2 πλευρές χάνει μέτρα.Ωστόσο, τα τετραγωνικά του τοπογραφικού δε συμβαδίζουν με τα μήκη των πλευρών που φαίνονται πάνω στο σχέδιο.Μετρόντας το και βάζοντας τα όρια εκεί που υποδείχθησαν απ'τον ιδιοκτήτη βρίσκουμε το σημερινό εμβαδόν 50τ.μ. κάτω απ'αυτό που δίνει το παλιό τοπογραφικό.Διανομή στην περιοχή και κτηματολόγιο φυσικα δεν υπάρχει.Ούτε κάποιος χάρτης του ΥΠ.Γεωργίας που να φαίνεται το γεωτεμάχιο.Τί κάνουμε σε τέτοια περίπτωση?!Τί παίρνουμε σαν αναφορά?Το εμβαδόν που μας δίνει το παλιό τοπογραφικό ή τα μήκη των πλευρών?Και πως μπορεί να διυθετηθεί το θέμα?

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι έυκολο ανέβασε ένα σκαρίφημα με τα όρια του συμβολαίου -τοπογραφικού και τα όρια όπως στα υποδείξαν και τα αποτύπωσες για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται.

Ποιό είναι το εμβαδόν του γηπέδου? Γιατί εάν τα 50 τ.μ. διαφορά βρέθηκαν σε γήπεδο των 20 στρ. δεν νομίζω ότι είναι άξια λόγου...

Οταν λες πως υπολόγισες το εμβαδόν του γηπέδου όπως αυτό αποτυπώνεται στο παλιό τοπογραφικό, εννοείς οτι αναγραφόντουσαν στο τοπογραφικό εκτός από τις πλευρές και βάσεις-ύψη τριγώνων ώστε να υπολογίσεις εμβαδόν ή το ψηφιοποίησες απλά και εμβαδομέτρησες στο CAD και δεν βγαίνει το εμβαδόν? Εάν είναι έτσι, είναι φυσιολογικό να μην ταυτίζεσαι, σκέψου την απόκλιση κατά τον ορισμό του polyline, σκέψου να είναι κακό το φωτοαντίγραφο του τοπογραφικού, μπαίνουν πολλοί παράγοντες...

Link to comment
Share on other sites

Επισυνάπτω τις 2 εικόνες του γεωτεμαχίου.Το παλιό τοπογραφικό και την αποτύπωση απτο Autocad.Με κόκκινο η αποτύπωση με βάση τα όρια που υπέδειξε ο ιδιοκτήτης και με μαύρο τα μήκη με βάση το παλιό τοπογραφικό.Το τοπογραφικό το ψηφιοποίησα με βάση τα μήκη,τα ύψη των τριγώνων και όλων των στοιχείων που δίνει το παλιό τοπογραφικό.Όχι πατιτούρα.

http://imageshack.us/photo/my-images/545/drawing1modell.pdf/

http://imageshack.us/photo/my-images/6/imgsbj.jpg/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ο πελάτης μου έχει ένα αγροτεμάχιο το οποίο είναι ανάμεσα σε δύο επαρχιακές οδούς. Πιο συγκεκριμένα υπήρχε η παλαιά επαρχιακή οδός (είναι μια στροφή) και πριν 8 χρόνια πέρασε η νέα επαρχιακή οδός από την άλλη μεριά του αγροτεμαχίου ( Οι δύο οδοί σχηματίζουν ένα τόξο κύκλου όπου το αγροτεμάχιο είναι στη μέση). Ο χαρακτηρισμός από την περιφέρεια είναι πρωτεύον οδικό δίκτυο η καινούρια δευτερεύον οδικό δίκτυο η παλιά. Αν τηρήσω τις αποστάσεις από τους άξονες των οδών, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. για την ασφάλεια των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, τότε δυστυχώς δεν μπορώ να οικοδομήσω. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια ευνο'ι'κή εγκύκλιος ή κάποια απαλλαγή για κάποια από τις δύο οδούς; 

 

Υ.Γ. Προσπάθησα να το εξηγήσω όσο καλύτερα γινόταν ελπίζω να έγινα κατανοητός 

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το αγροτεμάχιο τι επιφάνεια έχει;

 

Λόγω πρωτεύοντος επαρχιακού η γραμμή δόμησης φτάνει 20 μ. από τον άξονα του δρόμου προς το αγροτεμάχιο και λόγω του δευτερεύοντος 15 μ αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.