Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανομή ποσού εκκένωσης βόθρου.


annienv

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

κατοικώ σε συγκρότημα ανεξάρτητων μεζονετών (35 μόνιμοι κάτοικοι). Δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο αποχετευτικό δίτκυο, οπότε και έχουμε στεγανό βόθρο. Υπάρχει πρόβλημα απο την κατασκεύη του βόθρου. Σχεδιάστηκε αρκετά μικρός με αποτέλεσμα να αδειάζουμε 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι και δεν αλλάζει... Μέχρι τώρα η κατανομή του ποσού εκκένωσης του γινόταν κατ' άτομο (12€/ άτομο). Τις τελευταίες μέρες έχουμε αντιδράσεις από κάποιους ενοίκους για το ποσό που πληρώνουμε και ζήτητσαν να βρούμε νέο τρόπο υπολογισμού του ποσού. Έχετε να προτείνετε κάτι; Να σας πω όμως οτι σε κάθε μεζονέτα δεν κατοικούν ισάριθμα μέλη και επίσης υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έκταση των κήπων.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με βάση την καταγραφή των υδρομέτρων.

 

Η κατανάλωση στους κήπους συνήθως δεν είναι μεγάλη και είναι κατά έναν τρόπο ανάλογη με το μέγεθος της οικογένειας.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Το 20% του ποσού προς τον αριθμό των οικογενειών και το υπόλοιπο προς τον αριθμό των κατοίκων.

Δηλαδή έστω κόστος 1000,00€

10 οικογένειες, 35 κάτοικοι

200,00€/10=20,00€

800,00€/35=22,86€

Κάθε οικογένεια θα πληρώσει 20,00€+Αx22,86€, όπου Α τα μέλη της κάθε οικογένειας.

 

Το μέγεθος του κήπου τι ρόλο παίζει; Και τα όμβρια τα ρίχνεται στο στεγανό;

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τους υδρομετρητές είναι το δικαιότερο... και εφαρμόζεται χρόνια τώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.... Τώρα, αν υπάρχει η δυνατοτότητα, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε και ένα υδρομετρητή στην βρύση ποτίσματος των κήπων σε κάθε μεζονέτα (αρκεί να τον "σεβαστούν" όλοι), ώστε να τα αφαιρείται η κατανάλωση αυτή, με δεδομένο ότι το νερό αυτό δεν πάει στον βόθρο....

 

Πάντως το "σύστημα" που χρησιμοποιείτε τώρα είναι απαράδεκτο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχετε ένα σύστημα με το οποίο θεωρείτε όμοια χρήση από κάθε ένοικο.

 

Η αναλογία με τα υδρόμετρα είναι η πιο δίκαιη, αφού στον βόθρο καταλήγει το σύνολο σχεδόν του νερού που περνάει από το υδρόμετρο.

Ή θα πείτε ότι το νερό που καταναλώνετε στον κήπο το αγνοείτε ή θα βάλετε ξεχωριστά υδρόμετρα (για δική σας χρήση και μόνο) στις βρύσες του κήπου (για να αρχίσουν μετά τα "όμορφα").

 

Πάντως άμα δίνετε το μήνα: 35(άτομα)x12(€)x2(φορές την εβδομάδα)x4(εβδομάδες ο μήνας)=3360€, δεν κοιτάτε τη λύση να κατασκευαστεί από δίπλα ένας ακόμα (μεγαλύτερος) βόθρος;

Link to comment
Share on other sites

To oρθότερο ειναι με τα υδρόμετρα. Και σε όλες τις ΔΕΥΑ (εκτος αν μου ξεφεύγει κατι) έτσι χρεώνεται το κόστος αποχεύτεσης. Πχ στη περιοχή μου που εχουμε μονοκατοικίας, κήπους, μποστάνια κτλ, ειναι το 80% της αξίας νερού η οποία φυσικά υπολογίζεται απ'τα υδρόμετρα.

Τώρα για το συντελεστή που ανέφερα, δε γνωρίζω αν ειναι παρμένος απο κάποια στατιστική ή λαμβάνεται υπ'οψιν η περιοχή κτλ.

 

@Souanis, τα χρήματα δεν επαρκούν για να κατασκευαστεί ένας τόσο μεγάλος βόθρος. Διότι αν κρίνω απ'τις κλασσικες μονοκατοικίες με βόθρο των 4 δαχτυλιδιών 1.2-1.50 διαμέτρου, θαρρώ πως για 35 κατοικίες...χρειάζεται κάτι εξτρεμιστικό. Μάλλον κάτι δεν εχει πάει σωστά στην αρχική μελέτη θαρρώ.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, είναι 35 κάτοικοι, δλδ λογικά 10-12 κατοικίες.

Η κατασκευή ενός επιπλέον βόθρου, σε περίπτωση που υπάρχει ο χώρος, νομίζω ότι θα είναι μία κίνηση που θα αποσβεσθεί γρήγορα.

Η συχνότητα εκκένωσης είναι τραγικά συχνή και ευλοχεύει κίνδυνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά για 2-3 μέρες. (απεργία βυτιοφόρων, κανά παράξενο 5ήμερο κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος για την εκκένωση του βόθρου είναι ανεξάρτητο από το μέγεθός του. Απλά όσο μεγαλύτερος ο βόθρος, τόσο μικρότερη (όχι τόσο συχνή) η ενόχληση κατά την εκκένωση.

 

Όσον αφορά τη χρέωση, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνεται αναλογικά με την κατανάλωση που καταγράφουν τα υδρόμετρα (αν το νερό που χρησιμοποιείται για τους κήπους είναι αναλογικά το ίδιο για όλους). Έτσι θα μπορείτε να συγκρίνετε και τον όγκο που σας χρεώνουν τα βυτία με τον συνολικό όγκο της κατανάλωσης. Όπως λέει παραπάνω ο Kane, ο όγκος των λυμάτων θα πρέπει να είναι περίπου το 80% της κατανάλωσης του νερού (υποθέτοντας πάντα υδρόμετρα που λειτουργούν σωστά).

 

Ανεξάρτητα πάντως από τον τρόπο κατανομής των δαπανών, αν θεωρείτε ότι το κόστος είναι υπερβολικό και αν επιτρέπεται από τον κανονισμό στην περιοχή σας, ψάξτε και την λύση της υπεδάφιας διάθεσης με απορροφητικό βόθρο ή άλλο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

η κατασξ=κευη προσθετης στεγανης δεξαμενης δεν εχει νοημα. Το ιδιο κοστος απομακρυνσης θα εχουν.

 

Εφοσον μιλαμε για αρκετες κατοικιες τοτε προσανατολιστειτε σε μοναδα βιολογικης επεξεργασιας. Τα επεξεργασμενα λυματα θα χρησιμοποιηθουν για αρδευση των κηπων και η περισσεια σε υπεδαφια διαθεση.

Το κοστος της μοναδας θα κανει πολυ γρηγορα αποσβεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.