Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

συναδελφοι, σε μονοκατοικια με δυο οροφους οπου το ισογειο ειναι καταστημα και με κλιμακοστασιο φτανω στον 1ο οροφο οπου ειναι η κατοικια θελω να κανω επιθεωρηση. κανω για τμημα κτιριου (δηλ μονο για τον 1ο οροφο οπου ειναι η κατοικια που θα μπει στο προγραμμα) και μαζι και το κλιμακοστασιο σαν ΜΘΧ? επιπλεον θελω να αλλαξω και την εξωπορτα του κτιριου δηλ αυτη που ειναι εξωτερικη, οχι την εσωτερικη της οικιας με το κλιμακοστασιο.. αυτο προβλεπεται αλλα πρεπει να φανει το κλιμακοστασιο στο ΠΕΑ..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν χρειάζεται να περιγράψεις το ΜΘΧ θα πάς με το U/2 της διεπιφάνειας που χωρίζει ΜΘΧ και κατοικία. Η πόρτα κλιμακοστασίου δεν νομίζω να είναι επιλέξιμη

Link to comment
Share on other sites

ειναι επιλεξιμη η εξωπορτα μονοκατοικιας. σαν εξωπορτα εδω θα ειναι του κλιμακοστασιου αφου η αλλη ειναι εσωτερικη και δεν επιδοτειται.ετσι το σκεφτομαι. οπως γινεται και στις πολυκατοικιες.. εαν δεν γινεται, τοτε στη παρουσα μονοκατοικια δεν επιδοτειται σε καμια περιπτωση πορτα ?ειναι λαθος η σκεψη μου?

Link to comment
Share on other sites

εξεταζω ολα εκτος το καταστημα που δεν δικαιουται να μπει στο προγραμμα.. αρα λαμβανω την εξωπορτα του κλιμακοστασιου σαν την κεντρικη της μονοκατοικιας..

Link to comment
Share on other sites

Το κλιμακοστάσιο όμως ανήκει στην μονοκατοικία;

Αν ανήκει τότε στο ΠΕΑ θα συμπεριληφθεί και το κλιμακοστάσιο και με την λογική της μονοκατοικίας θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Όλα θα φανούν όμως όταν θα πάει να πάρει την έγκριση για το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Από τον οδηγό του προγράμματος:

 

Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος).

 

Συνεπώς δεν εντάσσεται κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Κώστα, ο stvxri αναφέρεται στην εξώπορτα του Μ.Θ.Χ., δηλαδή του κλιμακοστασίου και όχι στην πόρτα της μεταξύ τους διαχωριστικής επιφάνειας.

Αν περιγράψει-καταχωρίσει τις επιφάνειες του Μ.Θ.Χ. (και τις διαχωριστικές), τότε εφόσον η εξώπορτα και το κλιμακοστάσιο εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τη χρήση "μονοκατοικία", η εξώπορτα μπορεί να θεωρηθεί (και είναι) η κύρια είσοδος, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί επιλέξιμη δαπάνη, βάση της προηγούμενης πρότασης από το απόσπασμα του οδηγού που παρέθεσες: "Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία".

Εδώ βέβαια λέει για εξωτερικά κουφώματα κλιμακοστασίου σε πολυκατοικία αλλά για πιο λόγο να μην ισχύει και σε μονοκατοικία;

Ή θα μπορούσε να εντάξει το κλιμακοστάσιο μέσα στη θερμική ζώνη, οπότε η εν λόγω πόρτα θα ήταν "εξώπορτα σε μονοκατοικία".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.