Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ τότε γιατί διαβάζοντας τα προηγούμενα νόμιζα ότι έπαιζαν ρόλο και οι απαιτήσεις του Κενακ.. Οπότε (θεωητική ερώτηση) αν πχ θέλει να βάλει και μικρότερη μόνωση δεν έχω πρόβλημα αν η μόνωση του εξασφαλίζει την ενεργειακή αναβάθμιση κατά τουλάχιστον μία τάξη;

Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψή μου δεν είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση στα όρια του ΚΕΝΑΚ εφόσον επιτυγχάνεται ο στόχος του προγράμματος, μιας και 

δεν αναφέρεται αυτό ρητώς στον οδηγό. Αυτή την τακτική ακολουθώ. Ίσως κάποιος συνάδελφος έχει αντίθετη άποψη αλλά δεν προκύπτει σαφώς 

κάτι άλλο από πουθενά. Άλλωστε για να πιάσεις τα όρια του ΚΕΝΑΚ σε παλιές κατοικίες δε νομίζω οτι επαρκούν τα χρηματικά όρια του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν πρωτοξεκίνησε το πρόγραμμα ήταν υποχρεωτικό να τηρούνται οι περιορισμοί κατά ΚΕΝΑΚ στις παρεμβάσεις. (τεχνικά χαρακτηριστικά κουφωμάτων, και μόνωση τοιχοποιίας).

Στις επόμενες versions ¨ομως καταργήθηκαν αυτοί οι περιορισμοί, όπως και καποιοι άλλοι όπως πχ το έτος κατασκευής που τώρα είναι ελεύθερο (παλιά ηταν μόνο για σπίτια προ79 και αργότερα προ89)

Link to comment
Share on other sites

Αν μου επιτρέπεται να ρωτήσω και κάτι συμπληρωματικό για τα κουφώματα. Μόλις πήρα στα χέρια μου την προσφορά για τα κουφώματα.

Παρατηρώ ότι σε κανα δυο από τα κουφώματα που θα μπουν ο αλουμινάς μέτρησε διαστάσεις ελαφρώς διαφορετικές από τις αυτές που μέτρησα εγώ. Δηλαδή είναι ένα παράθυρο που εγώ το μέτρησα 0.80x1.00 και στην προσφορά ο αλουμινάς το λέει 0.85x1.00. Αντίστοιχα και μία πόρτα την έχω μετρήσει 1.10x2.10 και ο αλουμινάς 1.15x2.10. Πρέπει οι διαστάσεις που έχω μετρήσει εγώ να ταυτίζονται με αυτές του αλουμινά ή δεν πειράζει; Να αλλάξω δηλ. τα εμβαδά των αντίστοιχων ανοιγμάτων για να ταυτίζονται με αυτά της προσφοράς; 

Link to comment
Share on other sites

Τελειωσα την πρωτη μου πολυκατοικια στο προγραμμα.

 

Πολυκατοικια με 2 διαμερισματα του ιδιου ιδιοκτητη αλλαξε λεβητα με το εξοικονομω.

 

Στο εντυπο 8 "Επιμερισμού κόστους βάσει προσφορών ανά ιδιοκτησία" στην Α' φαση, ειχα επιμερισει το κοστος "σε μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις" αλλα τωρα στη Β' φαση, που θελω να συμπληρωσω το εντυπο  11 " Επιμερισμού κόστους βάσει παραστατικών δαπανών ανά ιδιοκτησία", νομιζω πως το σωστο ειναι να επιμερισω το κοστος "για κοινόχρηστες παρεμβάσεις".

Μπορω να το κανω ή θα δημιουργησω θεματακι στον ελεγχο της τραπεζας? 

Με αλλα λογια:

Η αλλαγη λεβητα ειναι κοινοχρηστη δαπανη ή οχι?

 

Απο την αλλη ομως, εκεινα τα κ@λ@εντυπα 8 και 11 λενε να συμπληρωσεις τα λευκα κελια και οχι τα κιτρινα που ειναι οι κοινοχρηστες δαπανες.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα πως αν υπάρχει διαφορά στα τετραγωνικά του Ε9 με του ΠΕΑ τότε κόβεται το εξοικονομώ. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αν ναι, τότε τι θα κάνατε αν το εμβαδό του διαμερίσματος που μετρήσατε για το ΠΕΑ δεν ταιριάζει με το Ε9;  Ξέρω μια περίπτωση στην οποία το κτίριο είναι παλιό και δεν έχει γίνει καμία αυθαιρεσία. Τότε που φτιάχτηκε φέρνανε όλα τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες πρόσωπο οπότε δεν υπήρχε Η/Χ να κλείσουν.

 

Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του εμβαδού που μετράει στον συντελεστή δόμησης και σε αυτό να οφείλεται η διαφορά; Υπήρχαν παλιότερα τμήματα διαμερίσματος που δεν υπολογιζόντουσαν στον συντελεστή δόμησης ή είχαν μειωμένο συντελεστή, όπως π.χ. χoλ, εξώστες, κτλ;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.