Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπλοκη μελετης σε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής λόγω υπογραφής Πολιτικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και εγώ γνωρίζω ότι κανονικά ο πρόεδρος του ΣΑ πρέπει να είναι απο την αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά επειδή τα λεφτά μάλλον δεν είναι πολλά που τους δίνουν δεν θέλουν να πάνε πολλοί. Έτσι δεν θα μου έκανε εντύπωση να έχουν βάλει κάποιον υπάλληλο  ΥΔΟΜ  για να καλύψουν κενές θέσεις. 


Πάντως ALKU εσύ δεν αναφέρεις το λόγο στην αίτησή σου για τον οποίο υποβάλλεις τη μελέτη προς εξέταση στο ΣΑ; π.χ. άρθρο 10 ΝΟΚ , περιπτώσεις άρθρου 21 του Ν.4030; Για ποιο λόγο πήγες στο ΣΑ; Εγώ όταν υποβάλλω αίτηση αναφέρω το λόγο για τον οποίο περνάω από συμβούλιο.


Για το δεύτερο θέμα που αναφέρεις άντε εξήγησέ τους εσύ αν έχουν δικαίωμα ή όχι να σου αλλάξουν τη μελέτη και  από πού πηγάζει αυτό. Αν θέλουν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη θα στην κάνουν. Σου πετάνε ένα «οι όψεις του κτιρίου σου δε συμβάλλουν στην αρμονική ένταξη του στο ευρύτερο τοπίο» και άντε βρες το δίκιο σου μετά. Το δύσκολο είναι που δεν έχεις πού να το βρείς, αφού  και οι ενστάσεις εκδικάζονται ουσιαστικά απο το ίδιο το ΣΑ. (εδώ γελάει ο κόσμος).


 Πάντως η επιτροπή όντως πρέπει να είναι τετραμελής (4 μηχανικοί) και με έναν/μία γραμματέα να κρατάει τα πρακτικά. Αλλά αν έπρεπε κάθε φορά που δεν μαζεύονται και οι 4 (ή οι αναπληρωτές) να αναβάλλονται οι συνεδριάσεις, θα την πληρώναμε πρώτα απόλα εμείς οι ιδιώτες μηχανικοί που δεν θα κάναμε έγκαιρα τη δουλειά μας. Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι υπάρχει εκ του νόμου χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να παίρνουν αποφάσεις τα ΣΑ... 

Link to comment
Share on other sites

Εμένα για Αλλαγή Χρήσης από Αγροτική Αποθήκη σε Κατάστημα (όχι ΚΥΑ) το ΣΑ μου απέρριψε την μελέτη με την αόριστη δικαιολογία περί Αρχιτεκτονικών Σχεδίων  που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές. Αυτά γραπτώς. Προφορικώς όμως διαφώνησαν με το γεγονός ότι είχα διαγραμμισμένες τις όψεις βάση της νομιμότητάς τους ή μη και επειδή τα νούμερα που αντιστοιχούσαν σε υλικά κατασκευής ήταν μακριά από τις όψεις και με βελάκια.

Να σημειώσω ότι το κτίριο είχε τις εξής παραβάσεις (κατηγορίας 2) που νομιμοποιήθηκαν:

1)Παράβαση ύψους η οποία σημαινόταν εκ μέρους με διακεκομμένη γραμμή στις όψεις και στις τομές και με (διαφορετική) διαγράμμιση. Σημειώνω ότι παραπλεύρως υπήρχε πίνακας με υπόμνημα των διαγραμμίσεων και των αριθμήσεων.

Οι συνάδελφοι μέλη του ΣΑ δεν καταλάβαιναν ούτε τις διαγραμμίσεις ούτε την διακεκομμένη…

2 )Αλλαγή χωροθέτησης του Κτιρίου

3)Μια αυθαίρετη Πέργκολα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Αυτή την πέργκολα ο πελάτης σκοπεύει να την καλύψει με λαμαρίνα και να την μετατρέψει σε Υπόστεγο με  χρήση Αποθήκης.

Δεν καταλάβαιναν τις αυλακώσεις της λαμαρίνας στις όψεις και στις κατόψεις.

Όλες αυτές οι παραβάσεις εντάχθηκαν στο 4178/2013 και με την πληρωμή του παραβόλου των 500€ νομιμοποιήθηκαν.

Το πρώτο πράγμα που κοίταξαν ήταν αν πληρώθηκε το παράβολο. Μετά διαφώνησαν με το τίτλο της Άδειας Δόμησης που αιτούμουν. Στην συνέχεια επέμειναν στα όρια απαλλοτρίωσης και στο χαρακτηρισμό της οδού (τριτεύων Εθνικό Δίκτυο που έχει πρόσωπο το οικόπεδο. Κατόπιν στα όρια του Οικισμού προ του 1923 που βρίσκεται το γεωτεμάχιο. Συνάδελφοι κάνω κάποιο λάθος που πιστεύω ότι όλα αυτά (πλην των σχεδίων) είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του ΣΑ;

Μετά την αρχική απόρριψη έχω καταθέσει ξανά αίτηση και περιμένω να δω τι θα γίνει και τι άλλο θα ακούσω μετά και από τις διορθώσεις που έκανα στα σχέδια. Χίλιες φορές να είχα πει στον πελάτη να κάνει τακτοποίηση με τον 4178!!!

Και κάτι τελευταίο και ζητώ συγγνώμη κιόλας και για το μέγεθος του μηνύματός μου, το ήθος τους και ειδικά ενός εκ των αρχιτεκτόνων μελών του ΣΑ, ήταν άκρως υποτιμητικό και στα όρια του προσβλητικού και ιταμού. Με φωνές ότι δεν είναι μελέτες αυτές που μας φέρνουν και ότι δεν έχουν χρόνο να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη στο προηγούμενο μηνημά αναφέφομαι σε παραβάσεις κατηγορίας Γ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα εγώ αίτηση για να περάσω από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Ο υπάλληλος ης πολεοδομίας που εξέταζε το φάκελο για έκκριση δόμησης το έστειλε στο συμβούλιο. Και τα στέλνου ΟΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το έπαθα κι εγώ. Στην πόλη μου, που υπάρχει και παραδοσιακό τμήμα, τα ΠΔ είχαν τον όρο τόσο τα εντός, όσο και τα εκτός παραδοσιακού τμήματος να περνάν ΕΠΑΕ. Πλέον, ΣΑ περνάν μόνο τα εντός παραδοσιακού και τα εκτός παραδοσιακού δε χρειάζεται, εφόσον δεν εμπίπτουν στις άλλες περιπτώσεις (ειδικά κτίρια κ.λ.π.)

 

Η ΥΔΟΜ συνηθισμένη από τα παλιά, τα έστελνε όλα ΣΑ, αλλά στο εκτός παραδοσιακού πλέον δε χρειάζεται για κατοικία.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι θέμα "φόρας" λόγω πρώην ΕΠΑΕ, θυμηθείτε ότι στις επερχόμενες (να δούμε πότε ...) αλλαγές υπάρχει αυτό :

  1. Στο άρθρο 21 (αρμοδιότητες ΣΑ) του ν.4030/2011 (249Α), προστίθενται παράγραφοι 4 και 5 ως εξής :

4. Με την επιφύλαξη των ανωτέρω περιπτώσεων και μετά την κατάργηση των ΕΠΑΕ κατά το άρθρο 45 παρ. 2.α του παρόντος νόμου, παύει η σχετική διαδικασία ελέγχου των αρχιτεκτονικών μελετών που προβλέπεται από ισχύοντες νόμους και άλλες κανονιστικές πράξεις της διοίκησης.

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διάβασα το thread από την αρχή και η συμπεριφορά της επιτροπής προς τη συνάδελφο viki ήταν απαράδεκτη, αντιεπιστημονική και δεν στέκει και νομικά. Από προσωπική εμπειρία σε παλιότερη ΕΠΑΕ μου χε πει μέλος της επιτροπής (δεν ξέρω ειδικότητα) " καλά γιατί το κανες γκρι - δε μ'αρέσει, γιατί δεν έβαζες κανα χρωματάκι πορτοκαλί, εκρού , να δένει κιολας ..."..

 

Σε συνάδελφο η ίδια επιτροπή είχε ζητήσει να κάνει τετράριχτη στέγη με κεραμίδια πάνω σε μεταλλικό κτίριο αποθήκης, καθώς επίσης και να βάλει ξύλινα πλαίσια γύρω από τα παράθυρα καρφωτά πάνω στο πάνελ πλαγιοκάλυψης μάλλον "για να δένει κιόλας". Μιλάμε για επιχειρήματα, όχι αστεία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.